Basit HTML koduyla yorumlara nasıl link eklenir?

13 Şubat, 2017
Yorumlara nasıl link eklenir?
Yorumlara nasıl link eklenir?
Blogger (blogspot) bloglarında yorumlara nasıl link eklenir? Wordpress yorumlarına nasıl link eklenir? Yorumlara link ekleme. Blog yorumlarına basit HTML kodlarıyla link ekleme, kalın harf yapma, eğik yapma...

Geçtiğimiz günlerde okuduğum bir blog yazısında, yorumlara eklenen linklerden şikayetini dile getiren bir blogger ile karşılaştım. Daha sonra kendi bloguma da bu tarzda basit bir href kodu ile link eklendiğini görünce böyle bir paylaşım yapma gereği duydum.

Bu konu ile ilgili iki yazı paylaşacağım. Bugünkü yazımda yorumlara link eklemeyi ve yorumlarda kullanılabilecek diğer basit HTML kodlarından bahsedeceğim. Bir sonraki yazımda ise yorumlarda kullanılan bu HTML kodlarını nasıl etkisiz hale getirebileceğimizden bahsedeceğim.

Kodlardan bahsetmeden önce yorumlara eklenen linklerin faydalarından ve zararlarından bahsedelim


Öncelikle web siteleri için oldukça önemli olan şu havalı kelime, SEO'yu daha önce duymuşsunuzdur. SEO, arama motorlarında üst sıralara çıkmak için yapılan tüm çalışmalara verilen addır. Bu çalışmaların ise en önemlisi backlinktir. Backlink yıllardır web masterlar tarafından kullanılan ve Alexa, PageRank gibi alanlarda sitenin değerini arttıran çalışmadır. Yorumlarda bırakılan linkler de birer backlink çalışmasıdır. Yani backlink, farklı web sitelerinden, sizin sitenize verilen aktif linklerdir.

Yorumlara href koduyla bırakılan aktif linkler, sahibine ister istemez backlink sağlamış olur. Bu bilgiye sahip olanlar bu durumu biraz abartarak her ziyaret ettikleri sitelere kendi sitelerinin linkini bırakmaya çalışırlar. Tabi bu durum bir süre sonra site sahiplerinin hoşuna gitmez. Çünkü bu tür linklerin sayısının artması da site sahipleri için kötü olabilir ve SEO açısından değer düşürebilir. Bu yüzden elinizden geldiğince blogunuzda, sitenizde dışarıya fazla link vermemeye çalışın.


Yorumlara nasıl link eklenir?


Yorumlara link ekleme konusu sadece Blogger'a özgün bir sorun değildir. Wordpress ya da farklı sistemlerle oluşturulan ve yönetilen internet sitelerinin yorum kısımlarına da bu yöntemle link eklenebilir. Peki nasıl?
<a href="http://blogtecrubem.blogspot.com/">Kişisel Blog</a>
Yukarıya eklediğim kodu yorum kısmına ekleyin. Mavi renkle gösterdiğim link alanı, kırmızı renkle gösterdiğim ise yorumda görünecek ve tıklandığında adrese yönlendirecek kelime. Bu kod yorum kısmında aşağıda ki gibi görünecektir.
Kişisel Blog
Bu şekilde link ekleme işlemini gerçekleştirmiş oluruz. Bunun yanında basit HTML kodları kullanmaya devam da edebiliriz. Örneğin yaptığınız yorumda bazı kelimelerin kalın harfle görünmesini istiyorsanız.
<b>buradakiler kalın harfli olacaktır</b>
Aynı şekilde italik olması için <i>...</i>, altı çizili olması için de <u>...</u> kodlarını kullanabilirsiniz.
Bloggerlar için bilinmesi gereken basit HTML öğretisi
Bu yazım bu kadardı sevgili dostlar. Bu yazımla birlikte yorumlara link ekleme ve yazı görünümleri ile ilgili değişiklik yapmamızı sağlayan basit HTML kodlarından bahsettim. Hemen bir sonraki yazımda paylaşacağım ufak bir kod yardımıyla da eklenen bu linkleri nasıl etkisiz hale getirileceğinden bahsedeceğim. Bu kod sayesinde de link ekli olan yorumları silme zahmetinden kurtulmuş olacağız.

18 yorum:

  1. Bunu daha önce öğrenmiştim, arasıra kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bu tarz şeyleri kullanarak blogların kendine fayda sağlamaya çalışması bana saçma geliyor. Sanki blog yazmanın amacından sapılıyormuş gibi hissediyorum böyle durumlarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi blog sahibinin izni olmadan yorumlara link bırakılması hiç hoş değil. Zaten bir sonraki yazımda yorumlara eklenen linklerin nasıl kaldırılacağından bahsedeceğim.

      Sil
  3. Emeğine sağlık bilemediklerimiz konusunda faydalı oldu.

    YanıtlaSil
  4. Benim blog üzerinde oldukça fazla uğraştım ve resim linki paylaşıldığında resim olarak görünüyor. Bu kodlamayı biraz daha geliştirdim ve YouTube video linki eklediğinde yorumlarda video şeklinde görünecek. Ama "https" değilde "http" şeklinde paylaşınca oluyor. :) Bu gibi kodları denemeye devam edeceğim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçenlerde resim linki attığımda farkına vardım resmin göründüğünü. Güzel olmuş, eline sağlık, farklı olmak iyidir ;)

      Sil
    2. Teşekkür ederim kardeşim. Şimdide YouTube aktif etmeye çalışıyorum ;)

      Sil
  5. Yorumlara devamlı link birakma reklam kokan hareketler :) O yüzden yorum yapıp çıkmak lazım. Blog reklamını yapacaksan hiç yorum yapma kardeşim :) degil ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Kesinlikle, link bırakmak hiç hoş bir davranış değil..

      Sil
  6. Çok güzel bir yazı olmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Güzel ve Faydalı bir yazı olmuş
    Tesekkurler
    www.kirtasiyeciden.com
    www.emskirtasiye.com

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Denediğim ama bir türlü beceremediğim bir konu blogların yorum kısmına link bırakmak.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.