İnternet’ten uçak bileti nasıl alınır?

11 Şubat, 2021
Uçak bileti nasıl alınır?
Uçak bileti nasıl alınır?
Daha hızlı ve konforlu olması sebebiyle artık uçak yolculuklarına talep biraz daha fazladır. Bu yolculuklar için son güne kadar uçak bileti alınabilir.

Uçak bileti almak için kullanıcılara birden fazla seçenek sunulur. Yolcular istedikleri yöntemi tercih ederek biletlerini satın alabilir. Eğer alacağım bilet uygun fiyatlı olsun diyorsanız havayolu şirketleri tarafından düzenlenen kampanyalara göz atabilirsiniz. Özel günler için daha çok kampanya yapılmakta olup hafta içi günlerde bilet fiyatları biraz daha ekonomiktir. Bu kampanyaları yakından takip edebilmek için yolcu.com gibi internet sitelerinden destek alabilirsiniz. Firmalara ait tüm biletler sitede yer almaktadır. Tek yapmanız gereken uçuşunuzu gerçekleştireceğiniz tarihi belirlemektir. 

Uçuşlarınızda yurt içi ve yurtdışı ayrımına dikkat etmelisiniz. Eğer uçuşunuz başka bir ülkeye olacaksa ekonomik olması açısından gidiş dönüş uçakları seçebilirsiniz. Bu uçak her halükarda geri döneceğinden bilet diğer pek çok sefere göre daha uygun olacaktır. Bu gibi avantajlı özelliklere sahip biletleri rahatça satın alabilirsiniz.

Online Uçak Bileti Nasıl Alınır?

Online uçak bileti satın almak için tek ihtiyacınız olan internet bağlantısıdır. Eğer özel istediğiniz bir firma varsa doğrudan bunun internet sitesine girerek biletinizi satın alabilirsiniz. Firmadan ziyade biletim ekonomik olsun diyorsanız bu durumda istediğiniz gün ve saatte gerçekleşecek tüm uçak biletlerini aynı anda listeleyen yolcu.com’u tercih edebilirsiniz. 

Yolcu.com’dan uçak bileti alırken ilk olarak seferiniz için sunulan tek yön, gidiş dönüş ve aktarmasız seçeneklerinden size en uygun olanı seçmelisiniz. Ardından seyahatinizi nereden nereye ve hangi tarihte yapacağınızı, yolcu sayısını da belirlemelisiniz. Bilet ara kısmına tıkladığınızda yurtiçi uçuşlar için Türk Hava Yolları, Anadolu jet gibi firmalara ait uçuş takvimi ekrana gelecektir. İstediğiniz uçuşun detaylarına açılan sayfadan ulaşabilirsiniz.

Uçak Bileti Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Uçak bileti alırken dikkat etmeniz gerekenler seyahatinizin sorunsuz geçebilmesi için önemlidir. Bilet alırken uçuş tarihini, doğru havalimanı, yolcu adı soyadı, PNR kodu gibi bilgilerin doğruluğundan emin olmalısınız.

Özellikle yolcu adı soyadı kısmında herhangi bir isim ya da harf hatası olmamalıdır. Eğer yanlış yazılan harf ismin anlamında değişikliğe sebep oluyorsa bu durumda yolcu uçağa alınmamaktadır. Ayrıca satın alınan uçak biletinin başkasına devri de mümkün değildir. Bu gibi detaylara dikkat edilip bilet alındıktan sonra uçuşa son 24 ile 48 saat kala online check in işlemi yapılabilir. Check in işleminde yolcunun hangi koltukta seyahat edeceği belirlenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.