Blog yazarak gelir elde etmek isteyenlere 'basit bir öneri'

24 Ocak, 2017
Blog yazarak gelir elde etmek
Blog yazarak gelir elde etmek
Blog yazarak nasıl gelir elde edilir? AdSense ve diğer reklam sistemleri olmadan Blogger (blogspot) blog sayfaları ile nasıl kazanç sağlanır? Bu yazımda basit bir öneri ile blog sayfalarından nasıl para kazanılır ondan bahsettim.

Sevgili dostlar blogumuzu kurduk. Özgün yazılar paylaşmaya başladık. İlk 6 ayı geçtik ve Google AdSense reklam ağına başvurduk. Bilinmeyen sebeplerden dolayı başvurumuz kabul edilmedi. Ya da başvurumuz kabul edildi ama pek bir şey kazandırmıyor. Yani bizi tatmin etmedi. Ne yapacağız şimdi? Blogu silelim mi? Yoksa yazmayı mı bırakalım? Bence yeni bir plan kuralım...

Blogumuza reklam alabilmek için kesinlikle planlı ve programlı hareket etmek gerekir. Bir strateji belirlenmeli ve sıkılmadan, yorulmadan sabırla ilerlenmeli. Tabi eğer öncelikli amacınız para kazanmaksa.

İnsanların blogunuza reklam verebilmesi için onlara daha çok kazandıracak bir platforma, bloga sahip olmanız gerekir. Bu tür blog sayfası kurarken de tek başınıza daha geniş kitlelere yönelik içerik üretmektense, daha az kitleye hitap etmek daha iyi olacaktır. Örneğin bir haber blogu kurmak istiyorsunuz. Sebebi önemli değil. Haber yazmayı seviyor olabilirsiniz. Ama kalkıp tek başınıza tüm ülkede olan bitenlerle ilgili haber yazmanız oldukça zor olacaktır. Bir süre sonra içerik eklemekten sıkılıp, muhtemelen daha sonra da haber yazmayı bırakacaksınız. Çünkü kimse sizin blogunuzu tanıyamadı, daha çok hit alamadınız, reklam alamadınız. Bu olumsuz sonuçlar sizi kötü etkiledi ve bıraktınız yazmayı. Ama tüm ülke yerine, yaşadığınız mahalleyle, ilçeyle ilgili haber yazdığınız bir blog olsaydı eğer muhtemelen kısa sürede tanınacak ve reklam almaya başlayacaktınız. İşte işin sırrı bu.

Yukarıda bahsettiğim örneği bir kenara bırakıp şimdi size gerçek örneklerden bahsetmek istiyorum. Bir blogger arkadaşımız üniversite okuduğu şehirde, yaşadığı mahalle ile ilgili bir blog açtı. Açtığı bu blogda zaman zaman üniversiteyle ilgili bilgiler, deneyimler paylaştı. Bazende yaşadığı mahallenin sorunlarını dile getirdi. Daha sonra o bölgedeki bir açığı fark etti. Bu açık şuydu; bir çok işletme evlere paket servis yapmaktaydı. Ama bu işletmelerin hiç birine arama motorlarından ulaşım sağlanmıyordu. Çoğunun Facebook profili vardı ama bu profiller arama motorlarında çıkmıyor, çıkanlar ise sağlıklı bilgiler içermiyordu. Bu arkadaşımızda yaşadığı bölgede yer alan işletmeleri tek tek bloguna ekledi. Menülerinden, fiyatlarından bahsetti. Zamanla ziyaretçi sayısı arttı. Ve daha sonra işletme sahiplerinin bunu fark etmesiyle banner reklam almaya başladı. Bir banner reklamı için aylık 60 TL ile 85 TL arası ücret alan bu arkadaşımızın şu an blogunda tam 11 tane reklam bulunuyor. Her banner için 60 TL aldığını düşünürsek 11 banner için aylık toplamda 660 TL ücret alıyor. Size az gelebilir ama haftada bir sadece bir paragraf olacak şekilde içerik paylaşan biri için bence oldukça iyi bir ücret. En azından benim gibi bir yazı için saatlerini harcamıyor. Neyse devam edelim.

Yukarıda belirttiğim gibi. Tek başınıza amatör bir şekilde oluşturduğunuz basit bir blogla sizi aşan işlere bulaşmanız size yarardan ziyade zarar verecektir. Bu yüzden elinizden geldiğince ilk başlarda küçük bir kitleye hitap etmeye çalışın. O kitlede tanınıp belirli bir gelir elde etmeye başladıktan sonra blogunuzu büyütebilirsiniz.

Daha farklı konuları da ele alabilirsiniz

Örneğin yaşadığınız bölge turizm bölgesiyse otellerle, apartlarla ilgili yazılar yazabilirsiniz. Aslında tamamen yaşadığınız bölgede rekabetin çok olduğu konularla ilgili yazmanız daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Sonlara doğru...

Bu yazımda bu kadardı sevgili dostlar. Umarım faydalı olmuştur. Bu arada üniversite okuyan öğrenci arkadaşlar, blogdan nasıl para kazanırız diye kara kara düşünüyorlarsa kesinlikle yukarıda bahsettiğim yaşanmış örneği yaşadıkları bölge için uygulamalılar. Bir öğrenci için oldukça tatmin edici bir kazanç sağlayacaklardır.

Bu arada konuyla ilgili tecrübelerinizi, fikirlerinizi, sorularınızı yorum yaparak bizlerle paylaşın lütfen...

✋Bu içerik Kişisel Blog - BlogTecrübem tarafından hazırlanmıştır.

3 yorum:

  1. Bu güzel öneriler için teşekkürler, bu işin motivasyonu olmadan yapmak zor. Bu popüler olmak olabilir, para kazanmak vs. Herşey olabilir. Ama ne olursa olsun blog yazmak çok güzel bir şey :) sabır ve emek isteyen bir şey hiç bu kadar zor olduğunu tahmin etmemistim. Başlarda insanın motivasyonu fazla olduğundan herkes bunu değerlendirmeli bence, yazabildigi kadar yazmali çünkü sonradan düşüş yaşayabilir :) benden bu kadar... Paylaşımlarınızı takipteyiz =D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Kesinlikle yazmak, paylaşmak çok güzel bir duygu. "Yazabildiği kadar yazmak" pek doğru değil aslında. Belirli bir programla ilerlemek gerekir. Doğru ve düzenli içerik paylaşımı yapılabilecek en doğru yoldur.

      Sil
  2. Para kazanmak için blog yazılmaz. Çünkü birikim ve istek olmadıktan sonra devamlılığı olmaz. Belirli program çerçevesinde yazmaktan keyif almak ve yola devam etmek doğru tercih olur.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.