Youtube'daki reklamlardan nasıl kurtuluruz?

15 Şubat, 2017
Youtube videolarındaki reklamlardan nasıl kurtuluruz?
Youtube'daki reklamlardan nasıl kurtuluruz?
Dünyada ve Türkiye'de en çok ziyaret edilen web sitelerinden biri olan YouTube.com'da ve diğer internet sitelerinde reklamları nasıl engelleriz? Sürekli karşımıza çıkarak bizleri rahatsız eden şu reklamlardan nasıl kurtuluruz?

YouTube, Dünyada ve ülkemizde en çok tıklanan siteler arasında. Her gün binlerce videonun yüklendiği ve milyonlarca insanın deli gibi ziyaret ettiği bu internet sitesi, hayatımızda televizyon kadar olmasa da önemli bir yere sahip artık.
Sürekli gelişen internet çağının önemli gelişmelerinden birini de YouTube sağlayacak sanırım. Çünkü geçenlerde okuduğum bir haberde, YouTube'un geliştirdiği bir uygulama sayesinde internet olmadan da videolara erişim sağlanacak. Hatta Hindistan'da test çalışmalarına başlamışlar bile. 👀
Ne kadar sıklıkla ziyaret edersiniz YouTube'u?

Ben hemen hemen her gün ortalama bir saatimi Youtube'da geçiririm. Her ne kadar hayatımda televizyona hiç yer vermesem de; film, dizi, ilginç bilgiler, şarkılar, belgeseller derken bir çok video izlerim YouTube'da.

Peki reklamlara ne demeli?💩

Bolca yer verilen reklamlar belki de bizi televizyondan soğutmuştur. Yanlış hatırlamıyorsam her reklam yaklaşık 6-7 dakika sürüyordu. Ayrıca ürün yerleştirmelerinden bahsetmiyorum bile. Aynı konu YouTube içinde geçerli. Sağdan gelen reklamlar, videonun ortasında zırt pırt çıkan reklamlar, kapatılamayan reklamlar... Film, dizi siteleri ve TV kanallarının internet sitelerinden bahsetmiyorum bile. İçinde virüs mü dersiniz, ne ararsanız var. Peki yok mu bu reklamları engelleyecek bir çözüm?
Reklam engelleme
Bu reklamları engelleyecek bir çok eklenti vardır. En çok kullanılan browser Google Chrome olduğu için, en çok kullanılan reklam engelleyici AdBlock eklentisinden bahsedeceğim bu yazımda. Bu eklenti sayesinde YouTube ve diğer tüm mecralarda sizi rahatsız eden reklamlardan kurtulabilirsiniz. Peki, dilediğimiz sayfada reklam engelleyen ve dilediğimiz sayfada çalışmayı durduran bu eklentiyi nasıl kurarız?

1. Öncelikle şu adrese ulaşın ⇢ AdBlock ↴
https://chrome.google.com/webstore/detail/adblock/gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom?hl=tr
AdBlock eklentisi
2. Daha sonra "CHROME'A EKLE" butonuna tıklayın. Ardından 
AdBlock eklentisi
yukarıya eklediğim resimdeki gibi açılan pencerede bulunan "Uzantı ekle" seçeneğini seçin.

Bu işlemin ardından eklenti otomatik olarak eklenecek ve tüm reklamları engellemeye başlayacak. AdBlock bir çok browser (internet tarayıcı) tarafından desteklenen uygulama ama AdBlock'un çalışmadığı farklı browserlar kullanıyorsanız eğer, AdBlock gibi uygun eklentiler bulmanız pek de zor olmayacaktır.

16 yorum:

  1. süper zaman kaybettiriyor bu reklamlar..

    YanıtlaSil
  2. Çok fazla reklam çıkıyor.Çok iyi oldu bu yazı...

    YanıtlaSil
  3. Bu eklentiler de olmasa yanmışız..Teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Ben de yaptım bakalım ne olacak. Youtube çok fazla kullanmıyorum ama...

    Bir şey sormak istiyorum. Konuyla alakasız ama. İstatistiklere baktığımda benim bloğuma bazı sitelerden gelinmiş gibi görünüyor. İlk gördüğümde tıklamıştım fakat uygunsuz sitelere yönleniyor. Acaip acaip siteler görünüyor fakat tıklayıp bakmıyorum artık. Bunu nasıl yapıyorlar? Bir çözümü var mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece YouTube değil tüm internet sitelerindeki reklamları kaldırıyor, yararlı bir eklenti merak etmeyin :)

      Maalesef spam trafik olayı mevcut bloglarda, hatta tüm internet sitelerinde diyebilirim. Botlarla yapılan bir sorun bu. Açıkçası gelen trafik kısmında bunun engellenebileceğini zannetmiyorum. Aynı şekilde spam yorumlarda var tabi ama yorumları engellemek kolay. Konuyla ilgili detaylı bir araştırma yapar size tekrar dönüş sağlarım ama dediğim gibi bu sorunun engellenebileceğini düşünmüyorum. Hatta Blogger yardım panelinde de bahsedilmiş bu konu ama elde tutulur bir çözüm yok gibi duruyor.

      Sil
    2. Bir nakış sitesi vardı, reklamlar canımı sıkıyordu. Şimdi baktım bir sayfada 10 tane reklam engellendiğini gördüm. :) Bayağı işe yaramış.

      Sil
  5. YouTube'dan geçimini sağlayan birçok kişi var. Elbette biraz fazla reklam çıkıyor ama sonuçta onların da para kazanmaları lazım bu nedenle ben kullanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Youtube'un reklam yerleştirmesinde ve reklam sayısında sorun yok herkes için makul olabilir ama reklam sayısını abartan Youtube kanalları ve internet siteleri için gerekli bir eklenti diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Ayrıca AdSense hesabı olan yayıncılarında kullanması faydalı olacaktır. Kendi reklamlarına tıkladıkları için hesabı kapatılıp ban yiyen bir çok insan var :)

      Sil
  6. Sadece Youtube değil, tüm sitelerdeki gereksiz reklamları önleyen müthiş bir eklenti. Özellikle film ve yabancı dizi sitelerini kullananlar için faydalı olacaktır, paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.. Evet kesinlikle film ve dizi siteleri için birebir :)

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.