AdSense kod çeviriciye ihtiyacımız var mı artık?

30 Mayıs, 2018
AdSense kod çevirici
AdSense kod çevirici
Blogger (blogspot) blogları için Google AdSense reklam kodları nasıl dönüştürülür? Blogger HTML alanına eklemek istediğimiz AdSense reklam kodlarını dönüştürmeye ihtiyacımız var mı artık?

Bildiğiniz üzere Google AdSense reklamlarını farklı yollarla Blogger (blogspot) bloglarımıza ekleyebiliriz. Dilersek reklam kodlarını Yerleşim kısmından HTML/JavaScript eklentisi olarak ekleyebilir, dilersek te doğrudan Yerleşim alanından AdSense eklentisi olarak ta ekleyebiliriz. Ama yazı içerisine AdSense reklamları eklemek istediğimiz de nasıl bir yol izlemeliyiz?

İşte bu sorunun yanıtını arayanlar mutlaka AdSense kodlarını bir kere dahi olsa çevirmişlerdir. Eğer siz hala bu konudan bihaberseniz tebrik ederim sizi.😊

Yazı içerisine AdSense reklamları eklemek için Blogger sayfamızın HTML alanına bazı işlemler uygulamamız gerekir. Bu zamana kadar uygulamamız gereken bu işlemlerde mutlaka AdSense reklam kodlarını çevirmemiz gerekirdi. Çünkü JavaScript olarak verilen AdSense reklam kodları Blogger'ın HTML alanında doğru bir şekilde çalışmaz ve hata verirdi. Sorunun çözümü ise aşağıda yer alan AdSense kod dönüştürme aracıydı.


Bu basit araç sayesinde AdSense reklam kodlarını uygun hale getirip, Blogger bloglarımızda doğru şekilde çalışmasını sağlayabiliyorduk. Ama sanırım artık bu araca ihtiyacımız yok.

Geçtiğimiz günlerde post footer alanı olarak hitap edilen kısma AdSense reklamı eklemek istedim. Bunu dönüştürülmemiş AdSense kodları ile deneyip olumlu sonuç alınca çok şaşırdım. Sanırım son yapılan güncellemelerle bu sorunu ortadan kaldırmışlar. Ya da benim bu düzenlemeden haberim yoktu bu zamana kadar.😊

Neyse, sonuç itibariyle artık böyle bir sorunumuzun olmadığı bilmek sevindirici. Bir sonraki yazılarımda yazı içerisine AdSense reklamlarının nasıl ekleneceğinden bahsedeceğim. Takipte kalmaya devam edin. Ayrıca konuyla ilgili sorularınız olursa dilediğiniz zaman yorum yaparak bildirebilirsiniz.

9 yorum:

  1. İşin teknik kısmında biraz özürlü olsam da bu anlatımlarla yapamayacağım şey yokmuş gibi hissediyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Blog Tecrübem. Bu güncel mevzuları yazmanız o kadar güzel ki, bloggerlar için büyük bir boşluğu dolduruyorsunuz tebrikler. Güncel olmayan yazılar kafa karıştırıyor.

    Konu ile ilgili başlık bulamadığım için buradan bir soru sormak istiyorum:
    Adsense eşleştiren içerik kullanıyorum. Kodu sağ sütuna, gadget ekle bölümünden Java Script olarak ekledim. Ama ben sağ sütunda değil yazılarımın altında görünmesini istiyorum? Bunun kolay bir yolu var mıdır. Ne yapmam lazım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Kodlarda post-footer kısmını bulup hemen altına

      ADSENSE REKLAM KODU BURAYA

      bu kodu ekleyin.

      Sil
    2. Yorumda görünmedi kod. Şu (https://www.blogtecrubem.com/2018/06/yazi-sonuna-adsense-reklami-nasil-eklenir.html) yazımdaki kodu ekleyin. (ikinci)

      Sil
    3. Cevabınız için teşekkür ederim. Linkini verdiğiniz yazınızı da okudum. Fakat kodu bulamıyorum. HTML'yi düzenle bölümüne girdim. Ctrl F tuşu ile arattırdım ama yok. Sol taraftaki ok işaretlerini tıklayarak tüm sayfayı genişletip aradım yine yok. Yanlış yazma ihtimalim de yok, kopyala yapıştır şeklinde de aradım verdiğiniz şekilde. Elimle farklı şekilde de yazdım. post-footer yok. Tavsiye edeceğiniz bir şey var mı?

      Sil
    4. @mutfakkimyası
      Fare imleci,kod ekleme şablonunda olsun,öyle yaparak deneyin CTRL+F yapmayı.Olacaktır.

      Sil
    5. Kemal bey teşekkür ederim cevabınız için. Dediğiniz yöntemle kodu buldum. İyi günler.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.