Bi' bakalım teknolojide neler olmuş bu hafta!

08 Ocak, 2018
Bir BiTech içeriği ile tekrar karşınızdayım dostlarım. Bu hafta teknoloji dünyasında neler olmuş, ne tür gelişmeler yaşanmış bu yazımda yer vermeye çalıştım.

İlk olarak Apple'la başlayalım!


Apple iPhone
Apple iPhone
Apple gittikçe batıyor. Bir dava daha açıldı Apple'a. Yalnız bu sefer davacı tüketici hakları hukuk firması Hagens Berman. Yani dişli bir firma. Dava sebebi ise yine aynı, haksız rekabet ve haksız zenginleşme. Firma, Apple'ın telefonları gizlice ve kasıtlı olarak yavaşlattığını öne sürüyor. Bakalım bu iş nereye kadar gidecek.

Google'dan 20 bin kadına eğitim!


Google ofis
Google ofis
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Google yöneticileri tarafından gerçekleştirilen toplantının ardından Türkiye'de 20 bin kadına teknoloji ve e-ticaret eğitimi verilmesi kararı alında. Teknoloji eğitiminin ardından kadınların kendi ürettikleri ürünleri internet ortamında satabilmeleri için gerekli e-ticaret eğitiminin de verileceği duyuruldu.


2017'nin en sağlam akıllı telefonu hangisi?


YouTube'da akıllı telefonları parçalayanlara mutlaka denk gelmişsinizdir. Sağlamlık testi adını veriyorlar genelde. Ülkemizde bu konuda en bilinir kanal sanırım WebTekno. Ama global anlamda en çok tanınan isim ise JerryRigEverything isimli kanalın sahibi Zack. JerryRig 2017'nın en dayanıklı akıllı telefonunu Nokia 6 olarak belirliyor. En kolay kırılma özelliğine sahip akıllı telefon ise HTC U11 olarak belirleniyor. Bunların yanında en kolay onarılabilir akıllı telefon Google Pixel 2 olurken, iPhone serisinin ise en az onarılabilir akıllı telefonlar olarak belirlenmesi pek şaşırtmadı beni açıkçası.

Enes'in ödülü geri alındı!


Hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda, 44.Altın Kelebek Ödül Töreninde Enes Batur'a en iyi YouTuber - Intagramer ödülü verilmişti. Ama ödülün ardından eski bir videosunda çocuklara kötü örnek olabilecek içeriklere rastlandığı için ödül iptal edildi. Bu ne kadar doğru bilmiyorum ama bence haksızlık söz konusu.

Bu haftaki BiTech yazımda buydu dostlarım. Hafta içerisinde yazıyı güncelleyebilirim. Haberlerle ilgili görüşlerinizi yorum yaparak benimle paylaşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Enes'i pek takip etmiyorum, bir iki videosuna baktım ve benim tarzımda olmadığı için bıraktım. Fakat ortada kazanılmış bir hak var ve bu hak halkın oyları ile verildi. Eğer gerçekten böyle bir video varsa o kadar zamandır niye kimse fark etmedi? Hiç mi kontrol edilmeden adaylar listeye ekleniyor? Böyle bir şey sonradan ortaya çıktıysa da ödülün geri alınması bence çok da hoş olmamış.
    Keşke ya yarışmaya hiç katılma hakkı vermeselerdi ya da bu yarışmaya katıldıysa ödülü geri almasalardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum size. O kadar sözde büyük bir kurum, firma artık her neyse, adamın videolarını izlemeden mi ödül vermiş? Ayrıca dediğiniz gibi halkın oylaması var, almak için de oylama yapabilirlerdi. Teşekkür ederim yorumunuz için...

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.