Beylikdüzü boşanma avukatları

30 Haziran, 2017
Beylikdüzü boşanma avukatları
Beylikdüzü boşanma avukatları
Kişilerin, evliliklerini sonlandırmak istediklerinde yapacakları ilk iş, yasal olarak sonlanması için aile mahkemelerine dava açma dilekçesi vermektir.

Aile mahkemelerine verilecek dilekçe ile boşanma davası süreci başlar. Bu noktada çiftlerin birbirleri ile olan ilişkileri önemli olmaktadır. Eğer çiftler evlilik yükümlülüklerine dair her konuda uzlaşma sağlayarak dilekçe verirlerse, görülecek dava anlaşmalı boşanma davası; çiftlerin evlilik yükümlülüklerinden biri üzerinde anlaşamamaları ya da evlilik sürelerininim bir yılın altında olması durumunda görülecek dava da çekişmeli boşanma davası olmaktadır. Her iki durumda da yasa gereği avukat tutma zorunluluğu yoktur. Ancak yasal sürece hakim bir avukattan, her iki dava için de destek alındığında sürecin hızlanması ve hukuksal anlamda herhangi bir sorunla karşılaşılmaması sağlanır.

Kişiler boşanma sürecini çok daha rahat atlatmak ve süreçte profesyonel bir destek almak istediklerinde, yaşadıkları ilde ve ikamet ettikleri ilçede bir avukattan destek alabilirler. Beylikdüzü’nde yaşayan ve boşanma davasında profesyonel bir destek almak isteyen kişiler Beylikdüzü avukatı içinden boşanma davalarında kendini ispat etmiş bir avukatla anlaşabilirler.

Boşanma Davalarında Avukat Desteği


Anlaşmalı boşanma davalarında, çiftler her konuda, kendi aralarında anlaşırlar. Ancak anlaştıklarını beyan edecek belgeleri de mahkemeye sunmaları gerekmektedir. Mal paylaşımı, velayet, nafaka, tazminat gibi konularda mahkemeye sunmaları gereken protokolde yapılacak bir hata, davanın düşmesine ya da mahkemece davanın reddedilmesine neden olabilir. Bu bakımdan kişiler, hukuksal süreçlerinden avukat desteği alarak anlaşmalı boşanma davalarında sürecin en hızlı şekilde ilerlemesini ve de herhangi bir hata yapılmamasını sağlayabilirler. Beylikdüzü’nde yaşayan kişiler de bu süreçlerinde, Beylikdüzü boşanma avukatı desteği alarak, sürecin en hızlı ve en hatasız biçimde sonlanmasını sağlayabilir.

Çekişmeli boşanma davasında ise çiftler, kendi aralarında velayet, nafaka, mal paylaşımı ya da tazminat gibi konularda anlaşamamıştır ve bu şekilde karar ve taleplerini mahkemeye iletmek üzere süreci başlatırlar. İki taraftan şahitlerin dinlenmesi ile verilecek karar öncesinde, davayı açan tarafın haklarını en iyi şekilde koruyabilmesi ve taleplerinin yaşanan süreçler doğrultusunda en iyi şekilde ifade edilebilmesi için avukat desteği alması önemlidir. Beylikdüzü’nde çekişmeli dava açacak kişiler de İstanbul Beylikdüzü avukat desteği alarak bu süreci en olumlu şekilde sonlandırabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.