Blogum neden indexlenmiyor?

22 Şubat, 2018
İçeriklerim neden indexlenmiyor?
İçeriklerim neden indexlenmiyor?
Blogum, içeriklerim neden indexlenmiyor? Blogum arama motorlarında gözükmüyor, neden? Blog yazılarımı nasıl arama sonuçlarında gösterebilirim? İçeriklerimi, blogumu nasıl indexlerim?

Sanırım yeni blog açanların ilk dönemlerinde sıkça kendilerine sordukları sorulardan biridir bu, içeriklerim neden arama sonuçlarında gözükmüyor? Bu yüzdendir ki Blogum Google'da görünmüyor! başlıklı yazım, bugüne kadar en çok okunan içerikler arasında başı çekiyor.

Arama motorları, yeni oluşturduğunuz bloglarınızı taramak ve indexlemek için bazı şeylerden emin olmak ister başta. Örneğin güncellikten... Blogunuzu kurdunuz ama ne kadar güncel tutuyorsunuz? Ne sıklıkla içerik paylaşıyorsunuz? Sosyal medyada içeriklerinizi paylaşıp ziyaretçi çekmek için çalışmalara başladınız mı?

Sanırım bunların çoğunu yaptınız ama hala netice alamadınız, değil mi? O zaman işleri hızlandırmak için bazı teknik yöntemlere başvurabiliriz. Ama öncesinde sizin de bazı şeylerden emin olmanız gerekir. Mesela blogunuzun başlığından ya da içeriklerinizin başlıklarından. Neden mi?

İnternet dünyasında web siteler belirledikleri anahtar kelimelerde sürekli yarışırlar. Bahsettiğim konu SEO. Ve bu anahtar kelimelerde ön sıralara çıkmak için ciddi yatırımlarda bulunurlar. Sizin bu çalışmaları hiçe sayıp benzer site başlıkları veya benzer içerik başlıklarıyla ön sıralara çıkmaya çalışmanız büyük yanlıştır. Bu yüzden blog başlığınızı veya içerik başlığınızı girerken benzersiz olduğundan emin olun.

Bu konuda da anlaştığımıza göre şimdi gelelim Google gibi getire. Bu araçla dilediğiniz içerikleri taratmanız ve indexlenmesi için Google'a göndermeniz mümkün. Konuyla ilgili detaylı yazım burada. İşlemleri adım adım uyguladıktan sonra içeriklerinizin, blogunuzun indexlenmesi 5 - 10 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleşir. Tabi pingleme işlemini de deneyebilirsiniz. Bu konuyla ilgili yazım ise burada. Bunun da yardımı olacaktır.

Benden bu kadar!

Bu işlemlerin ardından içerikleriniz mutlaka indexlenecek ve arama motorlarında görünmeye başlayacaktır. Elinizden geldiğince sabırlı olmanızı tavsiye ederim. Ayrıca konuyla ilgili sorularınız olursa yorum yaparak bana bildirebilirsiniz.

13 yorum:

  1. Indexlenme derken, geçen ilginç bir şey oldu. Bloğumda yazdığım bir yazı 23 dakika sonra indexlenmişti. Çok garipsedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi bu süreyi etkileyen birçok faktör var. Teşekkürler yorumunuz için..

      Sil
    2. Ne yaparsanız yapın, siyasi blog yazıyorsanız ve Yahudilerin tekerine çomak sokup iktidarı eleştiriyorsanız blogunuz miktim sene indekslenmez.

      Sil
  2. Merhabalar blog tecrübem ben bloğumun ismini bakimlianneler3.blogspot.com dan blogcusultan.blogspot.com yaptım. Ancak şuanda bloğumdan hiç googleden trafik gelmiyor. Blogumun ismini yazınca dahi ilk sıralarda çıkmıyorum. Acaba eski duruma en kısa sürede nasıl geri dönerim. Bunun için ne yapmam gerekli. Bana yardımcı olursanız çok minnattar olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, öncelikle blogunuzu güncel tutmaya ve sosyal medyada paylaşım yapmaya devam edin. Ardından yazıda bahsettiğim Google gibi getir ile index çağrısında bulunun. Daha sonra yine yazıda bahsettiğim pingleme araçlarını kullanın. Bir de şu adrese https://www.google.com.tr/intl/tr/add_url.html ulaşarak tekrar sitenizi Google'a ekleyin. Bu işlemlerin ardından muhtemelen bir kaç saate blogunuz arama motorlarında görünecektir. Sorularınız olursa tekrar buradan bana bildirebilirsiniz.

      Sil
  3. Daha önceden o dediklerinizin hepsini Blogumun ismini değiştirir değiştirmez yaptım . Eski adresime gelen google aramaları yeni adresime gelmiyor . Üstelik eski adresime tıklayınca başka bir siteye yonlenme oluyor . Ben o yonlenmeyi şimdiki adresime yapmak istiyorum . Acaba onu nasıl yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm içerikler için Google gibi getir servisini kullanmanız gerekir. Yönlendirme kodu kullanın diyeceğim ama o kodla sadece bir linke yönlendirme yapabilirsiniz.

      Sil
  4. Sitemde toplam 270 yazı + 10 küsür sayfa olduğu halde Google search Console toplamda 700 indexs gösteriyor. İstemediğim /search/ sayfaları bile indexlenmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Şu yazıma bi' göz atın isterseniz. http://blogtecrubem.blogspot.com/2017/10/ozel-robot.txt-dosyasi-nedir-ve-Blogger-a-nasil-eklenir.html

      Sil
  5. Merhaba, site adresim: http://www.thewomenhairstyle.com

    İndex konusunda sorunum var. Sitemi açalı 1 haftadan fazla oldu. Google indexlerimi bir ekleyip bir siliyor. 10dan fazla içeriğim vardı 4 e düştü. Gönderdiğim sitemaplar ise işlenmiyor. Örneğin gönderdiğim sitemapta 26 yayın varken eklenen sadece 6. Ve 4 gündür hep 6...

    Yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, son zamanlarda index konusunda bazı sorunlarla bende karşılaştım. Düzenli olarak özgün içerikler paylaşmaya devam edin. Ayrıca yazılarınızı sosyal medyada paylaşmayı, Google gibi getir ve pingleme servislerini de kullanmayı ihmal etmeyin. Bu şekilde arama motorlarının güvenini kazanarak indexlenmeme sorununu aşabilirsiniz.

      Sil
  6. Blogger sitemi aradığım zaman gözüküyor ama içeriklerim aramalarda gözükmüyor Keşfedildi - şu anda dizine eklenmiş değil hatası alıyorum nasıl çözebilirim şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Ben tüm sayfaların indexlenmesini istiyorum bunun için ne yapmak lazım site ismi https://asliyet.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.