HTML telefon (tel) arama linki

23 Nisan, 2018
HTML tel kodu
HTML tel kodu
Biz blog yazarlarının ne kadar işine yarar bilemem ama işletme sahibi olanların daha doğrusu web sayfalarında iletişim için telefon numaraları paylaşanların mutlaka işine yarayacak basit bir koddan bahsetmek istedim bu yazımda, tıklanabilir telefon link kodu.

Mobil kullanımın daha fazla olduğu bu günlerde web sayfalarında paylaşılan telefon numaralarını arama ekranına kopyalamaktansa tıklanabilir bir telefon linki paylaşmanız daha mantıklı olacaktır. Bu sayede sizlere ulaşmak isteyen müşterileriniz tek tıkla akıllı telefonlarıyla arama yapabilecekler. Peki nasıl?
<a href="tel:+09-535-353-3535">9-535-353-3535</a>
İhtiyacınız olan telefon kodu bu şekildedir. Tıklanabilir telefon linki eklemek istediğiniz sayfanın HTML kısmına bu kodu eklemeniz yeterli olacaktır.

Daha önce paylaşmış olduğum buton yapımı ve basit HTML kodları ile ilgili yazılarımda linklerin nasıl oluşturulabileceğinden bahsetmiştim. Oluşturduğumuz bu normal linklerin tel linkiyle farkı ise adres kısmına tel: ve telefonun arama ekranında görünmesini istediğimiz numaranın yazılı olması.

Yukarıda yer alan kodda mavi renkle belirttiğim kısım aramanın yapılacağı telefon numarasını belirtir. Kırmızı renkle belirttiğim kısım ise ziyaretçilere görünen anchor text yani çapa metni.


Test için mobil cihazlarınızdan, yukarıya eklediğim butonu deneyebilirsiniz. Konuyla ilgili sorularınız olursa yorum yaparak bildirebilirsiniz.

6 yorum:

  1. Şoktayım şu an ben en son mailto:'da kalmıştım :D Teknoloji nasıl ilerlemiş böyle ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Beni en çok şaşırtan ise CSS kodları ile yapılanlar oluyor genelde.

      Sil
    2. Onlar zaten ayrı bir boyut :)

      Sil
  2. Kişisel blog sayfaları için değil ama dediğiniz gibi ticari sayfalar için özellikle tıklanabilir bir kod olması çok güzelmiş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolaylık sağlayacaktır mutlaka. Teşekkürler yorumunuz için.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.