Blogger temel SEO ayarları

09 Şubat, 2018
Blogger SEO ayarları
Blogger SEO ayarları
Blogger (blogspot) sayfalarının Google, Bing ve Yandex gibi arama motorları tarafından kolayca bulunmasını sağlamak için yapılması gereken bazı ayarlar var. Bu ayarlar ve yöntemler sayesinde Blogger blogları kolayca arama sonuçlarında listelenir ve blog içerisinde kullanılan anahtar kelimelerle arama sonuçlarında kolayca üst sıralara çıkılabilir. Peki nedir Blogger blogları için yapılması gereken SEO ayarları?

Blogger SEO ayarları


SEO çalışmalarının sonu yoktur dostlarım. Web sitelerimiz ya da bloglarımız için yapacağımız SEO çalışmaları hiçbir zaman bitmez. Ama öncelikli olarak temel SEO ayarlarından haberdar olmamız gerekir.

Blogunuzu arama motorlarında listeleyin


Blogger kullanıcı panelinde Ayarlar - Temel ve ardından Gizlilik seçeneği ile karşınıza çıkan seçenekleri Evet olarak işaretleyin. Bu sayede blogunuz arama motorlarının listelerine eklenir ve arama motorlarının blogunuzu bulmasına izin verilir.
Blogger bloglarını arama motorlarında listeleme
Blogger bloglarını arama motorlarında listeleme

Blogger SEO "ayarları" bu kadardı!😐

Evet, yanlış okumadınız. Blogger (blogspot) blogları için yapılması gereken "SEO ayarları" bu kadardı dostlarım.😊 Tabi bu işin şakası. Şimdi geçelim Blogger blogları için uygulanması gereken SEO ipuçlarına.

Blogger SEO ipuçları


SEO çalışmaları genelde anahtar kelimeler üzerine yapılır dostlarım. Arama motorları da belirli algoritmalarla sayfa içinde ve sayfa dışında yoğun kullanılan anahtar kelimelere göre hareket eder. Yani bir yapay zeka yoktur ortada ya da bir grup insan incelemez web sitelerini. Dur şu blog çok kişisel şeyler paylaşıyor onu kişisel blog aramasında üst sıralara çıkarayım demez yani. Anahtar kelimelerin yoğunluğuna bakar. Örnek vermek gerekirse, arama motorlarında kişisel blog aramasında ilk 10 sayfayı inceleyin derim. Hemen hemen her sayfada kişisel blog nedir?, blog nedir?, kişisel bloglar için temalar, kişisel bloglar nasıl olmalı, kişisel bloglarda neler paylaşılmalı?.. gibisinden başlıklar olacaktır. Bunun sebebi ise dediğim gibi anahtar kelime yoğunluğu. Hatta benim burada kişisel blog örneği vermem bile, kişisel blog aramasında blogumu etkileyecektir.😊

Peki anahtar kelimeleri nerelere ekleyebiliriz?

  1. Blog başlığına (Örn: Blog Tecrübem - Kişisel Blog)
  2. Meta description, blog arama açıklama kısmına
  3. Yayın başlıklarına (Özellikle ilk kısımlara. Bu arada yayın başlıkları için ortalama 60 karakter iyidir.)
  4. H etiketlerine (Önem sırasına göre H1, H2, H3 şeklinde. Bu konuyla ilgili detaylı bir içerik hazırlayacağım.)
  5. Görsel başlıklarına (Yayınlara eklediğiniz görsellere başlık ve özellik olarak anahtar kelimeler ekleyebilirsiniz.)
  6. Yayınların URL kısmına (Kalıcı balantılara)
  7. Arama açıklama kısmına (Yayınlar için olan kısım)
Bu alanlara anahtar kelimeler ekleyerek arama sonuçlarında üst sıralara çıkabilirsiniz dostlarım. Tabi abartılması tavsiye edilmez. Aksi taktirde spam olarak algılanabilir. Bu arada anahtar kelimeleri farklı yöntemlerle belirginleştirerek te dikkat çekebilirsiniz. Örneğin kalın, italik, renkli yazmak gibi.

Anahtar kelime yoğunluğu ne kadar olmalı?


Anahtar kelime yoğunluğu aslında tam olarak bilinmiyor dostlarım. Genelde rekabeti yüksek olan kelimelerde %2 ile %3 arası, rekabetin az olduğu kelimelerde ise %7 ile %8 oranı tavsiye ediliyor. Ama bana sorarsanız yardımcı kelimelerle daha iyi sonuçlar alırsınız derim.


Tabi backlinklerde önemli!


Blogumuzun içerisinde anahtar kelimeleri kullanarak arama sonuçlarında yerimizi aldıktan sonra backlinklerle daha da üst sıralara çıkmak mümkün. Buna da Off Page SEO, yani Site Dışı SEO deniliyor.

Backlink ile ilgili yazılarım:
Daha önce yazdığım bu içeriklere göz atarak backlink ile ilgili tüm ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

Sanırım bitti. Temel SEO olarak bu bahsettiklerim yeterli olacaktır. Dediğim gibi SEO çalışmalarının sonu yok dostlarım. İlerleyen zamanlarda SEO ile ilgili daha birçok içerik paylaşmayı planlıyorum. SEO kategorisinde yer alan diğer yazılarımı da incelemeyi unutmayın. Sorularınız olursa yorum yaparak bildirebilirsiniz.

Yazı içerisine eklenen linklere tıklayarak konularla ilgili detayları mutlaka okuyun. Ayrıca Google'un Blogger blogları için paylaştığı Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) ipuçları adlı makaleye de mutlaka bi' göz atın.

8 yorum:

  1. Şu backlink almak kadar zor bir şey yok ya :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloglara konuk olarak backlink alımı sağlanabilir.

      Sil
  2. Hocam çok başarılı bir yazı emeğinize sağlık. Hocam daha öncede dediğim gibi yeni blog yazarıyım. Şu ana kadar 40 makale.yazdim blogumu ne zaman adsenseye geçiş yapabilirim yada seo mu yoksa. Kaç makale olması lazım.. sizce 40 makale yeterlimi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Makale sayısından ziyade biraz zaman geçmeli ve arama motorlarından trafik almalısınız. Konuyla ilgili şu yazımı okumanızı öneririm. (https://www.blogtecrubem.com/2017/06/checklist-adsensese-basvuruda-bulunmadan-once.html)

      Sil
  3. Hocam back linkten bahsetmisiniz back link ne ise yarar neden kullanmamız lazım.. ve kullanmamız şartmı? Tşk ederin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuyla ilgili şöyle bir yazım var (https://www.blogtecrubem.com/2017/02/bir-yabanci-kelime-daha-backlink-nedir.html).

      Sil
  4. Gayet kaliteli bir yazı olmuş emeğine sağlık

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.