Blogunuz için 'tema' seçimi ne kadar önemli?

11 Mart, 2017
Blogunuz için "tema" seçimi ne kadar önemli?
Blogunuz için "tema" seçimi ne kadar önemli?
Kişisel bloglarda tema seçimi ne kadar önemli? Bloglarda tema seçerken nelere dikkat etmek gerekir? Kimler hangi temayı kullanıyor?

Blogumuzun nasıl göründüğü oldukça önemli bir konudur. Güzel görünen bir blogda yazmak daha iyi hissettirir. Ayrıca güzel görünen bir blogun takipçisi de fazla olur. Bunun örneklerini sıklıkla görürüz, özellikle meşhur bloglarda...

Biz Blogger kullanıcıları, tema konusunda biraz daha rahat davranabiliyoruz. Paylaşılan ücretsiz Blogger temalarından dilediğimizi, kendi blogumuza entegre edebiliyoruz. Tabi bunu yaparken de pek de kod bilgisine sahip olmamıza gerek yok. Ama tema seçerken dikkat etmemiz gereken bazı hususlar var. Bu hususları zamanla blog dünyasında edindiğimiz tecrübelerle anlayabiliyoruz.

Peki tema seçerken nelere dikkat etmek gerekir?


Tema seçerken öncelikle içeriğe uygun bir tema tercih etmelisiniz. Örneğin bir fotoğraf blogunuz varsa daha geniş bir tema seçmelisiniz. Ya da ağırlıklı olarak metinlerin yer aldığı yayınlar paylaşıyorsanız, daha okunaklı fontların olduğu temaları tercih etmelisiniz. (Bazı blogları sırf okuyamadığımdan dolayı takip etmiyorum).

Seçtiğiniz temanın mobil uyumlu olması oldukça önemlidir. Özellikle internette mobil kullanımın artmasıyla birlikte mobil görünüm daha önemli hal aldı. Ayrıca açılış hızını da unutmamak gerekir. Sayfalar arası geçiş hızı ziyaretçilerin hoşuna gidecektir.

Seçtiğiniz temanın kolay bir kullanımı olmalı. Örneğin ziyaretçiler ilk yazınıza kolayca ulaşabilmeli. Yorum eklerken, yazılarınızı paylaşırken zorluk çekmemeli. Ya da reklamlarla savaşmamalı.

Bazı blogger arkadaşlarımız tema konusunda çok iyi olabiliyorlar. Muhtemelen siz de denk gelmişsinizdir, "keşke benim blogumda böyle olsa" dediğiniz bloglara. Bu arkadaşlar ücretsiz tema paylaşan sitelerden en iyi olanı alır ve sahip olduğu kod bilgisiyle de daha güzel görünen bloglar oluştururlar. Tabi kodların arasına bırakılan imzalardan temanın kaynağını öğrenmek mümkün. Herhangi bir site için klavyeden Ctrl U tuşlarına basmanız yeterli.
HTML Alanı
HTML Alanı
Kodların arasına bırakılan bu imza genelde silinir. Artık başkasının kullanılması istenmediği için mi bilemem. Ama tema kaynağına bu yöntemle ulaşabilirsiniz.

Söyleyeceklerim bunlardı!

Dediğim gibi zamanla blog dünyasından edineceğiniz tecrübeler aslında nasıl bir tema tercih etmeniz gerektiği konusunda sizi yönlendirecektir. Bu konuda daha da emin olmak isterseniz eğer dostlarınızın fikirlerini almak daha iyi olacaktır.

Bu konunun ardından "Blog siteleri için 5 basit SEO taktiği" başlıklı yazımı da okumanızı tavsiye ederim.

12 yorum:

  1. Yayınına baktığım bloğun, arka odasını görmek çok ilginçti (benim için) :) temasını beğendiğim blogları kontrol edeceğim. Teşekkürler Blog Tecrübem

    YanıtlaSil
  2. Önemli bir konu gerçekten..bugünkü yazımda buna benzer hatalardan bahsetmiştim..tema vitrin olduğu için güzel olmazsa hiçbir şey satamazsın..teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Çok faydalı bir yazı olmuş. Teşekkürler. Daha önce bir hazır tema indirmiştim ama bazı yazılar İnglizce olarak kalmıştı. İngilizce olan kısımları değiştiremediğim için tekrar eski görünümüne almıştım:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Temalardaki İngilizce kelimeleri düzenlemek oldukça basittir. Daha önce yazdığım şu "http://blogtecrubem.blogspot.com/2017/01/blogger-temalari-ile-ilgili-bi-dusunelim.html" yazı size yardımcı olacaktır. Ayrıca Türkçeleştirme konusunda yardımına ihtiyacınız olursa İletişim sayfasından bana ulaşabilirsiniz.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim:)

      Sil
  4. Paylasim güzel ama ben beceriksizim :) sizce disardan bakan bir göz olarak benim temam nasıl ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temanız çok güzel, özellikle yeni eklediğiniz header ile birlikte çok hoş olmuş. Yalnız geniş ve büyük bir temaya göre sanki yazılar biraz küçük kalmış :/

      Sil
    2. Öylemi :) o zaman bi kat büyüteym.Bilmedigim icin yanls olmustr :)

      Sil
  5. Faydalı bir yazı elinize sağlık. Ben de blog şablonumu bulmak için oldukça uğraşmıştım. Bu halini uzun zamandır kullanıyorum. Değiştirmesi çok zahmetli geliyor bana:) Sizce nasıl görünüyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim... Blogunuz gayet güzel görünüyor. Yazılar rahatça okunabiliyor. Hızı da iyi. İngilizce kelimeler var sadece göze çarpan, onun dışında bir sorun yok...

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.