Checklist: AdSense'se başvuruda bulunmadan önce!

19 Haziran, 2017
Checklist
Checklist
Bir Google ürünü olan AdSense reklam ağına başvuruda bulunmadan önce kontrol etmeniz gereken 12 maddelik liste!

Daha önce AdSense ile ilgili bir iki yazı dışında bir şey paylaşmadım. Sebebi ise kişisel blogum olan Blog Tecrübem ile tekrar başvuruda bulunup, aşama aşama nasıl ilerlediğimi sizlere canlı olarak aktarmak istememdi. Ki zaten başvuruda da bulundum. Bundan sonra AdSense ile ilgili adım adım tüm gelişmeleri sizlerle paylaşacağım.

Bu yazımda ise yabancı bir kaynaktan edindiğim bir listeyi sizlerle paylaşmak istedim. 12 maddenin yer aldığı bu listede gerçekten de AdSense'se başvuruda bulunmadan önce dikkat edilmesi gerekenler yer alıyor.

AdSense'se başvuruda bulunmadan önce dikkat edilmesi gereken 12 madde:


Ziyaretçilerinizin hoşlarına gidecek kaliteli, özgün içerikler üretmek
Hakkımızda sayfası
Gizlilik politikalarının yer aldığı sayfa
İletişim bilgilerinin yer aldığı ulaşım sayfası
Rahatlıkla görülebilir alanlara isim ve mail adresi eklemek
En az 20 tane kaliteli içerik paylaşmış olmak
18 yaşından büyük olmak
Gelişmiş bir tasarıma sahip olmak
AdSense'sin hoşuna gitmeyen içeriklerin paylaşılmamış olması
.com gibi üst düzey alan adlarının kullanılması
Diğer reklam ağlarının kaldırılmış olması
Trafiğin çoğunluğunun doğal aramalardan gelmiş olması

Yukarıda yer alan maddeleri, başvuruda bulunmadan önce sağlamış olmamız gerektiği belirtilmiş ulaştığım kaynakta. Aynı şekilde kendi ülkemizin başarılı bloggerları da AdSense konusunda aynı noktalara değiniyorlar.

Kendi tecrübelerimden bahsetmek gerekirse, kesinlikle başvuruda bulunmaktan vazgeçmeyin derim. Yaklaşık bir haftada sonuçlanan başvurular genelde olumsuz sonuçlanır. Ama bu demek değildir asla olumlu sonuç alınamayacak. O yüzden ümidinizi asla yitirmeyin ve blogunuzu geliştirerek tekrar tekrar başvuruda bulunmaya devam edin. Bu arada kişisel blogum olan Blog Tecrübem için yaptığım başvuru da olumsuz olarak sonuçlandı 😊😉

Bu yazımın ardından aşağıda listelediğim içeriklere de bi' göz atmanızı tavsiye ederim. Ayrıca AdSense ile ilgili tecrübelerinizi de bizlerle paylaşın lütfen.

Kişisel bloglarda hangi sayfalar olmalı?
İletişim sayfası için form hazırlama [kodsuz]
AdSense başvuruları için acele etmeyin!
Godaddy'den alınan domaini Blogger'a entegre etme

25 yorum:

  1. Teşekkürler: ) değerli bilgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok yararlı bir post olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Siz almadiysaniz biz kapisindan giremeyiz heralde. Hele benim gibi pratiği olmayan, blog düzeninden anlamayan biri icin :)

    YanıtlaSil
  4. Başvurunun olumsuz olmasına şaşırdım..Bu arada sosyal ağ eklentisi güzel olmuş. Kısa ve öz maddeler hazırlamışlar..Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı hatalarım oldu sanırım. Ama pek bi önemi yok. Başvurmaya devam :)

      Sil
  5. Merhaba, bir şey sormak istiyorum. Daha önce blogumdan adsense başvurmuştum. Benim hatamdan dolayı yarım kaldı. Ben de bugün adsesnse sayfasını incelerken Başvurumu yapmış oldum.Daha önceden bir hesabım olduğunu bağlantı sağlandığında Bana e-mail ile bildirecekleri yazılmış. Bundan sonra ne yapacağımı bilmiyorum.İngilizcem de yok.E-mail geldiğinde ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, 2 aşamalı onay almanız gerekecek. Gelen yanıtta eğer onay alırsanız. Boş reklamlar blogunuzda yer almaya devam edecek daha sonra ikinci onay aldıktan sonra reklamlar blogunuzda görünmeye başlayacak. (AdSense eklentilerini Yerleşim kısmından ekleyebilirsiniz.)

      Dil seçeneğini AdSense sayfanızdan ayarlar kısmından düzenleyebilirsiniz. Gelen maillerde de zaten ne yapmanız gerektiği belirtilecek. Bol şans...

      Sil
  6. Teşekkür ederim. Aslında adsense başvurusu çok kolaymış. Ancak ben hatalarımla işi biraz zorlaştırdım. Biraz da stres yaptım. Sizin cevabınız bana moral ve destek oldu açıkçası.

    Tekrar teşekkürler...

    YanıtlaSil
  7. Merhaba, yazınızda Gizlilik politikalarının yer aldığı sayfanın blogumuzda olması gerektiğini yazmışsınız. Benim sorum şu;

    Gizlilik politikası metnimizin, sitemizdeki normal yazılar kısmında çıkmaması için hangi eklentiyi nasıl kullanmalıyız? O kadar uğraştım nasıl bir yol izleyeceğimi bilemedim. Sitem ......blogspot.com Bilgi verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, ben yayın olarak değil de bir sayfa olarak paylaştım Gizlilik Politikalarını. Bu sayfanın linkini de menü kısmına ekledim. Blogger kullanıcı panelinde sol kısımda yer alan Sayfalar sekmesine ulaşıp siz de yeni bir sayfa açabilirsiniz.

      Sil
    2. Cevabınız için teşekkür ediyorum. Dediğiniz şekilde yaptım. Üst kısma Çapraz Sütun dediğimiz yere yerleştirdim. Fakat bir kaç sorun oluştu;

      1- Arka planı sade gri olan blogum, açık koyu gri tonlarında çizgili bir görünüme geçti neden oldu anlamadım. Nasıl düzeltebilirim.

      2- Çıkış yaptığım halde, blogumda tornavida ve ingiliz anahtarı olan o minik işaret görünüyor.

      Sil
    3. Rica ederim. Renkleri düzenlemek için şu sayfayı ziyaret edin (http://blogtecrubem.blogspot.com/2017/11/blogger-tema-tasarimsici-ile-blogunuzu-duzenleyin.html)

      Bahsettiğiniz işaretlerin nasıl kaldırılacağı ile ilgili içerik paylaşmadım. Ama arama motorlarından farklı kaynaklara ulaşmak mümkün.

      Sil
  8. Blog Tecrübem merhaba, tavsiye ettiğiniz linki okudum. Fakat arka plan rengi ile alakası yokmuş benim sorunumun.

    Aynen anlattığınız gibi yeni bir sayfada gizlilik politikamı yazıp, linkini Yerleşim bölümünden Çapraz Sütun yazan yere ekledim. Ondan sonra arka planda bahsettiğim renk bozulması yaşandı (ben renk ayarları ile oynamadım asla).

    Gizlilik politikası linkini Çapraz Sütundan kaldırdığım zaman arka plandaki renk bozukluğu ve tamir işareti kendiliğinden kalktı.

    Çapraz sütunda 7 adet başlığım var. Mesela siz 10 adet koymuşsunuz. Neden benim sorun oluyor çözemedim bir türlü. Adsense onayı almak için blogumda uzunca bir aradan sonra değişiklik yapayım dedim ama sonuç hüsran:(

    Önereceğiniz bir şey var mı? Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, link olmadığı için pek yardımcı olamıyorum. Ama galiba sorunu anladım. Şimdi çapraz sütun yazan yere Sayfalar eklentisiyle linkleri eklediniz sanırım. Bu sayfalar eklentisini sürükleyerek başka yere taşıyın. Örneğin Header (Başlık) eklentisinin altına sürükleyerek eklemeyi deneyin. Ya da farklı bir yere taşıyın.

      Sil
    2. Tekrardan merhaba, sorunu bir arkadaş ile çözdük. Kod yazarken enter tuşu kullanmamdan kaynaklanmış bahsettiğim bozulmalar. Meğer kod yazarken enter tuşu değil boşluk tuşu kullanmam gerekiyormuş. Öğrenmiş oldum. Size de teşekkür etmek istedim, sorularıma sabırla cevap yazdığınız için. Kolay gelsin

      Sil
    3. Rica ederim. Sevindim sorunun çözüldüğüne, iyi çalışmalar...

      Sil
  9. merhabalar benim merak ettiğim bi konu var benim temam mbil uyumlu değil maalasef buna ragmen adsence alabılırmıyım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir soru, şöyle yanıt vereyim: Ben AdSense'e başvururken Blogger'ın hazır temalarından Awesome Inc. adlı temayı kullanıyordum. Mobil için ise yine aynı şekilde Blogger'ın hazır mobil temalarından Awesome Inc adlı temayı kullanıyordum. Yani siz de mobil için Blogger'ın hazır temalarından birini kullanabilirsiniz. En azından riske girmezsiniz. Belki duymuşsunuzdur son yıllarda mobil uyum arama motorları için oldukça önemli bir hal aldı. AdSense ekibi de bu konuyu belki göz önünde bulundurabilir.

      Sil
    2. Peki Amp kullaniminin etkisi var mi? suan kullanmiyorum da

      Sil
    3. Amp kullanımı arama sonuçlarında üst sıralara çıkmak için oldukça etkili. Ama AdSense için bir önceki yorumumu tekrarlıyorum. Bilemiyorum açıkçası ama riske atmayıp Blogger'ın hazır mobil temalarından kullanabilirsiniz. Ya da Amp Blogger temalarını kullanabilirsiniz.

      Sil
  10. Merhaba, benim sitem 5 yıllık. 150 civarında özgün yazım var. Ama bu paylaşımlar düzenli değildi. Yani bir ayda 3 içerik girdiğim de oldu. 6 ay hiç güncellemediğim zamanlar da oldu. Yakın zamanda 2 kez güncel yazı yazdım. Bundan sonra da haftada bir yeni yazı yazmayı düşünüyorum. Hemen adsense başvurmak istiyorum. Bu durum olumsuz sonuçlanmasına sebep olur mu? Yoksa başvurmadan önce 3-5 hafta düzenli olarak yeni yazı yazdıktan sonra mı başvurumu yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, başvurmak için beklemenize gerek yok. Başvurunuzu yapın, incelemenin ardından eksik ya da bir yanlışlık varsa zaten uyarılırsınız ve ona göre yeni düzenlemeler yaparak tekrar başvuruda bulunursunuz.

      Sil
    2. Teşekkür ederim. Kolay gelsin

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.