Localhost nedir? Localhost’a nasıl girilir?

14 Ekim, 2019
Localhost nedir? Localhost’a nasıl girilir?
Localhost nedir? Localhost’a nasıl girilir?
Localhost, günlük olarak kullandığınız bilgisayarlara kurulan farklı yazılımlar ile birlikte sanki bir sunucu gibi kullanabilmenize yardımcı olan işleme verilen isimdir. Genellikle web yazılımcılarının kullanmayı tercih ettiği Localhost, yaptığı çalışmaları reel bir sunucu yerine kişisel bilgisayarını kullanarak test etmesini sağlar.

Bu noktada özellikle kimsenin ulaşım sağlamaması adına alınan önlemlerden birisi olarak da değerlendirilebilir. Web yazılımcılar yaptıkları çalışmaların hangi aşamada olduğunu kontrol edebilmek ve burada ki yazılım bilgilerinin kimse tarafından ulaşılamaz olması için Localhost kullanmayı tercihe edebilir. Bu aşamada sadece paylaşımı verdiğiniz kişinin erişim sağlamasına olanak vermiş olur. Bu durumda çalışmalarınızı güvenilir bir ortam üzerinden yapmış olacaksınız.

Localhosta nasıl girilir?


Localhost'a giriş yapmak oldukça kolay ve pratik bir şekilde yapılabilmektedir. Bunun için bilgisayarınızın herhangi bir tarayıcıya sahip olması yeterli olacaktır. Bu tarayıcıyı açtıktan sonra arama kısmına http://localhost yazmanız yeterli olacaktır. Eğer bu şekilde ulaşım sağlamanız mümkün olmadıysa o zaman http://127.0.0.0/8 ya da http://127.0.0.1/ yazmanız yeterli olacaktır.

Bununla birlikte EasyPHP üzerinden de Localhost’a erişim sağlayabilirsiniz. Bunun için EasyPHP’yi aktif duruma getirmenizin ardından sağ üst köşede bulunan simgeye farenizin sağ tuşuna tıklayarak da hızlı bir şekilde EasyPHP localhostuna erişim sağlayabilirsiniz. Tüm bu giriş şekillerinden herhangi birisini seçerek Localhost’a giriş yapabilirsiniz. Bu durumda hangi kullanım kolayınıza geliyorsa onu tercih etmeniz en doğru karar olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.