Blogger tema tasarımcısı ile blogunuzu düzenleyin!

01 Kasım, 2017
Blogger tema tasarımcısı ile blogunuzu düzenleyin!
Bu konuyu nasıl es geçmişim şaşırdım açıkçası. Blogger tema tasarımcısıyla blogunuzun arka planını, yerleşim alanını, yazı alanının ve eklentilerin olduğu sidebarın genişliklerini kolayca düzenleyebilirsiniz. Ayrıca blogunuzun yazı tiplerini, renklerini, bağlantı vurgulama renklerini, boyutlarını da kolayca düzenleyebilirsiniz.

Blogger temaları yazarı için bir hayli önem taşır. İçerik paylaştığımız blogumuzun ister ister güzel görünmesini isteriz. Tabi yeteri kadar kod bilgisinin olmaması bu konuda bizi kısıtlıyor. Ama Blogger'ın tema tasarımcısı adlı bölümü bu konuda bize büyük kolaylık sağlıyor.

Blogger kullanıcı panelinde hemen sol tarafta yer alan Tema ardından Özelleştir seçeneği ile tema tasarımcısına ulaşmak mümkün.

Blogger tema tasarımcısı alanında, temalar seçeneği ile blogumuzun temasını değiştirebiliriz. Tabi bu temalar Blogger'ın hazır temaları olacaktır.
Blogger tema tasarımcısı
Arka plan sekmesi ile blogumuzun arka plan rengini değiştirebiliriz. Hatta dilersek arka plana resim ekleyebiliriz. Bu resimleri sağa sola ve ortaya hizalama da yapabiliriz.

Genişlikleri ayarla sekmesiyle blogumuzun tamamının genişliğini, dilersek sadece kenar çubuğunun genişliğini de ayarlayabiliriz.

Yerleşim sekmesi özellikle büyük avantaj. Daha sonra bahsedeceğim layout kodlarıyla bizi hiç uğraştırmadan düzenleme yapmamıza olanak sağlıyor. Bu seçenek ile Gadget Ekle alanlarını blogumuza ekleyebiliyoruz.

Son olarak ise gelişmiş adlı seçenek yer alıyor bu bölümde. Bu seçenek ile sayfa metni, arka planlar, bağlantılar, blog başlığı, blog tanımı, sekme metni, sekme arka planı, kayıt başlığı, tarih üst bilgi, alt bilgi, eklentiler, resimler, vurgular ve mobil düğme rengi konusunda değişiklikler yapabiliyoruz. Yazıların fontlarını, renklerini, boyutlarını kolayca değiştirebiliyoruz.

Son olarak;

Blogger'ın tema tasarımcısı adlı kısmı gerçekten büyük nimet, yalnız şöyle bir sorun var. Özellikle yabancı kaynaklardan edinilen ücretsiz Blogger temalarında bu bölüm aktif olamayabiliyor. Tabi hepsinde değil ama büyük bölümünde bu kısım doğru bir şekilde çalışmayabiliyor. Ama çoğunda Gelişmiş adlı bölüm kısmende olsa çalışıyor. Bu yüzden tema seçerken bu soruna da dikkat etmenizi öneririm. 

Konuyla ilgili sorularınız olursa yorum yaparak bildirebilirsiniz.

9 yorum:

  1. Blogger tema tasarımcısından birçok düzenleme yapabiliyoruz ama bence yetersiz. Yeteri kadar font yok, blogun her yerini düzenleme imkanı yok vs. İnsanın içini bayan bir görünümü var. Benim düşüncem "HTML'yi Düzenle" seçeneğindeki CSS kodlarıyla oynamak daha özgürce.

    Şahsen ben uğraşarak ve çokça kurcalayarak CSS'in %0.1'ini öğrendim, az buçuk düzenlemeler yapıyorum. Böylesi çok daha iyi. Ama hiç uğraşmak istemeyen ve bilmeyenler için tema tasarımcıyla senin yazının birçok faydası dokunacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Semih değerli yorumun için. Kodlarla uğraşmak benim de hoşuma gidiyor. Bir şeyler öğrenmek, uygulamak keyif verici. Ama dediğin gibi uğraşmak istemeyen veya bilgisi olmayanlar için tema tasarımcısı oldukça önemli. Özellikle Blogger'ın hazır temalarını kullananlar için.

      Sil
  2. Bloğumu tasarlarken burdan yardım aldım.. herşeyin genişliğini, büyüklüğünü, çerçevesini hep burdan ayarladım... Yukardaki arkadaşımızın da dediği gibi yazı fontlarında sıkıntı yaşadım maalesef... Başım sıkışınca da sana danışıyorum :))) Sağol valla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama bizlere koskoca Google Fonts sitesini yapmışlar.

      Sil
    2. Ama o fontları bloga eklemek istedim olmadı 🤐

      Sil
    3. Google Fonts ile ilgili bir yazım var, buraya linkini atamıyorum. İstersen bakabilirsin. Oradaki fontları nasıl Blogger'da kullanabileceğimizi anlattım ve benim blogdaki fontu da oradan elde ettim.

      Sil
    4. Hemen bakıyorum.. inşallah olur :) Teşekkürler ikinize de..

      Sil
    5. Rica ederim. Link ekleyebilirsin Semih, sorun değil.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.