OneDrive nedir? Nasıl kullanılır?

16 Mayıs, 2018
Blogger ipuçları
Blogger ipuçları
Microsoft ürünleri bir çok işlerimizi yapabilmek için bizlere yeni uygulamalar geliştiriyor. Bu uygulamalar bir çok alanda çalışan, üretim yapan kullanıcılara yardım ediyor. Blog yazma işi de başlı başına bir çalışma alanı olduğu için blog yazmak isteyenlerin belirli konulara çalışması, bilmesi gerekecektir.

Kod yazma, anlama gibi konular zor olması nedeni ile bir çok yazar yarı yoldan dönebiliyor. Bir şey olmuyorsa mutlaka alternatif, kendimizce daha basit yolların araştırılması gerekecektir. Bu noktada gerek blog yazma, sayfa tasarımı yapma işlerinde büyük yardımcı olabilecek OneDrive uygulaması hakkında blog yazarlarının mutlaka işine yarayacak birkaç konudan bahsetmek isterim.

OneDrive uygulamasındaki programları kullanabilmeniz için asgari seviyede bilgi sahibi olmanız gerekir, sonrasını ise kurcalayarak öğrenebilirsiniz. Bilmediğiniz konuları ise blogger tabanlı veya diğer sitelerden yardım alabilirsiniz. site:blogspot.com "arayacağınız metin" araması ile blogger tabanlı yardım yazılarına erişebilirsiniz.

Blogger oldukça zengin bir içerik sunmaktadır. Blogger dışında arama yapmak isterseniz blogspot yerine aramak istediğiniz alanı yazabilirsiniz. Bu kısa ve önemli bilgiyi arama motorlarının içinde boğulmamak, etkin aramalar yapabilmek için anekdot olarak düşelim. Böyle bir aramada en doğru ve değerli içerikler en üstte olacak şekilde sıralanıyor. Araçlar kısmından aramaları çeşitli şekillerde daraltabilirsiniz.

Kod bilmeden istediğimi nasıl yaparım?


Blogger veya diğer site altyapı hizmeti veren alanlarda yapmak istediğiniz farklı bir şeyler olabilir. Bunun için kod veya alanın gerektirdiği prosedürleri bilmeniz gerekecektir. Bir çok siteden araştırma yapıp deneme yanılma yolu ile doğruluğunu anlamanız veya nasıl çalıştığı gibi bir çok şeyi bir arada takip etmeniz gerekecektir. Bu noktada OneDrive uygulaması bazı işleri Excel, Word, OneNote vb. programlarında yaparak sitenize ya da blogunuza taşıma imkanı sunmaktadır.

Siteye kod ekleme işi acemi bloggerlar için dikkat isteyen bir iştir yoksa dönülmez hatalara sebep olabilir. Hiç bu riske girmeden OneDrive hizmetlerini kullanarak blogunuz ile ilgili bir çok işi basit bir şekilde yapabilirsiniz. Yazımıza örnek olması açısından benim yaptığım bir uygulamayı buradan paylaşmak isterim. Burada yaptığım bir fikirdir. Buna benzer fikirler geliştirerek blogunuzu zenginleştirip güzel, işlevsel hale getirebilirsiniz.

Linkini paylaştığım yazımda Blogger etiketlerinin nasıl Excel içine atılacağı, Onun da OneDrive aracılığı ile nasıl siteye ekleneceğini ayrıntılı şekilde anlattım. Dosya içindeki etiket linklerini direkt bağlantı olarak algılıyor ve etiketiniz sitenin içinden direkt bağlantı almış oluyor. Site içinde bulunan bir bağlantıdan bağlantı almasından daha değerli olacaktır. Yükleme süresi ise örneğin etiketler listesini kaldırdınız ve OneDrive Excel uygulamasını eklediniz. Etiketlerin tamamını ekleme süresi ortadan kalkıyor, onun yerine OneDrive penceresi kısa zamanda yükleniyor. Excel dışında kullanılabilir diğer araçları inceleyerek fikir geliştirme süreçlerinizi ilerletebilirsiniz.

Başarı için ihtiyacım olan nedir?


Bir ilgi alanınız varsa mutlaka yazın. Site yazma araçlarından fırsat maliyeti en düşük olan blogger servisini seçmenizi özellikle tavsiye ederim. Bunun nedenleri üzerine bloglarda bir çok yazılar bulabilirsiniz. Yazma sürecinde hem işinizi geliştirirsiniz, hem kazancınızı arttıracak yeni fikirler edinebilirsiniz. Sizi rakiplerinizden farklı kılacak bu olacaktır. Çalışma alanınız ne olursa olsun en çok ihtiyacınız olacak şey bu olacaktır. Bir ürünü herkes kullanabilir. fikir geliştirme süreçlerini en iyi şekilde kullananlar daha kısa sürede uzun mesafeler kat edecektir.

Bir işiniz varsa birde hedefiniz olmalıdır. Bu hedef için çalışmalarınızı devam ettirip yeni fikir geliştirme süreçlerine tabii olmaz gerekecektir. Yoksa işinizdeki başarınızı rakiplerinize kaptırma tehlikesi her zaman vardır. Artık dünya yeni bir sürece doğru ilerliyor, geleneksel yöntemleri takip ederek yaşamı devam ettirmek mümkün olamayacaktir.

Blog Tecrübem için yazdığımız ikinci yazımızdır. O yazımızdaki bazı bilgiler düşünülerek bu yazı yazılmıştır. İki yazı bütünlük arz edecektir. Bu yazımızda yararlı olacağını düşündüğümüz birkaç bilgiden bahsettik. Umarım yararlı olur.

Seçimlerinizi başarı getirmesi dileklerimizle…

Bu içerik Sayısal Oyunlar adlı blogun yazarı Mehmet Bey tarafından Blog Tecrübem için hazırlanmıştır.

2 yorum:

  1. Ne zaman bu yazının altına bir yorum eklense o zamana microsoft ürünlerinin değerinin anlaşılmaya başlandığını anlarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 900'e yakın okunma almış istatistiklere göre ama yorum yok. Muhtemelen dediğiniz gibi olacak.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.