VPN uygulamalarına dikkat etmekte fayda var!

29 Mayıs, 2018
VPN uygulamaları
VPN uygulamaları
Sıklıkla kullanılan ücretsiz VPN servisleri ne kadar güvenilir? İnternet kullanımımızı anonimleştirip, güvenlik ve gizliliğimizi sağladığına inandığımız bu servisleri kullanmakta hata mı yapıyoruz?

Bugün paylaşılan bir haberle VPN uygulamalarının pek te güvenilir olmadığı açıklandı. Yükleme esnasında onayladığımız izinlerle birçok uygulamanın bilgilerimize erişimini kolaylaştırıyoruz ama özellikle VPN uygulamalarının elde ettiği bu verileri sattığı ortaya çıktı.

Paylaşılan habere göre Hotspot Shield, Hola, Betternet adlı VPN servisleri elde ettikleri kişisel verileri yasa dışı web sayfalarına girmek, reklam firmalarına ve develet kurumlarına satmak için arşivledikleri ortaya çıktı. Hatta bu servisler en çok bilgi satanlar listesinde başı çekiyorlar.

Bu yüzden bu tarz kaynağı bilinmeyen ve özellikle ücretsiz olarak hizmet veren VPN servislerine dikkat etmekte fayda var. Çünkü ücretsiz olarak hizmet veren sistemlerin ayakta kalmaları için mutlaka bir gelir modelleri olmaları gerekiyor. Bu tarz servislerin gelirleri ise bizlerin kişisel verilerinden geçiyor.

Kişisel verilerimiz ile ilgili Hakkı Alkan ve Mahmut Sancak'ın bilgilendirici bir röportajına denk geldim. Kişisel bilgilerimiz kimleri zengin ediyor adlı videoyu mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.
Ayrıca konuyla ilgili bir tecrübeme de yer vermek isterim. Geçtiğimiz aylarda Android telefonlar için ücretsiz VPN uygulaması adlı içeriği hazırlarken bir çok VPN uygulamasını denemiştim. Ücretsiz olarak kullanıma sunulan bu VPN uygulamalarının ardından telefonuma birkaç gün sonra bir uyarı aldım. Bu uyarı IMEI numaramın kopyalandığı ile ilgiliydi. Ne yazık ki VPN uygulamalarından bende nasibimi almıştım. Bu tarz sorunlara da neden olacağını bilmenizi isterim. Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.