Bakandan Wikipedia ve Milli e-posta servisi ile ilgili açıklama

07 Ağustos, 2017
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan
Ahmet Arslan
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, katıldığı bir canlı yayın programında Wikipedia'nın akıbetinden ve yeni gelecek olan Milli e-posta servisinden bahsetti.

Programın odak noktası büyük oranda İstanbul'da yapımına devam edilen yeni havalimanı gibi projeler olsa da, ülkemizde erişimin engellendiği dünyanın en büyük internet ansiklopedisi Wikipedia'ya da değinildi.

Bakan Arslan, "Faydası olduğu konusunda şüphe yok!"


Bakan Arslan, Wikipedia'nın yaptığı yanlışları düzeltmediğini ve bunun yanı sıra Türkiye'de bulunan editörleri hatalı içerikleri düzeltme noktasında engellediğini ifade ediyor.

Türkiye hakkında birçok yanıltıcı bilginin yer aldığı Wikipedia'nın bu konuda uyarıldığını, ancak uyarıların dikkate alınmadığını belirten Ulaştırma Bakanı, hatalar düzeltilmediği için erişimin engellendiğini belirtiyor.

Ahmet Arslan'ın yaptığı açıklamadan bazı kesitler şu şekilde;

Bütün bu sistemlerin hepsinin faydası olduğu konusunda şüphe yok, zararlı olduğu taraflar konusunda ise görüşmeler yapılarak hataların düzenlenmesi sağlanır.

Ne yazık ki, Wikipedia’da ülkemiz için yanlış algılara neden olabilecek o kadar fazla yayın var ki, bu konuda kendilerini defalarca kez uyardık.

Hatta, editörlerin bu konuda gerekli düzenlemeleri yapması mümkün olduğu halde, Türkiye’de bulunan editörleri yasaklayarak düzenleme imkanını ortadan kaldırdılar.

Halen, görüşmelere devam ediyoruz ve insanlarımızın bu hizmetten faydalanmasını istiyoruz.

Onları ısrarla, terör ile canı pahasına mücadele eden Türkiye’yi DAEŞ destekçisi gibi göstermekten vazgeçmeleri konusunda uyarıyoruz.


Bir diğer konu ise Milli e-posta servisi!


Milli e-posta servisi
Milli e-posta servisi
2017 başında projenin hayata geçtiğini söyleyen Ahmet Arslan, yaptığı açıklama ile yerli e-posta servisinin 2018 sonuna kadar hizmete açılacağını müjdeledi.

Bakan Arslan'ın katıldığı bir televizyon programında bahsettiği yerli e-posta servisi hakkında, BTK'da şöyle bir tweet yayımladı.
BTK Milli e-posta servisi ile ilgili tweeti
slında tüm e-posta servislerine baktığımızda birkaç özellik dışında temel fonksiyonların hep aynı kaldığını görüyoruz. Peki, yerli e-postanın hedefi ne olacak? Elbette gizlilik.

Kullandığımız servislerin bilgiyi önce tüm dünyada dolaştırdığını ve gizlemediğini belirten Bakan Arslan, yerli e-posta ile gizliliği hedeflediklerini açıkladı.

Haber kaynağı: ShiftDelete.Net

4 yorum:

  1. Ne gibi hatalar yapmış acaba dökümünü görebilsek keşke de öyle yorum yapabilelim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayımlanan iki başlık yüzünden sanırım. Suriye ile ilgili...

      Sil
  2. Milli e posta servisi, hayırlı olur inşallah. Vikipediden genelde iyi anlamda faydalanıyordum, ama belki de görmediğim çok yönü vardı. Evet ben de görebilmek isterdim hatalarını

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ufak bir araştırma yaparak ulaşılabilir sanırım o bilgilere...

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.