E arşiv nedir?

30 Haziran, 2017
Dijital Planet
Dijital Planet
E fatura ve e arşiv kullanımı son yıllarda ülkemizde yaygınlık kazanmaya başladı. Özellikle e fatura Vergi Usul Kanunu tebliğiyle yürürlüğe girdi. Daha sonra bazı mükellefler zorunlu olarak e fatura ve e arşiv işlemlerine geçti. Bunun için ilk işlemler ve ilk geçişler 2014 yılında başlamıştır. Belli bir gelir durumuna ulaşanlar için geçiş zorunlu hâle gelmiştir. Bu gelir durumu 5 milyon ve üzeri olarak belirlenmiştir. Verilen rakam brüt değerler için geçerlidir.

2015 yılı başında ise gönüllü olarak e defter e faturaya geçmek isteyenlere fırsat tanınmıştır. Zaten yakında tamamen online işlemlerin geçerli olacağı biliniyor. Bu nedenle yavaş yavaş e defter, e fatura ve e arşiv konuları hakkında bilgi almak herkes için faydalı olacaktır. Digital Planet farkıyla, fatura verileriniz güvenilir şekilde saklanır.

E Arşive Geçiş Hakkında


E Arşiv nedir? E arşiv adından da anlaşılacağı gibi bir arşivleme sistemidir. Fakat elektronik ortamda gerçekleşen bir arşivlemedir. Genel olarak arşivin tanımını biliyoruz. Şirketlerin, iş yerlerinin evraklarını ve faturalarını topladığı bir bölüm bulunuyor. Buraya arşiv diyoruz. Yapılan işlem de arşivleme işlemidir. Bunun için özel bir oda tahsis ediliyor. Bu özel odada özel dolaplar bulunuyor. arşiv belgeleri buralarda biriktiriliyor. E arşive gelince… Bu sistem tamamen bütün bu işlemleri kolaylaştıran zamandan ve malzemeden tasarruf ettiren bir sistemdir. Üstelik sisteme geçiş yapmak için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Zorunlu mükellef iseniz zaten sistemde yer alıyorsunuz. Ama gönüllü olarak kendi isteğiniz doğrultusunda da bu sisteme giriş yaparak avantajlarından yararlanabilirsiniz.

E Arşiv Neler Kazandırır?


Peki e arşive geçtiğinizde neler değişecek? Elbette en çok merak edilen konu budur.

Arşiv sistemine geçtiğinizde ilk olarak arşiv odalarınızı kazanıyorsunuz. Yani odalarınız boşalıyor size geri kazandırılıyor. Artık bütün kayıtlarınız internet ortamında tutulacak. Aynı şekilde dolaplarınız ve klasörleriniz de boşalıyor. Mekânınızı daha verimli kullanabilirsiniz.

Arşivlemek için kullandığınız kâğıtlar size kalıyor. Daha doğrusu doğaya kazandırılıyor. Çünkü artık kâğıt masrafınız olmayacak. Böylece gereksiz kâğıt harcamaları duruyor.

Basım masraflarının da önüne geçilmiş oluyor.

Aradığınız belgeyi ve faturayı hemen bulabiliyorsunuz. Bunun için arşiv odasını ziyaret etmenize gerek kalmayacak.

İşte bunun gibi avantajlardan yararlanmak için e arşiv sistemine geçiş yapabilirsiniz. Kağıt faturanın basım ve gönderim maliyetini ortadan kaldırarak, arşivleme için harcanan maliyetlerinizi minimuma indirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.