Blogger'da herhangi bir sayfaya nasıl arka plan (background) eklenir?

27 Mayıs, 2018
Blogger arka plan (background)
Blogger arka plan (background)
Bildiğiniz üzere Blogger (blogspot) bloglarına arka plan (background) resimler eklemek oldukça kolay. Dilerseniz Tema tasarımcısı ile dilerseniz basit HTML kodları ile bunu sağlayabilirsiniz. Peki Blogger bloglarında dilediğimiz bir URL'e ya da dilediğimiz bir statik sayfaya, yayın sayfasına özel arka planlar nasıl ekleriz?

Blogger kullanıcı panelinde Yerleşim ardından Tema tasarımcısı seçeneklerine tıklayarak ulaştığımız alanda, blogumuzla ilgili birçok düzenleme yapabiliriz. Arka plan eklemek, hizalamak ta mümkün. Tabi HTML düzenle seçeneği ile ulaştığımız HTML alanında da basit CSS kodları ile arka plan resimler ekleyebiliriz. Bu resimleri dilediğimiz gibi hizalayabilir ve dilediğimiz gibi hareket ettirebiliriz. Bu yöntemlerle eklediğimiz arka plan resimler tüm blogda, her sayfada aynı şekilde görünecektir. Tabi yayın, post sayfaları da buna dahil.

Bu içerikle paylaştığım kodlarla ise farklı seçeneklere sahip olabiliriz. Dilediğimiz URL'e özel arka planlar ekleyebilir ve daha zengin bir görünüm elde edebiliriz. Peki nasıl?

İlk olarak Tema ardından HTML Düzenle seçenekleri ile kodların yer aldığı alana ulaşıyoruz. Bu alanda Ctrl F yardımıyla aşağıdaki kodu buluyoruz.
</head>
Bulduğumuz bu kodun hemen üstüne ise;
<b:if cond='data:blog.url == &quot;ARKA PLAN RESİM EKLEMEK İSTEDİĞİMİZ SAYFANIN LİNKİ BU ALANA&quot;'>
<style>
body {
background-image: url(ARKA PLAN GÖRSEL LİNKİ BU ALANA);background-position: center; background-repeat:repeat; background-attachment: fixed;
}
</style>
</b:if>
bu kodları ekliyoruz. Temamızı kaydetmeden önce mavi renkle belirttiğim kısma arka plan resim eklemek istediğimiz sayfanın linkini ekliyoruz. Bu bir yayın sayfası, statik sayfa, ana sayfa olabilir. Kırmızı renkle belirttiğim kısma ise arka plan olarak atayacağımız görselin linkini ekliyoruz.

Bu düzenlemelerin ardından blogumuzu kaydedebilir ve kontrol edebiliriz. Konuyla ilgili sorularınızı yorum yaparak paylaşabilirsiniz.

7 yorum:

  1. Arka planı istediğimiz sayfada kullanma özelliği çok iyiymiş. İlerleyen zamanlarda mutlaka kullanacağım bir eklenti. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba pek konu ile alakalı değil ama bir şey sormak istiyorum. Mesela sizin yazınızda vb verdiğiniz linkler mavi oluyor ya bence sadece kalın oluyor o da temamdan dolayı anlaşılmıyor. Verdiğim linklerin farklı renk olmasını nasıl sağlarım. (hepsine tek tek font color eklemek zor oluyor. Css kodlarını da kurcaladım ama mantıklı bir çözüm bulamadım) Yardımcı olursanız çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hover{color:#444;} şeklinde bir kod olmalı blogunuzda. Burada 444 yerine dilediğiniz bir renk kodu ekleyebilirsiniz. Renk kodları için http://www.color-hex.com/

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim bir kaç yerde varmış aynı kod hepsini değiştirince sorunum çözüldü.

      Sil
  3. arkadaşlar bunu widget ile aktif edilen kod nedir. hani arka planı özelleştirden açıyoruz ya o kısımdan fotograf yükleyerek değiştirmek istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.