Blogger'a sık kullanılan simge (favicon) ekleme ve değiştirme

19 Kasım, 2016
Blogger favicon
Blogger favicon
Blogger yani Blogspot'da kullanıcı panelinde yer alan "Sık kullanılan simge", favicon (favorites icon) nedir? Sık kullanılan simge, favicon ne işimize yarar? Sık kullanılan simge, favicon nasıl eklenir ve nasıl değiştirilir?

Bildiğiniz gibi Blogger kullanıcı panelinde "Yerleşim" bölümünde, Sık kullanılan simge diye bir sekme yer almaktadır. Bu sekmede "ekle" tıklayarak 16px ile 16px boyutlarında bir icon ekleyebiliriz. Tabi siz ister png isterseniz jpeg olarak minimum 16px ile 16px boyutlarında bir icon ekleyebilirsiniz.

Favicon diye adlandırılan bu icon, arama motorlarında blogumuzun sol kısmında ve browser dediğimiz internet tarayıcı programlarının sol üst kısımlarında yer alır.

Peki Favicon (Sık kullanılan simge) ne işi yarar?

Favicon (Sık kullanılan simge), internet sitemize ya da blogumuza farkındalık kazandırır. Örneğin Yandex arama motorunda "haber" diye arama yaptıralım. Sonuç:
Yandex favicon görünümü
Yandex favicon görünümü
Gördüğünüz gibi Favicon (Sık kullanılan simge) blogumuzun ya da sitemizin göze çarpmasını sağlıyor. Favicon (Sık kullanılan simge) genelde sitelerin logolarından oluşuyor ve kesinlikle kare olması gerekiyor.

Blogger'a Favicon (Sık kullanılan simge) nasıl eklenir?

Öncelikle kare olacak şekilde kendinize bir icon yapın. Ardından blogger hesabınızda sol tarafta yer alan "Yerleşim" sekmesine tıklayın ve sol üst köşede yer alan "sık kullanılan simge" gadgetinde düzenle ye tıklayın ve faviconunuzu seçin.
Blogger favicon
Blogger favicon
Bu işlemin ardından Favicon eklenmiş olacak ve blogunuzda kısa süre sonra görünecektir. Blogunuzda görünmesi 2 günde sürebilir 5 dakikada, bunun için sabırlı olun.

Blogger'da Favicon (Sık kullanılan simge) görünmüyorsa ne yapmalıyız?

Bu konu daha önce başıma gelmişti. Ve bir yıl boyunca görünen Favicon (Sık kullanılan simge) bir süre sonra boş bir sayfa iconu olarak görünmeye başladı. Tabi bunun çözümü basit. Hatta bu çözüm sayesinde hareketli iconlar da eklenebilir. Nasıl mı?

Hemen blogunuzda sol tarafta yer alan "Şablon" ardından "HTML düzenle" ye tıklıyoruz ve açılan kod sayfasında Ctrl F yardımıyla aşağıda yer alan kodu buluyoruz.
<b:skin>
Bu kodun hemen üstüne aşağıda yer alan kodu yapıştırıyoruz.
<link href="istediğiniz-iconun-linkini-buraya-ekleyin" rel="icon" type="image/gif"/>
Sarı alana kendi iconunuzun linkini ekleyin lütfen. Bu işlemin ardından faviconunuz eklenmiş olacaktır.

Güncelleme: https://www.blogtecrubem.com/2020/05/blogger-a-favicon-nasil-eklenir.html

21 yorum:

  1. Bu çok güzel bir yazı olmuş. Emeğinize sağlık.
    Benim bir sorum olacak. Ben icon yapmayı bilmiyorum. İlerideki yazılarınızda bununla ilgili bir yayın var mı? Yada nereden - nasıl yapabiliriz bununla ilgili de bir yayın yayınlayabilir misiniz?
    Şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google görsel aramada, dilediğiniz konuyla ilgili hazırlanmış iconlar bulabilirsiniz. Örneğin "flowers icon png" şeklinde arama yaptığınızda çok güzel çiçek iconları bulabilirsiniz. İngilizce olarak aratmanız da fayda var. Ayrıca resimleri düzenlemek ve arka planlarını silmek için şu yazımı okuyabilirsiniz. -> http://blogtecrubem.blogspot.com/2016/12/program-ihtiyaci-olmadan-arka-plansiz-logo-yapimi.html

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim. Hemen denedim. Bakalım nasıl görünecek :)

      Sil
  2. Hocam benim sitem de favicon'lar normal olarak görünüyor. Ama Google araması yapıldığında mavi dünya simgesi olarak gözüküyor. Her piksel de favicon ekledim. Url denetleme aracından sürekli botu getirip güncelledim ama maalesef favicon arama sonuçlarında mavi dünya simgesi olarak görülmeye devam ediyor.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba ben daha önce blogumun favicon simgesini değiştirmiştim ve bir sorun yoktu. Şimdi tekrar değiştirmek istiyorum ama blogger düzen bölümüne geldiğimde sık kullanılanlar gadgeti yok. Ben yanlışlıkla mı sildim acaba bilmiyorum ama bu sorunun çözümü var mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, https://modadusleri.blogspot.com/ blogunuzun layout kodlarına baktım ama silinen ya da yanlış yazılan bir kod göremedim. İnternet tarayıcınızın geçmişini ve biriken çerezleri silerek tekrar deneyin. Düşük bir ihtimal tekrar görünebilir. Bunun dışında yeni bir favicon eklemek isterseniz, yazımda bahsettiğim kodu kullanarak ekleyebilirsiniz.

      Sil
    2. Dediklerinizi aynen uyguladım ama bir değişim olmadı. Acaba temayla ilgili olabilir mi ?

      Sil
    3. benim de kullandığım temadan kaynaklı sanırım bu gadget yok. nasıl ekleme yaparız. başka bir sağlayıcıya iconu yüklemek yerine bloger üzerinden yapmak daha mantıklı çünkü

      Sil
    4. Merhaba bodozlama atladım ama bu favicon dediğimiz yer artık ayarlar bölümünde site simgesi olarak yer alıyor. Oraya tıklayarak favicon değiştirebilirsiniz.

      Sil
  4. Yeni blog açtım ve favicon eklemek için temaya geldim üst kısımda favicon eklenecek bölüm vardı fakat onu kaldırmışlar.
    Yazınızda gösterdiğiniz şekilde ekleyebileceğiz sanırım.
    Benim merak ettiğim konu resim linkini nereden oluşturursak yararlı olur.
    Ben genellikle onedrive kullanıyorum. Hız açısından hangisini tavsiye edersiniz.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hizliresim.com adlı siteyi kullanabilirsiniz. Küçük görsel olacağı için pek sorun olmayacaktır. Dilerseniz Blogger'ı da kullanabilirsiniz. Yazı içerisine resim yükleyerek HTML alanından görselin linkini alabilirsiniz. Daha sonra resmi silseniz bile Blogger o resmi silmeyecektir.

      Sil
    2. Blogger benimde aklıma geldi. Öyle yapayım en iyisi. Yalnız yeni temada ilk kodu bulamadım.
      style kodu var ondan önce ekledim. onedrive kodu ekledim o da çalışmadı sanırım. Kontrol edeceğim.

      Sil
    3. Blogger yeni temada ayarlar bölümü değiştirilmiş bugün farkettim. Favicon eklemeyi burada site simgesi olarak eklemişler.

      Sil
    4. Evet, gördüm. Ama favicon konusunda yine müdahale etmemiz gerekecek. Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama mobil cihazlarda icon görünmüyor.

      Sil
  5. Bütün yazılarınız çok yararlı fakat ben "HTML düzenle" yi bir türlü bulamıyorum. Yeni başladım da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, teşekkür ederim. Hayırlı olsun. Blogger.com sayfasında sol tarafta tema kısmı var. Bu kısma tıkladığınızda açılan kısımda özelleştir butonunun yanında aşağı yönde ok işareti var. O işarete tıkladığınızda HTML'yi düzenle kısmını göreceksiniz.

      Sil
    2. tamamdır, teşekkürler

      Sil
  6. Ben önceden bir favicon şeçmiştim. Sonradan yeni bir favicon ekledim ama bloğumda görünmüyor. Kaydet yaptım ama bir türlü yeni favicon u eklemedi.Yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.