Instagram saatlik video yayınlarına izin verebilir

08 Haziran, 2018
Instagram video
Instagram video
Popüler sosyal paylaşım platformlarından biri olan Instagram, 60 saniye ile sınırladığı video paylaşımlarını 60 dakikaya çıkarmak için kolları sıvadı.

The Wall Street Journal'ın haberine göre, Facebook'un sahibi olduğu popüler fotoğraf ve video paylaşım uygulaması olan Instagram'ın, kullanıcılarına daha uzun videolar yayımlamasına imkan sağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Habere göre, en fazla bir saatlik video paylaşımına izin verecek olan Instagram'ın, özellikle dikey videolarla ilgilendiği yer alıyor.

Şu an Instagram'da yapılan canlı yayınlar bir saate kadar kaydedilebiliyor ve 24 saat boyunca hikayeler kısmında yer alabiliyor. Yapılan görüşmelerde bu sürelerin arttırılması öneriliyor. Belirtilen açıklamalara göre canlı yayınlar ve takipleri ile elde edilen verilerin, yeni sürelerle ilgili alınacak kararlarda oldukça etili olacağı yönünde.

2010 yılında Stanford Üniversitesi mezunları Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulan Instagram, bir fotoğraf paylaşımı hizmetinden 800 milyondan fazla kişi tarafından kullanılan popüler bir fotoğraf uygulaması haline geldi. Facebook, bundan beş yıl önce Instagram'ı 1 milyar dolara satın almıştı ve Snapchat tarafından popüler hale getirilen özellikleri uygulamaya kopyalamak ile meşguldü. Bu zamana kadar kopyaladığı özelliklerle oldukça popüler hale gelen Instagram, uzun süreli video paylaşım özelliği ile de Snapchat ve benzeri rakiplerinin bir adım daha önüne geçecek gibi görülüyor.
Kaynak: https://www.wsj.com/articles/instagram-could-soon-allow-users-to-post-long-form-video-1528236950

10 yorum:

  1. Bence çok iyi olur kullanıcılar videoları kısıtlı süre olunca epey saçma oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de güzel bir özellik. YouTube alternatifi bile olabilir zamanla.

      Sil
  2. Zaten yavaş yavaş youtuberlar YouTube'un kıstılamalarından bıkıp Instagrama geçiyordu şimdi tam oldu . YouTube'a elveda deme vakti geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AdSense reklamlarından gelen gelir caydırıcı olabilir ama.

      Sil
    2. YouTube çoğu içerik üreticilerin AdSense gelirini haksız yere kısıtlıyor

      Sil
    3. Videolu içerikler söz konusu olduğu için daha hassas davranılıyor sanırım.

      Sil
  3. Bence çok saçma bir özellik uygulama amacından sapıyor. bu kadar saçma bir uygulama nasıl bu kadar popüler oldu hala anlamıyorum. Güya fotoğraf paylaşıyoruz ama fotoğrafı sıkıştırıp yerleştiriyor, fotoğrafı kaydetmenin yolu yok, saatlik video paylaşacağız ama videoda ileri geri yok. Gerçekten tuhaf.

    YanıtlaSil
  4. Böyle bir şey gerçekleşirse bence çok yanlış olur. Instagram'ın kullanım amaçlarından birisi, bak-geç. Saatlik videolarda anlık olarak bak-geç yapılamayacak. Yine de gelmesini istediğim bir özellik olur, videoların 60 dakikaya çıkması...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım nasıl bir sonuçla karşılaşacağız :/

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.