En basit haliyle, Bitcoin ve Bitcoin madenciliği nedir?

10 Aralık, 2017
Bitcoin ve Bitcoin madenciliği nedir?
Bitcoin ve Bitcoin madenciliği nedir?
Son zamanlarda çok sık duyar olduk bu kelimeyi, Bitcoin. Peki nedir bu Bitcoin, bir sanal para birimi mi? Nasıl üretiliyor? Bir Bitcoin kaç dolar ya da kaç Türk Lirası ediyor?

YouTuber Barış Özcan'ı duymuşsunuzdur. Kendisi YouTube kanalında harika içeriklere yer veriyor. O kadar kaliteli içerikler paylaşıyor ki, çoğu haber sitesinde her hafta yer almayı başarıyor. Oldukça karmaşık konuları bir hafta boyunca detaylı olarak araştırıyor ve en basit haliyle bizlerle paylaşıyor. Bu hafta ise son zamanların en çok konuşulan konularından birine yer vermiş, Bitcoin.

Videoya geçmeden önce basitçe Bitcoin'den bahsetmek gerekirse, herhangi bir merkez bankası veya resmi bir kuruluş ile ilişiği olmayan elektronik bir para birimidir diyebiliriz. 3 Ocak 2009'da Satoshi Nakamoto adlı kimliği belli olmayan biri tarafından duyuruluyor. Zaman içerisinde değerlenerek bir çok kişiyi zengin eden bu sanal para birimi 21 milyonla sınırlandırılmış. Şu an ise bir Bitcoin'in 59.024.63 TL değerinde. Şimdi videoya geçebiliriz.

Bitcoin insanlık tarihinin en önemli icadı olabilir mi?

7 yorum:

  1. Ufak tefek girişimlerimiz var bu konuda. Yani yatırım yapmadan nasıl kazanılabileceği konusunda. Ama yatırımsız kazanmak, çay kaşığı ile çukur kazmaya benziyor. Oldukça zor. Uzun vadede tatmin edecek kadar kazanırsınız. Bir de yükselen değerini düşünürsek, hayali güzel ama gerçekleşmesi zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanında benim de karşıma çıkmıştı. Ama o zamanlar daha çok deep webte kullanıldığı için pek sıcak bakmamıştım. Keşke bir kaç tane alsaydım o zamanlar :) Şu an ki durumdan anlaşılacağı üzere gittikçe değeri artar gibi duruyor ama bilemeyiz tabi ki.

      Sil
  2. Ben alsam hacklenirim kesin o kadar da şansızımdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altında yatan blockchain teknolojisi dağıtık bir yapıda olduğundan, yani merkezi bir sistem üzerine kurulu olmadığından hacklenebilmeniz imkansıza yakın bir durum.

      Sil
  3. okulda olduğum için videoyu izleyemiyorum ama bu bitcoin olayını duymuştum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vaktiniz olduğunda mutlaka bi' göz atın derim. Bitcoin ile ilgili tüm detaylar yer alıyor videoda.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.