İçerikleriniz için özgün görseller hazırlayın!

31 Mart, 2017
Özgün görseller hazırlayın!
Özgün görseller hazırlayın!
Blog yayınlarınız ya da sosyal medya hesaplarınız için birbirinden güzel, etkili ve özgün görseller hazırlamak ister misiniz? O zaman buyurun...

Kopya içerik konusuna hakimiz artık (bir çok blogger bu konuya değindi). Bloglarda, web sitelerinde kopya metin paylaşmanın SEO çalışmalarını ve AdSense başvurularını nasıl olumsuz etkilediğini biliyoruz. Şunu da bilmeliyiz, kopya görsellerde aynı olumsuzluklara neden olacaktır. Bu konuya daha sonra ayrıntılı olarak değineceğim.

Şimdi gelelim keşfettiğim o harika siteye...

Fotor.com adlı bir site keşfettim. Bu sitede sosyal medya hesaplarınız için harika görseller hazırlayabiliyorsunuz. Ayrıca hazırladığınız bu etkileyici görsellerle de telif hakkına takılmadan harika paylaşımlar yapabilirsiniz.
fotor
Fotor ana sayfa görünümü
Sitenin kullanımı ve görselleri hazırlama oldukça basit. Ana sayfada "Design" butonuna bastıktan sonra karşımıza aşağıdaki ekran çıkıyor.
Görsel içerik hazırlama
Bu alanda dilediğimiz sosyal medya hesaplarımız için tercih yapmamız mümkün. Örneğin YouTube kanal fotoğrafı ya da Facebook kapak fotoğrafı gibi...

Tercihi yaptıktan sonra karşımıza şu ekran çıkacak:
(Blog yazılarıma görsel hazırlarken YouTube thumbnail'i tercih ediyorum)
Görsel içerik hazırlama
İşte bu alanda dilediğimizi yapabiliyoruz. Sistemde olan hazır resimler, özel yazı fontları, şekiller kullanarak dilediğimiz görseli hazırlayabiliyoruz.

Sonlara doğru...

Yazıyı fazla uzatmak istemiyorum. Amacım bu güzel siteyi sizlere tanıtmaktı. Çünkü bu site sayesinde sosyal medya hesaplarınız için görseller hazırlayabilir, blog yayınlarınız için görsel içerikler oluşturabilirsiniz. Hatta blog sayfalarınız için header (başlık resmi) bile hazırlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken siteyi biraz kurcalamak 😊

Bu arada, üye olma, ücret ödeme, düşük kalitede resim indirme gibi şeyler yok bu sitede... Takıldığınız yerler olursa yorum kısmından bana bildirebilirsiniz.

✋Bu içerik Kişisel Blog - BlogTecrübem tarafından hazırlanmıştır.

13 yorum:

  1. Neyseki bloğumda sadece kendi fotoğraflarımı kullanıyorum. Kopya olmasına imkan yok. :)

    Fakat üzerinde o kadar uğraşamıyorum doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi içerik türüne göre değişiyor görseller...

      Sil
  2. Güzel ve gerekli bilgi..Değerlendirmek istiyorum ve hemen bakıyorum. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. İşte buna bayıldım.. tam bana göre bir site.. farklı uygulama için de kullanabileceğimi düşünüyorum. Araştırayım. Teşekkürler Blog Tecrübem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, çok güzel bir site. Ücretsiz olması, üyelik istememesi de harika...

      Sil
  4. çok beğendim hemen kurcalayacağım biraz...

    YanıtlaSil
  5. En çok düşündüğümüz konuydu bu. Google'dan onlarca uğraşla telifsiz görsel aramak yerine artık tamamen özgün görseller ekleyebileceğiz. Çok faydalı bir bilgilendirme, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Moda ve giyim türünden bloglarda hiç işe yaramıyor. Tek bir görsel bile bulamıyorsunuz. Mecbur başka sitelerden alıyoruz:) Mesela "2018'in trend ceketleri" gibi bir yazı için kendimiz ceketleri tek tek bulup resmini çekemiyoruz. Buna güç yetmez:) Yazılar tamamıyla orjinal ama görsellere çare bulamıyoruz:( Üzerinde biraz oysanasak çözüm müdür?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi üzerinde oynamanız faydalı olacaktır, ayrıca konuyla ilgili şöyle bir yazımda var, mutlaka bi' göz atın. (http://blogtecrubem.blogspot.com/2017/01/iceriklerde-telif-hakki-olmayan-gorseller-kullanin.html)

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.