Ziyaretçileri blogda daha uzun tutmak

20 Nisan, 2017
Ziyaretçileri blogda daha uzun tutmak
Ziyaretçileri blogda daha uzun tutmak
Blogumuzu ziyaret eden ve paylaştığımız içerikleri okuyan ziyaretçilerin daha çok vakit harcamalarını nasıl sağlarız? Ziyaretçileri blogda daha uzun tutmanın yolları...

Dostlarım SEO konusunda başarılı olmanın bir önemli yolu da, ziyaretçilerin blogunuzda daha fazla vakit harcamasını sağlamaktır.

Bunun bize ne katkısı olacak?

Ziyaretçilerin blogunuzda daha fazla vakit harcaması bir çok açıdan katkı sağlayacaktır. Alan adınızın değerlenmesini, indexlenme hızının artmasını, arama motorlarında üst sıralara çıkmanızı sağlayacaktır.

Peki ziyaretçileri nasıl blogda daha uzun tutarız?


Bu konu ile ilgili onlarca makale okudum. Tabi verilen tavsiyeler birbirlerine yakın. Ama tam anlamıyla uygulanması gereken kesin kurallar yoktur. Olay tamamen empati kurmaktan ibaret.

Örneğin bir blog sitesini ziyaret ettiğinizde neler sizi rahatsız eder ya da neler sizin o blogda daha fazla vakit harcamanızı sağlar?

Kendimden yola çıkarsam eğer...

Sağda solda reklamların çıkması içerikleri okurken dikkatimi dağıtıyor. Bu yüzden AdBlock kullanıyorum. Her ne kadar bilgisayarda bu sorunu aşmış olsam da mobil ve tablette hala sorun yaşıyorum. Bu da kısa sürede o blogu terk etmeme neden oluyor.

Metinlerde yazım dili oldukça önemlidir. Anlatımın sade ve basit olması beni daha çok okumaya teşvik ediyor. Ayrıca seçilen yazı tipi ve boyutu da oldukça önemli benim için. Zira küçük küçük yazılar oldukça sinir bozucu.

İçeriklerin görsellerle zenginleştirildiği bloglar daha çok hoşuma gidiyor. Örneğin içerisinde videoların da yer aldığı içerikler o blogda daha çok vakit harcamama neden oluyor.

Tasarım konusunda farklı olanlar özellikle ilgimi çekiyor. Sıradanlaşmış temaların yanı sıra daha profesyonelce hazırlanmış temalar dikkatimi çekmeyi başarıyor. Tabi blogun sadeliği, hızı da oldukça önemli.

İçeriklere eklenen linkleri mutlaka tıklarım. Bu da o blogda daha fazla vakit harcamama neden olur. Linklerin yerine "benzer içerikler" eklentisi de etkili olabilir.

Peki sizi daha uzun tutan ne?


Sizin de özellikle daha fazla vakit harcamanıza sebep olan özellikler varsa lütfen yorum yaparak benimle paylaşın. Ayrıca Blog Tecrübem adlı kişisel blogumu okurken rahatsız olduğunuz ya da "şöyle olsa daha iyi olur" dediğiniz önerileri de merakla bekliyorum.

✋Bu içerik Kişisel Blog - BlogTecrübem tarafından hazırlanmıştır.

13 yorum:

  1. Önemli ve gerekli bir konu..Ziyaretçileri sayfada daha uzun süre tutabilmek için bir kaç şeye birden dikkat etmek gerekir ve böylece total de başarı sağlanabilir. Ziyaretçiyi uzun süre tutamayan hiçbir site başarılı sayılmaz.

    YanıtlaSil
  2. O zaman Bloguma beklerim :) ilginizi çekebilir.
    ➥ sosyalium.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Bu arada adres verdim ama sorun olursa kaldırabilirsiniz. kolay gelsin (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok sorun olmaz... Bu arada blogunuza "İzleyiciler" eklentisini eklemenizi öneririm.

      Sil
  4. Örnek vermem gerekirse senin bloğun gayet iyi. Bazı bloglarda yazılar inanılmaz silik, nasıl kullanıyorlar anlayamıyorum. Açık gri tondaki yazılar gözü fazla zorluyor, fosforlu olan yazılarda. Reklam konusu beni de rahatsız ediyor, hemen terkediyorum. Peki, ben bu yazıyı okuyorum ama bloğunu sevdiğim halde bu saydığım sıkıntılardan muzdarip olduğum blog sahibi okumuyorsa onu uyarmalı mıyım? Bunu düşünüyorum iki gündür. :) Ters yüz olmak da var sonuçta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ben mutlu olurdum açıkçası ve hemen düzeltmeye çalışırdım... Ama daha önce öneride bulunduğum bir kaç blogger olmuştu. Beni kale almadılar, ben de üstelemedim. :)

      Sil
    2. Bunun üzerine ben yukardaki yorumumu sildim.. :)

      Sil
  5. Bence blog tasarımı ziyaretçinin blogda geçirdiği süreyi belirleyen 1 numaralı faktör.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Serdar Hocam. Özellikle farklı tasarımlar ilgi çekiyor. Bu arada blogumun teması konusunda önerileriniz var mı?

      Sil
  6. Ben içeriğe bakıyorum. Yazıların okunaklı olması da önemli tabi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle... Bu arada blogumun teması konusunda önerileriniz var mı?

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.