Blog yazmanın verdiği keyif :)

08 Aralık, 2016
Blog Tecrübem
Blog Tecrübem
Kişisel blogun verdiği keyif bambaşka. 20 günün ardından açtığım blogumun son durumu nedir? Neler yapıyorum? Ne sıklıkla içerik paylaşıyorum?

İnternet kullanımın artmasıyla, hızla artan internet site sayısına bir yenisini, Blog Tecrübem olarak eklemenin sevincini yaşıyorum. Toplam 20 günlük süre içerisinde 24 yayın paylaştım. Yazılarımı, tecrübelerimi yazım ve imla kurallarına uyarak paylaşıyorum. Yayınlara eklediğim resimleri çeşitli resim düzenleme programları ile tasarlayıp yayınlıyorum. Bu bana haz veriyor.

Ne sıklıkla içerik paylaşıyorum?

İçerik paylaşma konusunda şu ana kadar bir sorun ile karşılaşmadım. Her gün bir yazı ekliyorum bloguma. Diğer başarılı bloglara baktığımda haftada bir, üç günde bir içerik paylaşanlar var. Bu içerikler de genelde reklam amaçlı tanıtım yazıları oluyor. Neyse, ben içeriklerimi elimden geldiğince önceden hazırlamaya çalışıyorum. Mesela bu yazıyı yayınlanmadan iki gün önce yazdım. Aklıma gelen konuları not alıyorum. Örneğin şu an not listemde 24 tane konu var. Bu da 24 içerik demek. Bu yöntem sayesinde aksamadan her gün ziyaretçilerin işine yarayacak bilgiler blogumda yer alacaktır.

Hangi konularda yazıyorum?

Konu olarak ilk aşamada bildiğim, tecrübe edindiğim ve Blogger kullanıcılarının işine yarayacağını düşündüğüm içerikler paylaşacağım. Bunlarla birlikte sosyal ağlar ve internet dünyası ile ilgili önemli bilgiler blogumda yer alacak. Her ne kadar kişisel blog yazarları, kişisel blog mevzusunu yanlış anlayıp kendi bloglarını birer çöp site haline getirmiş olsalar bile benim izlediğim yol bu olmayacak. Blogumda tamamen birbirleriyle ilgili içerikler paylaşmaya devam edeceğim. Mesela Blogger ile ilgili bilgiler paylaşırken, çikolatanın faydalarından ya da matbaadan bahsetmeyeceğim 👀.

Son olarak...

Son zamanlarda karşılaştığım iğrenç bir durum var. Bazı arkadaşlar yabancı kaynaklardan indirdikleri blog şablonları alıp, footer link kısmını değiştirip temayı ülkemizde belirli bir ücret karşılığında satıyorlar. Bu konu ile ilgili bir çalışma yapmayı düşünüyorum. SEO konusunda başarılı ve denediğim temaları türkçeleştirip sizlerle paylaşabilirim ileriki zamanlarda. Şimdilik bu kadar...

2 yorum:

  1. Şimdiden belli ki çok güzel paylaşımlar yapacaksınız. Ve bilmediğimiz neler öğreneceğiz kim bilir :) Umarım aynı hızla devam edersiniz. Başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.