Blogunuzun trafiği için en iyi sosyal mecralar

06 Mayıs, 2018
Sosyal mecralar
Sosyal mecralar
Merhaba, bloglar için trafik ve backlink çok önemli, fakat bunları yapayım derken kötü backlink ve trafik almakta oldukça riskli ve gereksiz. Hepinizin bildiği gibi sosyal medya bu konuda en başarılısı. Lakin hangi sosyal medya sitesi sizin bu sorununuzu çözecek? Her gün yeni bir sosyal medya sitesi açılıyor ve bazıları ilk başta dediğim gibi size trafik değil kötü link sağlıyorlar, arama motorlarındaki yerinizi düşürüyorlar. Tabi ki bu dört site Facebook, Fliboard, Pinterest ve Instagram.

Facebook
Benim gözlemlediğim kadarıyla en fazla trafik veren site kesinlikle Facebook'tur. Bir Facebook sayfası açın ama sadece link paylaşmayın. Sitenizle alakalı videoları ve resimleri de paylaşın. Bu sayede insanların sayfanızı takip etmesi için bir nedeni olur ve sayfanıza girerek linklere de tıklarlar.

Flipboard
Facebook'tan sonra en çok tavsiye ettiğim sosyal medya diyebilirim. Çünkü amacı, haberleri ve yazıları görüntülemek. Türkiye'deki haberlerde ve yazılarda eksik olduğu için çok rahat üst sıralara çıkıp sitenizin yayınlarını paylaşabilirsiniz. Eğer teker teker uğraşmam diyorsanız da RSS'inizi ekleyebiliyorsunuz, ancak onay süreci var bilgilendireyim .

Pinterest 
Aralarında en meşakkatlisi ve en yorucu olanı sanırım. Çünkü diğerlerine göre daha az trafik sağlıyor ve yazılarınıza göre de pinler oluşturmanız gerekiyor. Yoksa kullanıcılar kolay kolay linklere tıklayıp sitenize girmiyor hatta pininize bile tıklamıyorlar. Doğru kategori seçip ona göre yazılarınızı ve pinlerinizi ayarlamanız lazım.

Instagram
Aslında içeriklerinizi paylaşmak için değil ama reklamını yapmanız için en iyi platform. Reklam kodları vs. yeni olduğu için 4 TL'ye bile reklam yayınlayabiliyorsunuz. Facebook'ta düşük bütçeli reklam kampanyaları için kolları sıvadı, haberiniz olsun.

Bu içerik Omerfaa.blogspot.com adlı blogun yazarı Ömer Faruk tarafından Blog Tecrübem için hazırlanmıştır.

4 yorum:

  1. Bence facebook bitti artık.Eskisi kadar trafik sağlamıyor.Çünkü takip önceliği yüksek değil.Faydalı yazı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitmiş hali bile siteye trafik sağlıyor . Facebook düşüşe geçmişti lakin son açıklamasında %7-8 büyüme yaptıklarını acikladilar okadar olaydan sonra bu büyük bir rakam

      Sil
  2. Benim en çok değer verdiğim ve kullandığım sosyal ağ Facebook'tur. Özellikle sitelerimiz için oluşturduğumuz sayfalar sayesinde büyük faydasını görüyorum. Flipboard ağını denememiştim şimdi onu değerlendiricem, elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Flipboard kullandıktan sonra trafiğinizin artacağına eminim , yazılarınızda başarılar .

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.