En iyi yabancı dizi önerileri 2022

23 Nisan, 2022

Artık netflix dizileri ya da yabancı diziler hayatımızın vazgeçilmezi oldu diyebiliriz. Zaman geçirmek için en iyi şeylerden bir tanesi de dizi izlemek. Biz de bugün sizin için farklı kategorilerde macera, dram, korku, gerilim, bilim-kurgu, gerilim türünde kesinlikle izlemeniz gereken en iyi yabancı dizileri listeledik.

1. The Walking Dead

The Walking Dead
The Walking Dead
The Walking Dead Frank Darabont tarafından yaratılan amerikan dizisidir. Konusunu "The Walking Dead" adlı çizgi romanına dayanmaktadır. Dünya çapında bulaşıcı bir zombi hastalığı vardır. Dünya tam bir felaket içerisinde ve medeniyet yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Fakat Rick Grimes komadan uyanır ve artık dünyanın yok olmak üzere olduğunu görür. Bu zombi salgınından kurtulan bir grup insanla beraber hayatta kalma mücadelesi verir ve bu gruba liderlik yapar.

Tür: Korku, Dram, Gerilim

IMDb: 8.2

2. Black Mirror

Black Mirror
Black Mirror
Dizinin her bölümü birbirinden bağımsız farklı yönetmenleri, senaryoları ve oyuncuları var. Dizi teknolojinin insan hayatı üstündeki etkileri anlatıyor. Konusunu aslında hayatımızı kolaylaştırmak için olan teknolojinin amacından saparak bizim hayatımızı değiştirmesini ve nasıl alt üst ettiğini aynı zamanda yakın gelecekteki teknolojileri de konu edinen bir bilim-kurgu dizisi.

Tür: Bilim-Kurgu, Dram, Gizem

IMDb: 8.8

3. Merlin

Merlin
Merlin
Doğuştan büyü yeteneklerine sahip olan Merlin yakında çok büyük bir büyücü olacaktır. Ancak Camelot'ta büyü yapmak yasaklanmış yapanlara ise idam cezası verilmektedir. Camelot'ta Arthur'un bir hizmetkarı iken daha sonraları Arthur'un bir arkadaşı ve koruyucusu olan doğaüstü yeteneklere sahip efsanevi büyücü Merlin'in maceralarını izleyeceksiniz. 

Tür: Macera, Fantastik, Dram

IMDb: 7.9

4. The Society

The Society
The Society
Christopher Keyser tarafından yaratılan dizide zengin bir kasabada insanlar tuhaf bir şekilde kaybolmaktadır. Okuldaki gezi iptal edildikten sonra tekrar eve gelen gençler kasabada herkesin yok olduğunu fark eder. Kasaba dış dünyayla tamamen kopmuştur galiba dış dünya artık yok olmuştur, hiçbir iletişim kaynağı olmayan bu yerde gençler hayatta kalabilmek için kendi topluluklarını kurar ve yaşam mücadelesi verirler.

Tür: Bilim-Kurgu, Gizem, Dram

IMDb: 7.1

5. Squid Game

Squid Game
Squid Game
Hwang Dong-Hyuk tarafından yaratılan Squid Game, dünya çapında yayınlanan popüler bir Güney Kore dizisidir. Konusunu maddi sıkıntı yaşayan çocukların bu oyuna katılmaları için davet edilmesini ve kazananın 40 milyon dolar kazanacağını anlatmaktadır. Ancak sorun şu ki bu oyun çocukları ölüm tehlikesi ile de karşı karşıya bırakmaktadır.

Tür: Drama, Aksiyon, Gizem

IMDb: 8.0

6. Prison Break

Prison Break
Prison Break
Başkanın kardeşini öldürmekle suçlanan, büyük bir komploya kurban giden Lincoln Burrows idam edilmeye mahkum edilir. Lincoln'in kardeşi ise bu suçu onun işlemediğini bilmektedir ve ona yardım etmeye çalışır. Yardım ederken artık yasal olarak yapabilecek bir şeyi olamadığını gören kardeşi çok zekice mükemmel bir kaçış planı hazırlar. Dizi kaçış planı ve sonrası olayları konu ediniyor.

Tür: Suç, Aksiyon, Dram

IMDb: 8.0

7. The Rain

The Rain
The Rain
The Rain Jannik Tai Mosholt ve Esben Toft Jacobsen tarafından yaratılan Danimarka yapımı bir dizi. Konusunu yağmurla bulaşan bir virüsün İskandinav nüfusunun çoğunu yok etmesinin konu alıyor. İki kardeş bu virüsten kurtulmayı başaran diğer gençler ile birlikte hayatta kalma savaşı verirler. Kendilerine yeni bir dünya kurmak isteyen bu Danimarkalı kardeşler bu gençlerle birlikte güvenli bir yer araması için verdiği mücadeleyi izleyeceksiniz.

Tür: Gerilim, Dram, Bilim-Kurgu

IMDb: 6.3

Evet listemiz burada sona eriyor. Bu yazımızda yabancı dizi önerileri, netflix dizi önerileri gibi konuları işledik.

Öncelikle merhaba bugün Blog Tecrübem’in konuk yazarıyım. Ben de bir blogger’ım ve yukarıda gördüğünüz tarzda dizi ve film önerisi içerikli yazılar üretiyorum sitemi ziyaret etmek isterseniz www.dizitu.com adresini ziyaret edebilirsiniz yazılarımızda görüşmek üzere!

1 yorum:

  1. Hocam, bu site 1 ay oldu açtığım yakında com alan adında bağlıyacam, sadece bir sorunum var site simgesi siteye girende gözüküyor lakin goglede gözükmüyor sorun nedir senin verdiğin kodları da girdim olmadı
    Site bu : https://apkindirclas.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.