Blogger'da logoya title (başlık) nasıl eklenir?

27 Haziran, 2018
Blogger header img title
Blogger header img title
Bildiğiniz üzere blogumuza, web sayfalarımıza eklediğimiz görsellere alt etiket ve title (başlık) eklemek oldukça önemli. Görsel aramalarda etkili olabileceği gibi anahtar kelime yerleşiminde de tercih edilebilecek güzel bir alandır. Peki blogumuzda header (başlık) kısmına eklediğimiz görsellere veya logolara title nasıl eklenir?

Geçtiğimiz günlerde tesadüf eseri dikkatimi çekti bu konu. Ben normalde bunun otomatik olarak eklendiğini biliyordum ama kendi blogumu incelediğimde, logoda title'ın olmaması şaşırttı beni. Tabi diğer blogları da inceledim. Sorun şu ki, hiç bir Blogger tabanlı blogda bu özelliğe rastlamadım. Nasıl olur da es geçilir bu konu anlamış değilim. Ve hemen Blog Tecrübem'in logosuna title ekledim.

Logolara ulaşımı HTML kısmından yapmamız gerekiyor. Normal bir yayına görsel eklediğimizde basitçe başlık ekleyebiliyoruz hatta HTML kısmında
<img alt="Blog Tecrübem" src="resmin linki" title="Blog Tecrübem"/>
bu şekilde kolayca eklediğimiz görsellere alt etiket veya title ekleyebiliriz. Blogumuzun header kısmındaki görsele yani blog başlığı ve açıklamanın yerini alan görsele, logoya title eklememiz için ise
expr:title='data:title'
bu kodu kullanmamız gerekiyor.
Blogger data title
Blogger data title
Tema ardından HTML Düzenle seçenekleri ulaştığımız HTML alanında Ctrl F yardımıyla
header-inner
şeklinde arama yaparsanız, görselde ki gibi kodu eklememiz gereken alana ulaşabilirsiniz. Görselde ki gibi kodu, ilgili alana ekleyip blogunuzu kaydettiğinizde siz de bu sorunun üstesinden gelmiş olacaksınız. Tabi title olarak görünecek olan blogunuzun başlığı olacaktır.
Logo img title
Logo img title
Sorularınız olursa yorum yaparak bildirebilirsiniz. Ayrıca bir sonraki içeriklerimde bu alanda kullanılan H etiketlerinden de bahsedeceğim.

9 yorum:

  1. SEO acsisindan bir getirisi var mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi, yazıda bahsettiğim gibi görsel aramalarda etkili olabileceği gibi anahtar kelime yerleşiminde de tercih edilebilecek güzel bir alan. Puzzle'ın ufak bir parçası diyebiliriz.

      Sil
  2. herşeye açıklama eklemek gerek desene :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgilenenler için ufak bir bilgi sadece. Olmasa da olur diyebiliriz aslında.

      Sil
  3. Merhaba, bu değerli bilgi için çok teşekkürler. Bununla alakalı bir sorum olacak. Yazı yerine logo eklediğimizde seo açısından şöyle bir sıkıntı oluyor: ''Web sayfanızda H1 başlığı yok.'' uyarısı alıyoruz seo denetimi yapan yabancı sitelerden. Bu sorunu nasıl aşabiliriz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, rica ederim. Logonun kodları arasına h1 kodunu ekleyerek bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Bu konuyla ilgili yakın zamanda bir içerik paylaşmış olurum.

      Sil
    2. Cevap için teşekkürler. Logonun kodları arasına h1 kodunu ekleme kısmını sanırım yapamayacağız öyle kolayca lakin orada durum biraz karışıyor masaüstü için ayrı mobil için ayrı kısımlar ve yanlış yapmamak adına en iyisi içeriğinizi beklemek olacak. İyi çalışmalar.

      Sil
    3. Rica ederim. İlgili konuya bu linkten ulaşabilirsiniz. (https://www.blogtecrubem.com/2018/08/bloggerda-logoya-h1-etiketi-nasil-eklenir.html)

      Sil
    4. Çok teşekkürler hemen bakıyorum.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.