Alexa nedir? Alexa sıralaması nasıl yükseltilir?

26 Şubat, 2017
Alexa nedir? Alexa sıralaması nasıl yükseltilir?
Alexa nedir? Alexa sıralaması nasıl yükseltilir?
Alexa nedir? Alexa sıralaması ne kadar önemlidir? Alexa sıralaması nasıl yükseltilir? Alexa'da güncellemeler ne sıklıkla yapılır? Alexa ile ilgili bilinmesi gerekenleri bi' inceleyelim...

Sevgili dostlar bugünkü yazımda yine yabancı ve havalı bir kelimeden bahsettim, Alexa. Her ne kadar zor gibi görünse de Alexa konusu oldukça basit bir konudur. Alexa, özellikle SEO canlar (SEOcular)😊 için oldukça önemli bir konudur. Niye diye sorarsanız eğer şöyle açıklayayım: Alexa bir web sitesinin bulunduğu ülkede ve Dünyada, belirlenen kriterlere göre sıralamasını ve aldığı trafiği gösterir. Reklam verenlerde bu sıralamaya ve trafiğe oldukça önem verir. Ayrıca bir SEOcunun da Alexa sıralaması iyi olan bir web sitesine sahip olması, iyi bir referans olacaktır. Neyse, şimdi Alexa ile ilgili sorulara ve cevaplara geçelim.

Alexa nedir?


Alexa, Amerika merkezli Amazon.com tarafından 1996 yılında kurulup, belirli kriterlere göre web sitelerini analiz ederek Dünya ve ülke bazlı sıralamasını belirleyen ayrıca web sitelerinin trafiklerini ölçen bir analiz, ölçüm aracıdır.

Alexa, oldukça yaşlı bir sistem olduğundan dolayı içerisinde büyük veri tabanına sahiptir. Bu büyük veri tabanından dolayı web site analizlerinde kullanılan ilk adres diyebiliriz. Alexa ile bir web sitesini analiz ederken siteye gelen trafiğin cinsiyet oranını, nereden geldiklerini, ortalama olarak site içerinde ne kadar vakit harcadıklarını öğrenmek mümkündür.


Alexa sıralaması neden bu kadar önemlidir?


Alexa değerleri her ne kadar net doğru bilgiyi yansıtmasa da en iyi sonucu verir. Alexa'nın analizleri sonucu ortaya çıkan ülke ve Dünya sıralaması da reklam verenler tarafından kısa sürede keşfedilir. Ayrıca yazımın başında da bahsettiğim SEO canlar için de oldukça önemlidir.


Alexa sıralamamızı nasıl görebiliriz?


Alexa'da web sitenizin değerlerini, ülke ve Dünya sıralamanızı ücretsiz olarak herhangi bir kayıt işlemi olmadan görebilirsiniz. Bunun için şu Alexa site bilgileri adresine gidip, web sitenizin domaninini (url, alan adı) sorgulatmanız yeterli olacaktır.
Alexa sıralaması
Blog Tecrübem adlı kişisel blogumu arattım ve sonucuna bakalım.
Alexa sıralaması
Henüz 3 aylık olduğu için blogum, trafik konusunda bir veri yok ama Global Rank (Dünya sıralaması) ve Rank in Turkey (Türkiye sıralaması) belirlenmiş. Bu rakamlara göre Blog Tecrübem, dünyada 1,828,732. sırada, Türkiye'de ise 24.082.sırada. Örneğin Onedio.com'un sıralamasına baktığımızda;
Alexa sıralaması
👏Gördüğünüz gibi oldukça başarılı. Alexa'nın ne olduğundan ve Alexa sıralamasının ne kadar önemli olduğundan bahsettik. Ayrıca kendi web sitenizin Alexa sıralamasını nasıl öğrenebileceğinizden de bahsettik. Şimdi gelelim:

Alexa sıralaması nasıl yükseltilir?


Bu konuda size çok basit bir önerim olacak. Eğer arama motorlarında "Alexa sıralaması nasıl yükseltilir" diye aratırsanız, karşınıza çıkacak önerilerin çoğu şu şekilde olacak:
Alexa eklentisini web sitenize ekleyin, Alexa'ya üye olun, Alexa'ya link verin...
Bu tür öneriler ne kadar doğrudur bilemem ama Alexa'nın özellikle backlinklere oldukça önem verdiğini hatırlatmalıyım. Eğer web sitenize ne kadar çok backlink alırsanız, Alexa sıralamanız o kadar artacaktır. Ayrıca diğer SEO taktikleri de oldukça önemlidir tabi.

Son olarak ta şunu belirteyim, Alexa en az 24 saatte bir verileri günceller. Bu yüzden web siteniz ile ilgili yaptığınız değişiklerin Alexa sıralamanızı nasıl etkilediğini 24 saat sonra öğrenebilirsiniz.

Bu konuda bu kadardı sevgili dostlar. Umarım faydalı olmuştur. Konu ile ilgili aklınıza takılan herhangi bir şey olursa çekinmeden yorum kısmından bana bildirebilirsiniz.

16 yorum:

  1. Gerçekten de çok iyi ve basit bir eklenti de. Ben her gün kotrol ediyorum sıramı ve hayalim 100e girmek =D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eklentisi de var tabi, geçenlerde Blogger Semti'nde TEO paylaşmıştı.(https://chrome.google.com/webstore/detail/alexa-traffic-rank/cknebhggccemgcnbidipinkifmmegdel) İlk 100 çok zor ama imkansız değil, umarım hayalin gerçek olur... İlk 5 bine girmek benim için yeterli :)

      Sil
  2. Gerçekten güzel bir bilgi oldu. Şahsen işime yaradı. Teşekkür ediyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Kendi sitemi arattığımda sadece dünyadaki sıralamamı gördüm Türkiye yok.. neden acaba?
    Teşekkürler iyi oldu bu anlatım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://docs.google.com/document/d/1p2_q85KWizjEI_Vk2Xgu6Zkf2pLaOSptGxnTrraX1_s/edit?usp=sharing

      Sil
    2. Eklediğim linki kontrol edin... (Rica ederim..)

      Sil
    3. Tamam ekledim :) Teşekkürler

      Sil
  4. Güzel bir paylaşım olmuş emegınıze sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Yine sade ve harika bir içerik olmuş.

    YanıtlaSil
  6. Deniyoruz bakalım nereye kadar düşeceğiz Hedef dünya sıralamasında 1 milyar şu anda 6 milyardayım Türkiye de ilk 1000 içinde olmayı seçtim.

    YanıtlaSil
  7. Benim de dünyadaki sıralamam 3 milyon 300 bin ve Türkiye'de de ise 62 bin. 4 ay önce açılmış bir blog olarak sizce nasıl? Bir de benim Türkiye sıralamam sabit kalırken dünya sıralamam günden güne birkaç bin geriliyor iki gündür nedeni ne olabilir acaba? Bu sorularıma cevap verirseniz çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
  8. gerçekten çok başarılı bir bilgilendirme olmuş emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. bilgi öğrenmenin mükafatıdır

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.