İnternetten para kazanmak isteyenler için basit öneriler

05 Temmuz, 2018
İnternetten para kazanmak
İnternetten para kazanmak
İnternetten nasıl para kazanılır? İnternetten kolayca para kazanmak için neler yapılabilir? İnternetten para kazanma yolları? Hiçbir şey yapmadan, oturduğumuz yerden internetten nasıl para kazanırız? 😊

Kulağa çok hoş geliyor değil mi? İnternetten para kazanmak... Sanki hiçbir şey yapmadan, bir iki tuşa tıklayarak, oturduğumuz yerden para kazanacağız gibi. Peki var mı böyle bir şansımız? Gerçekten internetten, internet dünyasından kolayca gelir elde edebilir miyiz? Ben buna inanmıyorum açıkçası!

Son zamanlarda sıkça karşılaşır oldum bu türden içeriklerle. Nedense her seferinde bu işin oldukça kolay olduğu empoze edilmeye çalışılıyor. Hatta bugün rastladığım bir haberde, blog yazarak kolayca gelir elde edileceğinden bahsedilmiş. Sorarım dostlarım size, blog tutarak kolayca para kazanabiliyor muyuz? Hatta bu soruyu da geçtim, blog yazarak para kazanabiliyor muyuz?

Tabi aynı durum bir Youtuber için de geçerli. İçerik üreticiler, web tasarımcılar, e-ticaret ile uğraşanlar... Hiçbir iş kolay değildir bundan emin olabilirsiniz. Her işin mutlaka kendine göre bir zorluğu vardır. Kaldı ki günümüz Türkiye'sinde bir dolandırıcı değilseniz, inanın bana kolayca para kazanamazsınız.

İnternetten para kazanmak


İnternet dünyasından değil de internet aracılığı ile gerçekten gelir elde edilebiliyor, bu konuda hemfikiriz. Sadece işin sandığınız kadar kolay olmadığını bilmelisiniz. Unutmayın emek yoksa ekmek te yoktur. Peki internet aracılığıyla nasıl para kazanabiliriz?

Öncelikli olarak hangi alana hizmet edeceğinizi, ne tür yeteneklerinizin olduğunu, nelere sahip olduğunuzu, neleri yapabileceğinizi bilmeli ve belirlemelisiniz. "Anket doldurarak para kazanın" tarzında reklamları takip ederek bir şey elde edemeyeceğinizi söylememe gerek yok sanırım.

1. Sosyal medya

Sosyal medya
Sosyal medya
Artık birçok sosyal paylaşım alanlarına sahibiz. Facebook, YouTube, Twitter, Snapchat, Instagram ve niceleri. Eğer bu türden sosyal paylaşım alanlarında yüksek takipçi sayısına ulaşabilirseniz çok güzel anlaşmalar sizi bekliyor olacak. Facebook, Instagram gibi reklam kampanyaları oluşturabileceğiniz platformlarda ise yüksek takipçi sayısına ulaşmak oldukça kolay.

2. Blog yazmak

Blog yazmak
Blog yazmak
Özellikle niş blog kurarak gelir elde edebileceğinizi söyleyebilirim. Ama bu hemencecik gerçekleşebilecek bir olay değildir. Blogunuzu kurduktan sonra belirli alanlara yönelmeli ve bu alanlarla ilgili yapılan aramalarda üst sıralara çıkmalısınız arama motorlarında. Bu konuma ulaştıktan sonra markalardan özel reklam teklifleri alabileceğiniz gibi, AdSense ve benzeri reklam sistemlerinden de gelir elde etmeniz mümkün. (Blog nasıl kurulur?)

3. E-ticaret

E-ticaret
E-ticaret
İşte bu gerçekten güzel bir alandır, e-ticaret. İnternet aracılığıyla kısa sürede milyonlara ulaşmak çok kolaydır. Fiziki bir işletmeye sahipseniz müşteri potansiyeliniz bellidir. Belki arada yükselmeler olabilir ama bir noktadan illaki durur. Ama online bir mağazaya sahipseniz ulaşabileceğiniz müşteri potansiyeli tamamen sizin sermayeniz ile ilgilidir.

İnternet ortamında dilediğiniz gibi satış yaparak gelir elde edebilirsiniz. Özellikle Instagram sayfaları bu iş için oldukça kullanışlı. Olayı bir tık daha üst seviyeye çıkarmak isterseniz küçük bütçelerle bir e-ticaret sitesi kurarak ta ilerleyebilirsiniz.

4. Serbest çalışma

Serbest çalışma
Serbest çalışma
Makale yazabilir, web sayfaları tasarlayabilirsiniz. Logo veya grafik işlerinden de anlıyor olabilirsiniz. Hatta İngilizce, Almanca gibi hakim olduğunuz dillerde çeviri bile yapıyor olabilirsiniz. Bu yeteneklerinizi internet ortamında paraya dönüştürebilirsiniz. Bionluk gibi freelancerların toplandığı siteler, Wmaracı gibi her türlü webmasterın toplandığı alanlar bu işler için birebir.

Bu listenin dışında backlink satışları (Backlink nedir?), stock fotoğrafçılık, domain (alan adı) ticareti de yapabilirsiniz. Yukarıda da bahsettiğim gibi ilk olarak neler yapabileceğinize karar verin ve ardından bir an önce işe koyulun, gerisi kendiliğinden gelecektir.

Aşağıya eklediğim videoda, internetten para kazanmak için son zamanlarda sıkça başvurulan yöntemler yer alıyor. Konuyla ilgili daha detaylı bilgilere ulaşmak isteyenlere, izlemelerini tavsiye ederim.

7 yorum:

  1. Kesinlikle haklısınız. İnsanlar bu işlerde uğraşınca bize "oooo paraya para demiyorsundur" diyorlar. Aslında olay öyle değil bu işi 2010 yılından beri yapıyorum yeni yeni kazanmış durumdayım. Yani dediğiniz gibi bu işler sabır işidir. Güzel makale olmuş. :)

    YanıtlaSil
  2. İnternetten para kazanmak isteyenlere tek önerim var boş verin :) Gidin normal bir işe girin çalışın kazanın, internet sadece hobiniz olsun.

    YanıtlaSil
  3. Bazısının şansı yaver gidiyor ve rastgele başladığı bir internet işinden binlerce para kazanabiliyor işte ama herkesin yüzüne gülmüyor bu şans bir sosyal medyada yeni parlayan bir sitede ilk keşfedip kendini gösterenlerin işi yoluna giriyor sonrası sadece sürünüyor diyebilirim,yazı çok güzel teşekkürler :)))

    YanıtlaSil
  4. Blogtecrubem yazılarını uzun süredir takip ederim. Kendisinin tecrübelerini bizzat yaparak denedim ve şuan çok fazla üzerinde durmammama rağmen 800 tl yakın bir gelir elde ettim yaklaşık 7 ay olmuştur ama zaman olsa bunu backlink reklam alani tanitim filan ile artirabilirdim ama size tavsiyem ümit hocayi takip edin boş konuşmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Murat Hocam, sağ olun. Umarım daha iyi kazançlar elde eder, daha iyi konumlara ulaşırsınız.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.