Ziyaretçi sayısını arttırmak için neler yapılabilir?

01 Mayıs, 2018
Blog sayfalarının ziyaretçi sayısı nasıl arttırılır?
Blog sayfalarının ziyaretçi sayısı nasıl arttırılır?
Her blog yazarının hayalidir bloguna gelen ziyaretçi sayısının artması. Blog yazarıysanız sitenize az ziyaretçi gelmesi veya yazılarınızın çok az sayıda kişi tarafından okunması canınızı sıkıyor olabilir. Canınızı sıkmayın ve sitenize gelen ziyaretçi sayısını arttırmak için neler yapabileceğinize odaklanın. İnsanların sitenizi tanımasını ve sitenize bir şekilde girmelerini sağlamalısınız. İnternette yazdığınız konularla ilgili aramalarda üst sıralara çıkmalısınız. Sitenizin görünümü, teması düzgün yapmanız, ziyaretçilerin sayfanızda kolaylıkla gezinebilmesi önemlidir. Bu işe başlarken sadece kazanacağınız parayı düşünerek başlanmamalı sıklıkla iyi içerikler üretmek için çalışılmalıdır. Bu saydığım özellikleri yapıyor ve ziyaretçi sayınızın az olduğunu düşünüyorsanız neler yapılabileceğinizi maddeler halinde sıralayalım.

1. Sosyal medya


Günümüzde milyarlarca insanın bu platformu kullandığını biliyoruz. İnsanlar arasında bu denli yaygın olan platformda sizlerin paylaşım yapması sitenize ziyaretçi çekmenizin kolay ve etkili yoludur. Sitenizle ilgili yapacağınızın paylaşımı arkadaşlarınız tarafından görünmesini sağlayarak sitenize belli bir miktarda ziyaretçi kazandırabilirsiniz. Yazılarınızın okunmasını da isterseniz yazınızın linkini sosyal hesaplarınızda ilgi çekici başlıklarla yayımlamanız yazılarınızın okunmasına katkı sağlar. Sitenizi yeni açtıysanız bu yöntemle ziyaretçi sayınızı arttırmaya başlayabilirsiniz. Arkadaş ve takipçi sayınızda fazlaysa kesinlikle sosyal medyayı kullanmalısınız.

2-Misafir yazarlık


İlk zamanlarda sosyal medyadan kazandığınız ziyaretçi sayısı sizleri mutlu etmiş olabilir lakin bir süre sonra ziyaretçi sayınız sizi tatmin etmemeye başlayabilir. Daha çok ziyaretçi istersiniz ve ne yapacağınızı düşünüyorsanız misafir yazarlık yapılabilecek büyük sitelerde misafir yazarlık yaparak sitenize çok sayıda ziyaretçiye hile yapmadan ulaşabilirsiniz. Düzgün ve özgün yazılarınızı misafir yazarlık yöntemi ile paylaşarak aynı zamanda arama motorlarında sitenizi üst sıralara çıkabilirsiniz. Ziyaretçi sayınızın fazla olması, arama motorlarında üst sıralara çıkmak birçoğumuzun hayalidir. Misafir yazarlık yöntemini doğru yaptığınızda ne kadar faydalı bir yöntem olduğunu görebilirsiniz.

3-Google araçları


İki yöntemi  de doğru yaptıktan sonra sitenizin ziyaretçi sayısını biraz daha arttırmak istiyorsanız Google araçlarını kullanarak ziyaretçi sayınızı artırabilirsiniz. Search Console ve benzeri hizmetleri sitenizin ziyaretçi sayısını artmasına ve sitenizin popüler bir hale gelmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca Search Console hizmeti ile sitenize Google’dan giren ziyaretçi sayısını öğrenebilir, sitenizi Search Console sayesinde geliştirebilirsiniz.

4-Ping yöntemini kullanma


Öncelikle ping yönteminin nasıl yapıldığını ve ne olduğunu açıklayalım. Ping yöntemi sayesinde arama motorları sizin sitenizi ziyaret eder ve hızlı bir şekilde sitenizde yazdığın yazıların üst sıralara çıkmasını sağlar. İnternette bazı siteler bu hizmeti vermektedir. Bu işlemi abartmadan kullandığınızda faydalı bir yöntem olduğunu anlarsınız. Abarttığınızda ise arama motorlarında gerile düşebilirsiniz. Bunu da kimsenin istemeyeceğini biliyoruz.

Bu içerik Blog Site Rehberi (blogsiterehberi.blogspot.com) adlı blogun yazarı Ahmet Barut tarafından Blog Tecrübem için hazırlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.