AdSense kuralları |
Bildiğiniz üzere AdSense, webmasterlara veya bloggerlara kazanç elde etmelerini sağlayan bir reklam yayınlama ağıdır. Google'un bir ürünüdür ve en garantili kazanç kapısıdır aslında. Tabi bu kadar güvenilir bir reklam ağı olması sebebiyle talebinde en fazla olduğu sistemlerden biridir.
Sıkı bir onay sürecinin ardından AdSense'e dahil olan web sayfaları, gerekli koşulları yerine getirmeleri ve belirlenen kurallara uymaları gerekir. Aksi taktirde Google AdSense'den kovulmaları kaçınılmazdır. Peki nedir bu kurallar?
- Kendi Google reklamlarınızı tıklamayın. Aynı IP den gelen tıklamalar hesabınızın kapanmasına neden olacaktır.
- Hiç kimseden Google reklamlarınızı tıklamasını istemeyin. E-posta veya mesaj yoluyla insanları kendi reklamlarınıza tıklamaya teşfik etmeyin.
- AdSense kodu üzerinde değişiklik yapmayın. Oluşturduğunuz reklam kodları üzerinde yaptığınız değişiklikler kısa sürede anlaşılır.
- Pop-up komut istemleri veya otomatik yazılım yüklemeleri kullanmayın. Kullanıcıları reklamlara tıklamaya mecbur bırakmayın.
- Aynı sayfada birden fazla Adsense hesabının kodlarını kullanmayın. Farklı AdSense hesaplarından alınan reklam kodlarını aynı sayfalar kullanmayın.
- Adult, warez, korsan içerik, hack gibi içerikler barındıran, yasa dışı ürün satan ya da dağıtan sitelere AdSense reklamları yerleştirmeyin. Google politikalarına aykırı olan web sayfalarında AdSense reklamları yerleştirmeniz hesabınızın kapanmasına neden olacaktır.
Tecrübelerimden bahsetmem gerekirse şunları söyleyebilirim; Günlük yaşantımızda da şu cümleyi sık sık duyarız, müşteri daima haklıdır. Google'un izlediği politika da budur, kullanıcı daima haklıdır ve kesinlikle rahatsız edilmemelidir. Eğer web sayfalarınıza gelen ziyaretçilerinizi eklediğiniz reklamlarla rahatsız ediyorsanız AdSense'den kovulursunuz.
Konuyla ilgili sorularınız olursa yorum yaparak bildirebilirsiniz. Bu arada sidebara eklediğim sayfa ile hareket eden AdSense eklentisiyle ilgili de sorular gelmişti. Bunun yanıtı da bu yazımda yer alıyor aslında. Bir sayfaya birden fazla AdSense eklentisi eklemektense bir tane sayfa ile hareket eden eklenti eklemek gayet uygulanabilir geliyor bana. Zira Hürriyet, Ekşi Sözlük gibi trafiği fazla olan web sayfaları da aynı yöntemi kullanmakta. AdSense ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak isterseniz AdSense Yardım sayfasına göz atabilirsiniz.
Keşke bu yazıyı kovulmadan görseydim :) Geçersiz tıklama diye attılar :/ Bir bulursam zaten o geçersiz tıklayanıda..
YanıtlaSilgeçersiz tıklamanın geri dönüşüde yok maalesef açmıyorlar hesabı
YanıtlaSilMaalesef..
Silhoçam adsense duruma nerden bakıyoruz nasıl şu anda bi durum var mi diye bakaçak dim
YanıtlaSilAdSense hesabınızda durum kısmında hesabınızla ilgili bilgiler yer alıyor olması gerekir. Buradan hesabınızla ilgili detayları inceleyebilirsiniz. Zaten ufak bir sorunda bildirim gelecektir.
SilWeb tarayıcı için:
YanıtlaSilAdsense reklam yerleşimini bir çok şekilde denedim.
Bu sitede yapıldığı şekliyle de denedim. Okuyucu bana dokunmayan yılan bin yaşasın havasında en azından yayıncı olarak bilelim.
Optimum reklam yerleşimi nedir?
Adsense reklam yerleşimini optimum seviyede tutacak okuyucuyu sıkmayacak reklam cross-columns2 sidebar kısmına yerleştirilip oraya sabitlemektir. Başka reklam alanı yerleştirmeye gerek kalmıyor.
Hedeflenebilir reklam alanı olarak ayarlayınca tamamdır.
Bundan sonra eklenecek reklam alanını sabit reklam alanı çoğu zaman kapatıyor. Çoğu zaman sabit alandaki reklam ile aynı reklam çıkıyor. Bunun için tek reklamdan fazlası fazla ve en optimum...
Sitelerde genel olarak mobil okuyucular %70 civarında olması nedeni ile webde bu şekilde bir düzen iyidir.
Mobil reklam yerleşimi zaten malum bir başta bir sonda.
Diğer reklam yerleşimlerini daha beceremedik.
Bir şey daha dikkatimi çekti. Bu şekilde reklam yerleşimi yapınca adsense ilk çıktığı zamanlarda reklam genişliğini yüksek tutarken bir zaman sonra burada yayınlanan reklamların genişliğini düşürdü.
Reklamı ikiye kesip açılabilir alan yapmışlar.
Yani güzel çözümler sunuyorlar.
Bu blogda bir kaç konu önce anlatılan sidebar sabitlemeyi bütün adsense yayıncılarına tavsiye ederim.
Bu kullanım benim aklıma hiç gelmemişti. Bir izleyici yorumu ile duruma ayıktım. Neden olmasın dedim.
Teşekkürler.
Reklam ortalama kodu da mutlaka eklenmelidir.
SilOtomatik reklam kodunu eklememe rağmen hiçbir nimetinden yararlanamıyoruz. Bunun için bir yazı yazabilir misiniz?
YanıtlaSilHeryerde kodu ekleyin gerisi tamamdır yazıyor.
Hiç öyle bir şey olmuyor.
Teşekkürler.
Yorumlarınız için öncelikle teşekkür ederim. Tecrübelerin paylaşılması bir çok blogger dostumuzun için oldukça önemli. AdSense reklam yerleşim tabi ki sadece kod eklemeyle bitmiyor. Belirlediğimiz stratejilerle mutlaka hareket etmeliyiz.
SilHer ne kadar otomatik reklam kodu eklesek te Adblock adında büyük bir sorunumuz var. Bu konuyla ilgili Google'un mükemmel bir çözümü var. Şu an farklı ülkelerde uygulanmaya başlandı. Çok yakında ülkemizde de kullanıma sunulacaktır. Google'un bu çözümü kazançları mutlaka olumlu etkileyecektir.
Hiç kimseden Google reklamlarınızı tıklamasını istemeyin. E-posta veya mesaj yoluyla insanları kendi reklamlarınıza tıklamaya teşfik etmeyin.
YanıtlaSilBu madde ile yıkıldım.
Sidebar kayan reklamı ben de kullanmaya başladım; tavsiye ederim. (Şu an sağ tarafta Bahçeli beni Aday Tanıtım Toplantısı'na çağırıyor.) :)
YanıtlaSilGoogle bu konuda çok net. Para kazanmak istiyorsanız politikalarına ve kurallarına mutlaka uymak gerekiyor. Çok para kazanmaya çalışırsanız ceza aldığınızda daha çok üzülürsünüz. Eline sağlık dikkat edilmesi gereken önemli noktalara değinmişsin.
YanıtlaSilKesinlikle. Teşekkür ederim.
Sil