Yazarkafe'ye nasıl içerik eklenir?

22 Mart, 2018
Yazarkafe'ye nasıl içerik eklenir?
Yazarkafe'ye nasıl içerik eklenir?
Hürriyet Bumerang ağında sadece Platin üyeliğe sahip olanların içerik ekleyebileceği Hürriyet Yazarkafe'ye nasıl içerik eklenir? Her gün binlerce kullanıcının ziyaret ettiği Hürriyet Yazarkafe'ye nasıl içerik girilir?

Konu hakkında bilgi sahibi olmayanların özellikle ilgisini çekebilecek bir içerikle karşınızdayım dostlarım, Yazarkafe'ye nasıl yazı eklenir?

Şimdilerde eskisi kadar popüler değil sanırım Bumerang. Ama bu kadar zamandır güncellenmemesi bunun haklı sebebi olsa gerek. Neyse asıl konumuz olan Yazarkafe'den bahsedelim. Bildiğiniz üzere Hürriyet'in Bumerang adlı bir sistemi bulunmakta ve bu sistemle kayıtlı olan web sitelere ya da bloglara tanıtım yazısı ile gelir sağlamakta. Ayrıca Yazarkafe adlı sayfasıyla da az da olsa ziyaretçi çekmekte. Tabi bu işlemlerin hepsi üyelik tipine göre değişiyor. Üyelik tipi Platin olduğu taktirde hem tanıtım yazılarıyla gelir elde edebilir hemde Yazarkafe'ye içerik ekleyebilirsiniz.

Yazarkafe derken!


Yazarkafe platin üyeliğe sahip olanların içerik gönderdiği bir alan. Gönderilen yazılar editörler tarafından onaylandığı taktirde bu sayfada görünmeye başlar. Ayrıca gönderdiğiniz yazı bir haber sitesinde yayınlanabilecek kadar ilgi çekici ve genele hitap ediyorsa sadece Yazarkafe'de değil Hurriyet.com.tr'de de görünmeye başlar.
Hürriyet web sayfası
Hürriyet web sayfası
Bu da Yazarkafe'nin en güzel yanı.

Bu zamana kadar Hürriyet'te görünen bir yazım olmadı açıkçası ama ufak bir incelemenin ardından elde tutulabilir bir trafiğin geldiğini söyleyebilirim. Yazarkafe'den gelen trafiği merak ediyorsanız
Yazarkafe içerikleri
Yazarkafe içerikleri
tablo yukarıda. Tabi paylaşılan içeriklerin genele hitap etmesi oldukça önemli. Şimdi gelelim asıl konumuza, Yazarkafe'ye nasıl yazı eklenir? Şöyle bir dip not düşmek istiyorum, platin üye olmadan önce açıkçası içeriklerin RSS yöntemiyle çekildiğini düşünürdüm. Ama işin aslı öyle değilmiş.

Yazarkafe'ye nasıl içerik eklenir?


Hürriyet Bumerang sistemine giriş yaptıktan sonra "Yazarkafe" ardından "Yeni Yazı Gönder" seçeneklerini takip ediyoruz ve sonuç olarak Misafir Blogger adlı sayfama eklediğim gibi bir forumla karşılaşıyoruz.
Yazarkafe içerik formu
Yazarkafe içerik formu
Bu forumda bilimden otomobile kadar olan 8 kategoriden birini tercih edip sırasıyla başlık, içerik, url, görsel ve etiket alanlarını doldurup yazımızı gönderebiliyoruz. İçerikler bir sonraki gün onaylanıp yayınlanıyor. 

Yazarkafe ile ilgili sorularınız olursa yorum yaparak bildirebilirsiniz. Ayrıca edindiğiniz tecrübeleri de bizlerle paylaşmayı unutmayın.

10 yorum:

  1. Yazarkafeye yüklediğimiz içerikler aynı zamanda bizim bloğumuzda da oluyor. Yazarkafe, google tarafından daha iyi bilinen ve daha iyi bir site olduğu için google bizim bloğumuzdaki yazıyı kopya içerik olarak düşünebilir mi? Sonuçta hiçbir blog yazarkafe ile denk durumda olamaz, kopya muamelesi görme ihtimalimiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, kopya içerik olarak algılandığını sanmam çünkü yayınlanma tarihi belli. Ama Hurriyet.com.tr gibi değerli bir alan adının alt alan adı olması, Yazarkafe'yi bir hayli değerli kılar arama motorlarınca. Bu da benzer başlık ve içerikte üst sıralara çıkmasını sağlar. Bu yüzden blogumuzda paylaştığımız içerikleri olduğu gibi Yazarkafe'ye kopyalamamız pek doğru olmayacaktır. Konuyla ilgili şöyle bir yazım var (http://blogtecrubem.blogspot.com/2017/12/icerik-hirsizliginda-son-nokta.html), bi' göz atın derim.

      Sil
  2. Yazarkafe yazarı olmak için gerekli kriterler nelerdir ? altın üyeliğin üstüne hiç çıkamıyorum bunun bir çözümü varmı ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, Boomads.com'da yer alan bilgi şu şekilde, "Platin üyeler bol miktarda faydalı, ilgi çekici ve özgün içerik barındıran, tasarımı düzgün, hurriyet.com.tr ve sitelerine link paylaşımı ve şablonlarla yüksek miktarda trafik sağlayarak performansıyla öne çıkan siteler arasından seçilir." Yazının tamamına bu (https://goo.gl/5u5xq9) linkten ulaşabilirsiniz.

      Sil
  3. Boomerang uzun zamandır güncellenmiyor. Son verilecek sanırım. Hürriyet de satıldığına göre bakalım neler olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, satılmış. Ama Bumerang'ın kaldırılacağını sanmıyorum açıkçası.

      Sil
  4. www.bilgidehasi.com sizce sitem platin uyelige yukselir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, Bumerang'ın yardım sayfalarını kontrol etmeniz daha doğru olur.

      Sil
  5. Merhaba Hocam. Çok faydalı bir yazı olmuş ancak ben sorunuma çözüm bulamadım. Yeni platin üye oldum ve ilk içeriğimi eklemek üzere sitemden bir yazı seçtim daha sonra ise yazar kafe içerik ekle bölümüne herşeyi doğru girmeme rağmen "Bu yazının sitenize ait olmadığı tespit edilmiştir." böyle bir hata aldım sitedeki tüm yazılar özgün ve bana aittir. Ne yapabilirim hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, teşekkür ederim. Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmamıştım açıkçası. Destek kısmından ilgililere sorunu bildirmelisiniz.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.