Çekici dudaklara kavuşmanın yolu; dudak dolgusu

16 Ekim, 2019
Çekici dudaklara kavuşmanın yolu; dudak dolgusu
Çekici dudaklara kavuşmanın yolu; dudak dolgusu
Dudakların görünümü yüz güzelliği için son derece önemlidir. Asimetrik ya da ince dudaklar yüzde istenmeyen bir simetri problemi yaratabilir. Birçok kişi için dolgun ve şekilli dudaklara sahip olmak çekici olmakla eşdeğerdir. Eğer siz de dudaklarınızın şeklinden rahatsızsanız iyi bir uzmana dudak dolgusu yaptırabilirsiniz.

Peki dudak dolgusu nedir?


Hyalüronik asit bazlı dolguların küçük enjeksiyon iğneleri yardımıyla uzmanın uygun gördüğü dudak bölümlerine enjekte edilmesidir. Bu sayede dudaklar çok daha hacimli, şekilli ve dolgun görünebilir. Dudak dolgusu yalnızca ince dudakları kalınlaştırmak için tercih edilmez. Dudak çerçeveniz belirsizse, dudaklarınız asimetrik bir görünüme sahipse ya da renksizse dudak dolgusu uygulaması ile bu sorunlardan kurtulabilirsiniz. Dudak dolgusu dendiğinde birçok kişi korksa da günümüzde tekniklerin gelişmesiyle birlikte artık çok daha doğal dudak görünümleri elde etmek mümkün. Küçük dokunuşlarla dudak kenarlarını belirginleştirmek, dudak kalbi denilen dudakların ortasındaki alanın belirginleştirilmesi gibi işlemler ile dudaklarınız doğal bir dolgunluğa ulaşabilir. Dudak dolgusu işleminde kullanılan hyalüronik asit, su içerikli olduğu için dudaklara nem verir. Bu da dudaklarınızın çok daha renkli ve nemli görünmesini sağlar.

Dudak dolgusu nasıl yapılır?


Dudaklara yapılan lokal anestezi sonrasında 10-15 dakika içinde dolgu maddesi enjekte edilir. Oldukça basit bir uygulama olan dudak dolgusu uygulaması sonrasında günlük yaşamınıza dönebilirsiniz. Uygulamadan birkaç saat sonra ödem ve şişlik oluşabilir. İğne giriş noktalarında hafif morluklar görülebilir. Ancak bu etkiler 1-2 gün içinde tamamen yok olur ve dudak şekli belirginleşmeye başlar.

Dudak dolgusu kalıcı mıdır?


Dudak dolguları geçici işlemlerdir. 6-12 ay içerisinde kalır ve daha sonra eriyerek tamamen yok olurlar. Bu açıdan 6-12 ayda bir tekrarlamak gerekebilir. Uygulama sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Dudaklara dolgu maddesi enjekte edildikten sonraki 2 saat boyunca hiçbir şey yenmemeli ve içilmemelidir. Aynı gün içinde dudaklara ruj ya da parlatıcı gibi ürünler uygulanmamalıdır. Darbelere karşı korumak da son derece önemlidir.

Dudak dolgusu işlemi güvenli midir?


Hyalüronik asit içerikli dolgular oldukça güvenlidir. Ancak yine de en iyi sonucu almak için bu işin uzmanına başvurmanız gerektiğini unutmamalısınız. Alanında uzman Dr. Saliha Sönmezateş bunun için başvurulacak en iyi uzmanlardan biridir. Kliniği Nişantaşı bölgesinde bulunmaktadır. Websitesi: drsaliha.com

2 yorum:

  1. Estetik operasyonlara sağlık için olmadığı sürece karşıyım maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle aynı fikirdeyim ama maalesef sağlıklı psikoloji için de oldukça önemli.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.