Blogger bloglarına arama açıklaması nasıl eklenir?

07 Kasım, 2017
Blogger bloglarına arama açıklaması nasıl eklenir?
Blogger (blogspot) bloglarına arama açıklaması nasıl eklenir? Arama sonuçlarında görünen açıklama kısmı Blogger bloglarına nasıl eklenir?

Geçtiğimiz günlerde bir forum sitesinde denk gelmiştim bu soruna. Aslında pek sorun sayılmaz. Sadece Blogger kullanıcı panelinde yapmamız gereken bir işlem. Tabi kod olarak ta ekleyebiliriz.

Dostlarım, blogumuzun ve yayınlarımızın arama motorlarında sağlıklı bir şekilde yer alması için arama açıklaması eklememiz gerekir. Peki arama açıklaması nedir diye sorarsanız:
Blogger arama açıklaması
Yukarıya eklediğim görselden de anlaşılacağı üzere arama sonuçlarında linkin hemen altında yer alan kısımdır. Arama açıklamalarında genelde sayfaların özeti yer alır. Bu sayede arama sonuçlarında henüz siteyi ziyaret etmeden ne tür bir içerikle karşılaşacağımızı anlarız. 

Blogumuza, web sitemize arama açıklaması nasıl ekleriz?


Web sitelerimiz ya da blogumuz için arama açıklaması eklemek istersek eğer basit bir meta kodunu eklememiz yeterli olacaktır.
<meta content='Yazarın, Blogger sayfalarını geliştirici içerikleri, webmaster, SEO, teknoloji ve sosyal medya ile ilgili konuları işlediği bir kişisel blog.' property='og:description'/>
Örneğin yukarıda yer alan kod, benim blogum için eklediğim arama açıklaması kodudur. Kırmızı ile belirttiğim kısmı kendi blogunuz için düzenlemelisiniz. 

Bu description (açıklama) kodunu blogunuza eklemek isterseniz eğer, Blogger kullanıcı panelinden Tema ardından HTML düzenle sekmelerine tıklayıp, ulaştığınız kod alanına eklemelisiniz.
<head>
kodunun hemen altına. 

Beni kodlarla uğraştırma Ümit!


Tabi yukarıdaki işlemi Blogger kullanıcı panelinden yapmak ta mümkün.
Blogger arama açıklaması
Yukarıya eklediğim görselde ki gibi Ayarlar - Arama tercihleri ve açıklama kısmını tercih ederek blogunuz için arama açıklaması ekleyebilirsiniz.

Peki Ümit, arama açıklamasının faydası nedir?


Arama açıklaması SEO için oldukça önemli. Arama sonuçlarında yer alan blogların ne ile ilgili olduğunu anlatan kısa ve net bir açıklama, ziyaretçileri çekecektir. Ayrıca daha önce yaptığım denemelerde, anahtar kelimeleri eklediğim arama açıklamasıyla üst sıralara çıkmayı da başarmıştım, haberiniz olsun.

5 yorum:

  1. Biliyordum bu konuyu ama umursamıyordum. Tekrar güncelledim. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Şahsen ben de denedim ve en kapsamlı tarih sistesi tarih blogu vb kendi alanimda yazinca önceden hic cikmazken ilk sayfada olduğumu gördüm..
    Kesinlikle kullanmanizi tavsiye ederim.

    O değil de ümit hocam benim merak ettigim neden iki türlü aciklama var?

    Hem htmlden hemde diger blog panelinden yapınca çalışma olmuyor mu acaba .))

    Haa bir de sizinde yaptiginiz diğer önemli taktikte ise yariyor. Blog adını degistirmek gibi..

    En Iyi Tarih Sitesi-Blog Adı
    Blog Adı- En Iyi Tarih Sitesi
    Vb bu taktik te cok guzel oluyor siralamada yukseltiyor.
    Elinize sağlık hocam..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arama açıklaması seo açısından önemlidir. Verdiği bilgiler sizin ne ile alakalı yazılar paylaştığınızı açıklar. Hem meta etiket ekleyip hem de blogger panelinden açıklama eklemek gereksiz ve yanlış olur. Birisi kalsa yeterli.

      Sil
    2. Murat CENK Dilersek Blogger kullanıcı panelinden dilersek kod kısmına manuel olarak ekleyebiliriz. İki kere eklemeye gerek yok Murat Hocam. Ayrıca blog başlığını ön sıralara çıkmak için değiştirmiyorum, farklı bir konu var onu çözmek için bu aralar sık sık değiştirdim başlığı. Arama motorları bu davranışı pek sevmez. Yani elinizden geldiğince sabit bir başlıkla devam edin.

      Doğuş Hakan YILMAZ Teşekkür ederim.

      Sil
    3. .) Sormadan yapmamak lazımmış. Artık değiştirmem .) teşekkürler.


      Doğuş Hocam saolun bilgi için..

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.