Blog Tecrübem 4 yaşında!

04 Aralık, 2020

Blog Tecrübem 4 yaşında!
Blog Tecrübem 4 yaşında!

Merhabalar dostlarım, dördüncü yılını dolduran Blog Tecrübem artık koca koca firmaların tanıtım yazılarını paylaşmak istediği bir blog haline geldi. (Parayla değil sırayla diyerek durdurmaya çalışıyorum 😄) Şaka bir yana Canva gibi global bir firmadan bile şu yazınızda bize de yer verebilir misiniz gibi e postalar almışlığım vardır.

Her gün milyonların ziyaret ettiği bir blog haline gelmese de Blog Tecrübem, çok şükür özgün içerikleriyle dördüncü yılını doldurdu. Ben ve benim gibi yazar dostlarımızın paylaştığı tecrübelerle, bir çok yeni yazar adayına teknik anlamda fayda sağlayan, internet girişimine ufak da olsa katkı sunan bir bilgi kaynağı haline gelebildik sanırım.

Tabi zorlu hayat şartları ister istemez bloglarımızı güncel tutma konusunda olumsuz yönde etkili olabiliyor. Nihayetinde çoğumuz geçimlerimizi blog yazarak sağlayamıyoruz maalesef. Artık ne zaman boş vakit bulabilirsek o zaman belki bir şeyler paylaşabiliyoruz.

Bende ki grafik de diğer yazarlarda olduğu gibi azalan yöne doğru oldu. İlk yıl hemen hemen her gün bir içerik paylaşabiliyorken daha sonraları üç günde bir, sonraları ise haftada ve ayda bir olacak şekilde ilerledi. En son ise 142 günlük bir ara söz konusu. Yıl dönümü olmasa belki daha da uzun bir ara olabilirdi.

Neler oldu bi' bakalım!

Totalde 18 Kasım 2016 dan bu yana 509 içerik, 5.260 yorum, 716.983 görüntülenme almış Blog Tecrübem. Önceleri elde ettiğim toplam geliri de yazardım ama artık nereden ne geldi, kaç para kazandım inanın bilmiyorum. Tabi ufak bir incelemenin ardından bunu hesaplamak pek de zor değil aslında. Ama sanıldığı kadar yüksek rakamlar söz konusu değil. Merak edenler çoktan hesap yapmışlardır zaten.

Bu arada Google Adsense reklamlarını nasıl tam ekran gösteririm şeklinde düşünürken böyle bir özelliğin gelmesi de şaşırttı beni :)

Google AdSense reklamı
Google AdSense reklamı
Gayet te güzel olmuş.

Neyse tekrar konumuza dönersek. dört yıllık blog tutma macerasında elde edilenler sadece maddi değil tabi. Her ne kadar edebi içerikler üretmesem de ya da ne bileyim günlük tarzında yazılar yazmasam da teknik paylaşımlar bile mental olarak rahatlatıyor ve huzur veriyor. Keşke zamanım olsa sabah akşam bir şeyler yazıp paylaşsam diye yakındığım çok olmuştur. Tabi bu da mümkün değil.

Virüsü unutmadım tabi ki!


Maalesef Covid 19 adlı korona virüsü tüm dünyayı esir altına aldı. 2020 hiç iyi gelmedi maalesef. Depremler, sel baskınları, orman yangınları, salgın hastalıklar milyonlarca insanın hayatına mal oldu. Özellikle Covid 19 adlı virüs tüm dünyada bir milyondan fazla insanın canını aldı. Türkiye de ise 11 binden fazla insanımızı öldürdü. Hala da devam etmekte.

Tedbirli olmadığımız sürece maalesef bu durum devam edecek. Son zamanlarda nüfusun yoğun olduğu İstanbul gibi metropol şehirlerimizde salgın hızla artmakta. Umarım bir an önce bu salgından kurtulur ve eskisi gibi huzurlu günlerimize (en azından sağlık açısından) kavuşuruz.

Dördüncü yılımızın bildirisi de bu şekilde olsun. Bir sonraki yazımda blog tutma maceramda yaptığım hatalardan, pişmanlıklarımdan bahsedeceğim. Hatta yeni yazar adaylarına da önemli tavsiyelerim olacak.

10 yorum:

  1. Blogtecrübem ile ne zaman tanıştığımı tam hatırlamıyorum. Sanırım 2017 yılı olması lazımdı. Blog yazmaya karar verdiğimde blog yazma adına hiçbirşey bilmiyordum. İnsanlara duyurmam gereken bilgiler olduğunu anladım ve bir anda ben bunları duyurmak için blog yazayım dedim ve blog macerası aynen böyle başladı. Şubat 2016
    Blog yazmak çok farklı bir deneyim. Bir meslek edinmek, araç kullanmak, enstrüman kullanmak, kitap yazarı olmak gibi değil. Ondan biraz daha farklı. Daha sıcak bir temas var, iki tarafla da. Hem içerik kaynağı hem tüketici arasında neredeyse hiç mesafe yok ve soğumadan anında aktarılabiliyor. Bu işe çok farklı bir heyecan katıyor, aktaran açısından. Blog yazarlığının adrenalini burada sanırım.
    İnanın bilgisayar, telefon ıvır zıvır bu aletleri kullanmakta zorlanan bir kimsenin saatlerce bu cihazların karşısında içerik ürettiğini görebilirsiniz. Bir çok kimse bu araçları uyuşturucu olarak algılıyor ve mümkün olduğu kadar uzak duruyor ki blog yazarlığı hiç öyle birşey değil. Blog yazarlığı elektrik ileten bakır kablo gibi.
    Bu blog blog yazma sürecinde zorlandığım, yapmak istediğim bir çok iş konusunda yardımcı oldu yol gösterdi. Kendisine teşekkür ediyorum. İşin enteresan tarafı bir süre sonra sıkılıyorsunuz ve o deneyim olarak kalıyor. Neyin nasıl yapılacağı konusunda deneyiminiz oluyor. Deneyimleri sonuçları blogun yorum kısımlarından yazıyoruz sonraki kullanıcılar yararlanıyor. Blog okumak, blog yazmak bir çok problemin çözümü olarak önerebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim değerli katkılarınız için.

      Sil
  2. Sevgili Ümit, ne kadar çabuk geçiyor yıllar.. Blog Tecrübem' in bana da dokunmuşluğu, katkısı çoktur. Nice yılların olsun daha seni okuyacağımız. Sevgiler ve virüsten uzak zamanlar diliyorum sana..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim Sezer Abla. Hep birlikte nice güzel ve sağlıklı günlere inşallah.

      Sil
  3. Kaliteli içerik olduktan sonra Canda'dan daha kaliteli platformlardan dahi e-postalar alırsın, bunu yaşadığım için söylüyorum :)

    Kardeşim, daha nice yılların olsun inşallah, gerek blog yaşamında, gerekse normal yaşamında başarılarının devamını ve her şeyin gönlünce olmasını dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gökhan Hocam, hep birlikte inşallah.

      Sil
  4. Tecrübeleri okumak keyifli oluyor. :)
    Blog yolculuğunuzda kolaylık ve başarı dilerim.
    Şimdi biz hatalarınızı ve pişmanlıklarınızı öğrenmek için 1 sene mi bekleyeceğiz? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Ne diyeceğimi bilemedim :) O kadar uzun sürmez galiba :) Ama şunu söyleyeyim en azından, en büyük pişmanlığım blogun ismi.

      Sil
  5. Doğum gününüz kutlu olsun o zaman :) nice senelere diyelim...

    YanıtlaSil
  6. Tebrikler. Nice yıllarınız olsun :) Yazılı içeriğe olan ilginin azaldığı şu günlerde yılmadan yazmaya devam etmek kesinlikle büyük bir emek ve başarı :)

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.