Film önerisi, Ayla

29 Nisan, 2018
Ayla filmi
Ayla filmi
MovieJest etiketine sahip yazılarımı takip eden dostlarım bilerler aslında ne kadar aksiyon, bilim kurgu tutkunu olduğumu. Ama İsmail Hacıoğlu denilince akan sular durur benim için. Bu zamana kadar yer aldığı tüm dizi ve filmleri izlemişimdir. Gece Sesleri adlı diziden, Başka Semtin Çocukları adlı filme kadar üstlendiği tüm rollerde sergilediği oyunculukla her seferinde kendisine hayran bırakmayı başarmıştır. Ayla adlı film de Hacıoğlu'nun yer aldığı harika filmlerden biri.

Filmin gerçek bir hikayeye sahip olması beni izlemeye iten önemli faktörlerden biriydi. Tabi geçmiş dönemlere olan merakımda oldukça etkili oldu. Filmin konusuna geçmeden önce oyunculardan biraz bahsetmek isterim.

Yönetmen: Can Ulkay
Başlıca Oyuncular: İsmail Hacıoğlu, Çetin Tekindor, Kim Seol, Kyung-Jin Lee, Ali Atay, Damla Sönmez, Murat Yıldırım, Taner Birsel. Tabi Çetin Tekindor ve Ali Atay'da dikkat çeken isimlerden😊.
Film, Kore Savaşında yaşanan gerçek bir hikayeyi beyaz perdeye taşımış. Kore Savaşına yardıma giden Türk birliklerinden Süleyman Astsubay, savaş meydanında küçük bir kız çocuğu bulur. Ayla ismini verdiği bu yetim kız çocuğu, daha sonraları Süleyman Astsubayı bırakmaz ve birliğin neşesi haline gelir. Savaşın ardından Türkiye'ye geri dönmek zorunda olan Süleyman Astsubay, Ayla'ya geri döneceğine dair söz vererek ülkesine döner. Daha sonra ise geçen 50 yılın ardından Süleyman Astsubay sözünü tutmak için Kore'ye geri döner. Bu büyük buluşmanın ardından film sonlanır.

Filmi izlerken göz yaşlarınıza hakim olamayacaksınız...

Bu uyarının ardından mutlaka filmi izlemenizi öneriyor ve IMDb oylamasından 10 üzerinden 9 puan aldığını hatırlatarak yazımı sonlandırıyorum.
Ayla, Süleyman Astsubay
Ayla, Süleyman Astsubay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.