Blog tutmaya yeni başlayanlar için öneriler

02 Aralık, 2017
Blog yazmaya yeni başlayanlar için öneriler
Blog yazmaya yeni başlayanlar için öneriler
Arama motorlarında milyonlarca blog bulabilirsiniz. Özellikle .blogspot.com gibi uzantılara sahip ücretsiz blog sistemleriyle açılmış olanlarından. Ama bu bloglardan çok azı belirli stratejilerle ilerleyip markalaşıyor ve güzel kazançlar elde ediyor.

Güzel kazançlar...  Bunu özellikle vurgulamamın sebebi ise maymun iştahlı insanlar. Girişimcilikte de böyle bir terim kullanılmakta. Maymun iştahlı girişimciler, daldan dala atlayıp iş kurduklarını sanarak her sektöre bulaşırlar ve her seferinde hüsrana uğrarlar. Blog dünyasında da bu tür insanlar söz konusu. Özellikle ücretsiz blog servisleriyle birden fazla blog açarak bir an önce kazanç elde etmeyi hedeflerler ama bilmezler ki bu işinde bir kuralı var.

Peki blog yazmaya yeni başlayanların takip etmesi gereken öneriler nelerdir?

  • İlk önerim niş blogculuk üzerine. Blogunuz için bir niş belirlemelisiniz. Tabi belirlediğiniz bu konuda ilgili olmanız ve tecrübe sahibi olmanız oldukça önemli. Tabi sabır kelimesi her an aklınızda bulunmalı. Çünkü bir gecede zengin bir blog yazarına dönüşmeniz mümkün değildir. Sıkı çalışmalı ve doğru stratejiyi izlemelisiniz.
  • Her seferinde özgün ve kaliteli içerikler üretmeye çalışın. Google ve diğer arama motorları özgün ve kaliteli içerikleri çok sever. Bu sayede arama sonuçlarında üst sıralara çıkmanız çok kolaylaşacak.
  • İçerik üretirken arama motorlarını hedef almayın. Okuyucularınız için içerik üretin ve onları yazılarınıza yorum yapmaya teşvik edin.
  • Blogunuzun görünümü de oldukça önemlidir. Tema konusunda okuyucularınızın fikirlerine başvurun ve mobil uyumlu, kullanıcı dostu bir tasarıma sahip olun. Bu şekilde okuyucularınız rahat bir şekilde blogunuzda gezinebilmesini sağlayabilirsiniz.
  • İçerik paylaşımı konusunda düzeni elden bırakmayın. Blogunuzun konusuna, hitap ettiği kesime ve kitleye göre içerik sayısını belirleyip düzenli olarak içerik paylaşın. Bunun çok faydasını göreceksiniz.
  • Diğer bloglarla iletişim halinde olmanızda da fayda vardır. Özellikle aynı konular hakkında içerik üreten blogların birbirleriyle iletişim halinde olması, fikir paylaşımlarında bulunması ve yorumlarla destekte bulunmaları önemli. 
  • Son olarak ise blog yazmaya yeni başlayanlara tavsiyem, konuk yazarlık. Alanında başarılı olan çoğu blog konuk yazar kabul eder. Bu başarılı bloglara yazar olarak takipçi sayınızı arttırabilir ve SEO için oldukça önemli olan backlink kazanımını sağlayabilirsiniz.
Daha tecrübeli olan blog yazarlarının mutlaka daha farklı tavsiyeleri de olacaktır. Ama benim yeni başlayanlara tavsiyelerim şimdilik bunlar. Konuyla ilgili sorularınızı ve tecrübelerinizi yorum yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz.

6 yorum:

  1. Konuk yazar olmak istiyorum ama malesef kendi alanımda blog siteleri göremedim gördüklerim de konuk yazar almıyor ne yapıcağım bu durumu bilmiyorum ? :)

    YanıtlaSil
  2. Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. Acemi olarak bir kaç sorum olacak:
    1. Aramalarda üste çıkmak için özgün olmak gerekir demişsiniz, tüm yazılarımı denyimlediğim yıllarda bana sorulan sorulardan yola çıkarak yazmaya çalışıyorum. Fakat google aramasında üste çıkmak için bir ayar yapmak gerekir mi?
    2. Etiketlerin bu konuda faydası nedir? Etiketleri nasıl değerlendirmeli? Ve blogger da bu etiket bölümünü kendim oluşturabiliyor muyum yoksa aramalardaki tıklanma durumuna göre istatistiksel olarak mı oluşuyor?
    Cevabı çok bilindik bir şeyler sormuşsam eğer linkle yönlendirmeniz yeterli:)
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etiketleri yazı yazdığınız alanda ekleyebilirsiniz, hemen sağ tarafta yer alır. Genelde yazıları kategorilere ayırmak için etiketler kullanılır ama içeriğinize göre ön plana çıkarmak istediğiniz kelimeleri etiket olarak ekleyebilirsiniz. Sadece özgün olmak yetmiyor maalesef. Yazınız paylaşılmalı, okunmalı, backlink almalı, yorum yapılmalı, uzun olmalı, aynı şekilde başlığı da özgün olmalı... Gibi bir çok etken var üst sıralara çıkması için. Bu yazıma da bi' göz atın derim. https://blogtecrubem.blogspot.com/2016/11/blogum-googleda-gorunmuyor.html

      Sil
  3. 3. Yorum alanını anonim olarak değiştirmek yorum yapmaya olan eğilimi caydırmaz diye düşünüyorum ama bir dezavamtajı var mıdır bu durumun? yoksa şu an olduğu gibi kayıtlı kullanıcı olarak mı kalmalı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tamamen size kalmış bir şey. Teknik açıdan bakıldığında daha çok yorum yapmaya teşvik edilmeli tabi...

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.