Şifrelenmiş JavaScript, HTML kodları nasıl çözülür?

09 Nisan, 2018
Şifrelenmiş JavaScript, HTML kodları
Şifrelenmiş JavaScript, HTML kodları
Sanırım lisanslama konularında sık sık başvuruluyor kod şifrelemeye. Zaten ücretsiz olarak paylaşılan Blogger temalarında şifrelenmiş JavaScript ya da HTML kodlarına rastlamak da mümkün. Malum footer link kısımları. Peki bu şifrelenmiş JavaScript, HTML kodlarını nasıl çözebiliriz?

Bahsettiğim konu Blogger temalarındaki şifrelenmiş footer linkleri kaldırmak değil dostlarım. Bir önceki yazımda ki gibi bu konuda da yanlış anlaşılmak istemem. (Blogger temalarındaki footer link nasıl kaldırılır?) Zaten paylaşılan yeni temalarda lisanslamalar daha sıkı yapıldığı için bu yöntemle footer linkleri kaldırmak pek mümkün olmayacaktır. Neyse hemen konumuza geri dönelim. Şifrelenmiş kodların görünümü aşağıdaki gibi olacaktır.
\x62\x6C\x6F\x67\x74\x65\x63\x72\x75\x62\x65\x6D\x2E\x62\x6C\x6F\x67\x73\x70\x6F\x74\x2E\x63\x6F\x6D
Blogger kullanıcı panelinde Tema ardından HTML düzenle seçenekleri ile ulaştığınız sayfada bu türden kodlara denk gelmeniz mümkündür.

Bu şekilde karşılaştığınız şifreli kodları çözmek için ise bu bağlantıda (http://scriptasylum.com/tutorials/encode-decode.html) yer alan sayfayı kullanabilirsiniz. Sayfayı kullanmadan önce \x karakterlerinin yerine % karakterini eklemelisiniz. Çünkü size önerdiğim sitede çözme işlemi bu şekilde gerçekleşiyor. Benzer farklı sayfalarda ise \x karakterlerini kaldırmanız yeterli olabilir. Yani bu durum farklılık gösterebiliyor.
Şifrelenmiş JavaScript, HTML kodları
Şifrelenmiş JavaScript, HTML kodları
Düzenlediğimiz kodları daha sonra yukarıda yer alan görüntüdeki gibi çözebiliriz. Tüm yapılması gerekenler bunlar. Aynı şekilde kodları şifrelemek te mümkün.

Konuyla ilgili sorularınız olursa yorum yaparak bildirebilirsiniz.

6 yorum:

  1. Kod uzun ve tüm \x karakterlerini tek tek değiştirmek zor olabilir. Bunun için bilgisayarınızın Not Defterini açın ve şifreli kodu not defterine ekleyin. Not defterinin araç çubuğunda bulunan Düzen’e tıklayın ve Değiştir sekmesini açın. Açılan pencerede ilk kutu içerisine \x ikinci kutu içerisine % ekleyin ve Tümünü değiştir’e tıklayın. Bu şekilde tüm karakterleri değiştirebilirsiniz. İkinci husus yol: \x karakterlerinin yerine hiçbir şey eklemek istemiyorsanız, açılan pencerede ilk kutuya \x yazın ikinci kutuyu boş bırakın yine Tümünü değiştir dediğimizde \x karakterleri kaldırılmış olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi Word dosyasında ya da Not defterinde bu düzenlemeler yapılabilir. Teşekkürler katkılarınız için.

      Sil
  2. Temanın telif hakkı kısmına şifre ekleyenleri anlıyorumda bazıları olayı abartıp her yeri şifreliyorlar. Bu tür temalar için gerçekten iyi bir çözüm. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şifrelenmiş footer kısımları artık bu yöntemle kaldırılamaz. Bu yüzden gönül rahatlığı ile bu yazıyı paylaştım. Ama olur da dediğiniz gibi farklı alanlarda denk gelirsek ne ile karşılaştığımızı bilmemiz faydalı olacaktır. Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.

      Sil
  3. güzel paylaşım teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.