Tanıtım yazısı alırken dikkat etmeniz gerekenler

09 Ocak, 2018
Tanıtım yazısı alırken nelere dikkat etmek gerekir?
Tanıtım yazısı alırken nelere dikkat etmek gerekir?
Tanıtım yazısı, sitenizi arama motorlarında üst sıralara taşımak adına mutlaka kullanmanız gereken bir araç. Fakat tanıtım yazısı satın alırken dikkat etmeniz gereken kritik noktalar var. Bu noktalara dikkat etmezseniz aldığınız tanıtım yazısının herhangi bir işe yaramaması kaçınılmaz olacaktır. Çünkü arama motorlarının mantığına, algoritmalarına uygun olarak tanıtım yazısı satın alacağımız siteleri seçmeliyiz. Peki bu kriterler neler?

Öncelikle tanıtım yazısı satın alacağınız site, sizinle aynı kategoride ve çerçevede hizmet veriyor olmalı. Dijital pazarlama ile ilgili bir siteniz varsa, tanıtım yazısı satın alacağınız site de aynı kategoride içerik üretiyor, hizmet veriyor olmalı. Çünkü ancak bu şekilde arama motorları gözünde siteniz referans verilebilecek bir site olarak algılanır ve değer görür.

Dijital pazarlama sektöründe faaliyet gösteren siteniz için yemek tarifleri sitesinden tanıtım yazısı satın alırsanız bunun arama motorları gözündeki değeri yok denecek kadar azdır. Tanıtım yazısı aldığınız site otoriter bir site ise, sitenize kısa vadede belki ufak tefek hareketlilikler getirebilir fakat kalıcı ve uzun soluklu bir gelişim göstermenize yardım etmez. O sebeple mutlaka aynı kategoride faaliyet gösteren sitelerden tanıtım yazısı satın almanız gerekiyor.

Bunların yanı sıra tanıtım yazılarınızı bir başkasına yazdırmak yerine kendinizin yazmasını tavsiye ediyorum. Çünkü sitenizi, faaliyet alanlarınızı en iyi siz biliyorsunuz. O sebeple tanıtım yazınızı okuyacak insanlara en faydalı bilgiyi ulaştırmak da ancak sizin kaleminizden mümkün olacaktır. Eğer geniş çaplı tekil ziyaretçisi olan bir siteye tanıtım yazısı veriyorsak bunun arama motorları gözündeki referansı çok yüksek olacak. Fakat bu siteyi ziyaret edenler, sizin tanıtım yazınızı okuyarak belki de sitenize ilgi duymaya başlayacaklar, sitenizin sıkı birer takipçisi olacaklar.

O sebeple yazıyı hazırlarken sadece link çıkışlarını vereyim referans olarak algılansın mantığından ziyade, tanıtım yazısını insanların okuyacağı şekilde anlaşılır ve güzel bir dille yazmanız oldukça önemli.

Bunların yanı sıra yayınlayacağınız tanıtım yazısı kesinlikle daha önce başka bir sitede yayınlanmamış olmalı. O yüzden her tanıtım yazısını özgün içerik düşüncesiyle, zihniyetiyle hazırlamalısınız. Çünkü günümüz algoritmalarında özgünlük temel kriter olarak algılanıyor. Her ne yapıyorsak özgün yapmak zorundayız.

 O sebeple içerik üreten, üretecek herkesi tekrar bu konu altından özgün olmaya, çalıp çırpmamaya davet ediyorum.

Bu içerik Blog Aktuel (blogaktuel.net) tarafından Blog Tecrübem için hazırlanmıştır.

8 yorum:

  1. Tanıtım yazısı bloglar için ve özellikle de e-ticaret siteleri için oldukça faydalı oluyor. Konuyu çok güzel açıklamışsın. Tanıtım yazısı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için çok faydalı bir içerik olmuş eline sağlık kardeş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gökhan bey. Evet, tanıtım yazıları uzun vadede sitelere kalıcı backlink sağladığı için kaliteli sitelerden alındığı zaman oldukça faydalı oluyor.

      Sil
  2. güzel bilgiler için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim vaktinizi ayırıp okuduğunuz için :)

      Sil
  3. Açıklayıcı bilgiler için ben de teşekkür ediyorum.Tam da önümüzdeki haftalarda bu amaçlı bir yazı planlıyorken iyi denk geldi...

    YanıtlaSil
  4. Faydalı bilgiler olmuş. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim vaktinizi ayırıp okuduğunuz için :)

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.