YouTube Türkiye'de en çok aboneye sahip olan kanallar

24 Ağustos, 2017
YouTube Türkiye
YouTube Türkiye
Benim gibi televizyondan ziyade daha çok YouTube'da vakit harcayanlar için oldukça merak edilen konulardan biridir bu, en çok aboneye sahip Türk youtuberlar kimlerdir?

İçerisinde her türlü videolu içeriğin yer aldığı ve her gün milyonlarca insan tarafından ziyaret edilen YouTube'u ele alalım bu yazımda. YouTube istatistikleri hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz bilmiyorum ama elimden geldiğince birçok kaynaktan derlediğim değerleri bu yazımda sizlerle paylaşmaya çalıştım.

Türk youtuberlardan bahsetmeden önce YouTube'da en çok aboneye sahip kanal hangisi sorusuna cevap vermek istiyorum. Bu sorunun cevabı 57,045,953 aboneye sahip PewDiePie adlı kanal.
PewDiePie
Yanlış hatırlamıyorsam eğer PewDiePie adlı kanal bir oyun kanalı ama kanal sahibinin yaptığı saçma sapan hareketlerle komedi türüne de dahil edebiliriz sanırım. Bu çılgın dostumuzun kanalı verilen bilgilere göre aylık 54.3 bin dolar ile 868.1 bin dolar arası para basıyormuş. Tabi Socialblade.com'da yer alan veriler her seferinde youtuberlar tarafından yalanlansa bile bu kazanç bu kanal için gayet normal bence.

Ayrıca bu kanalın sahibi çılgın dostumuz bir ara, 50 milyon aboneye ulaşınca kanalı kapatacağını açıklamıştı. Tabi tüm medya ve bizler bekler olduk ama 50 milyon aboneyi geçince "şaka yaptım" diye açıklama yaparak tüm dünyayı trolledi. Helal olsun 😊 (Bu konuyu araştırabilirsiniz. Ayrıca kendisinin bir videosunu bu yazıya eklemek istedim ama daha sonra düşününce vaktinizi boşu boşuna çalmamak için vazgeçtim.)

Şimdi gelelim en çok aboneye sahip Türk youtuberlara


İlk sırada 6,662,616 abonesiyle netd müzik yer alıyor, diğer yüksek aboneye sahip kanallar genelde kişisel oyun kanalları. Neyse en çok aboneye sahip ilk 10 Türk YouTube kanalları aşağıda:
En çok aboneye sahip Türk youtuberlar
En çok aboneye sahip Türk youtuberlar
Bu liste içerisinde hakikaten başarıyı hak eden çok kaliteli kanallar var. Bunlar bana göre Orkun Işıtmak ve Ruhi Çenet Videoları adlı kanallar. Bu kanallarda paylaşılan içerikler için hakikaten çok emek verildiğini anlayabiliyorsunuz.

Orkun Işıtmak adlı kanaldan bir video


Ruhi Çenet Videoları adlı kanaldan bir video

Diğer kanallara baktığımızda ise Enes Batur ve Burak Oyunda adlı kanallara pek tahammül edeceğinizi sanmıyorum. Nasıl bu kadar aboneye ulaştıklarını hala anlamış değilim.

Bunların dışında OHA Diyorum, YAPYAP ve Oyun Delisi adlı kanallar sanırım bir Türk firmasına ait. Bu kanallar için ise birer çöplük diyebilirim. Özellikle OHA Diyorum ve YAPYAP adlı kanallar içerisinde her türlü videolu içeriğe rastlayabilirsiniz.

Peki bu Türk youtuberlar ne kadar kazanıyor?


Diye sorarsanız eğer; Örneğin netd müzik adlı kanal için Socialblade.com'da yer alan bilgi 186.4 bin dolar ile 3 milyon dolar arası, tabi aylık kazanç bu 😊. Ama bu bilgi ne kadar doğrudur bilemem. Yukarıda da bahsettiğim gibi genelde youtuberlar bu bilgileri yalanlıyor.

10 yorum:

  1. Youtuber olmak fena yetenek istiyor. Orkun'daki özgüvene bak hele! Adam para kazanmayı hak ediyor gerçekten :)

    YanıtlaSil
  2. Youtuberler için İşkurun projesi var.Ben de You Tube kanalımda daha aktif olmayı düşünüyorum.Yazında geçen kişilerin de videosunu açacağım birazdan :) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet duymuştum o projeyi, teknik anlamda da eğitim veriyorlarsa güzel olabilir bence.

      Sil
  3. İş Kurun bile ilgisini çekmiş. Doğrusu blogu desteklemek için yok tube kullanmaya başladım. Blog okunma sayısı gittikçe azalıyor. İzlenme hep artıyor.

    YanıtlaSil
  4. Ruhi Çenet bu videoda Barış Özcana benzemiş. .

    YanıtlaSil
  5. Oyun kanallarının abone sayısı epey fazla oluyor. Boşa vakit öldürmelik kanallar. Barış Özcan gibi bir kanal bence hepsinden daha iyi ama abone sayısı gerilerde. Ruhi de takdire şayan birisi. Çok emek harcıyor ve bilgilendirici içerikler paylaşıyor.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.