Nedir bu 'Reel Alacak' muhabbeti?

12 Eylül, 2018
Turkcell, Reel Alacak sorunu nedir?
Turkcell, Reel Alacak sorunu nedir?
Son zamanlarda binlerce insanın mağdur olmasına sebep olan bir konudan bahsetmek istedim dostlarım bu yazımda. REELALACAK gönderici kimliğiyle binlerce insana mesaj gönderen birileri (kurum, kuruluş, şirket, devlet, turkcell her neyse...), icra takibinin başlatıldığını ve kısa sürede borçların ödenmesi gerektiğini bildiriyor. Tabi tahmin edeceğiniz üzere kime, niçin, ne zaman borçlandığımız bilgisi yer almıyor mesajda. Peki bunlar dolandırıcı mı?
Gelen mesaj: Borclu İsim Soyisim,odemesini gerceklestirmedigi borcuna istinaden baslatilacak olan icra takibinin kesinlesmesini takriben ikamet adresine yapilacak cebri icra uygulamalari hakkinda ve borcla ilgili detayli bilgiyi 02165153400 numarasindan ogrenebilecek olup;borclarin nisbiligi ilkesi sebebiyle borcun tek muhatabinin İsim Soyisim oldugunu bildirir,ayni ikamet adresini paylasmaniz sebebiyle tarafinizi Isbu durumdan haberdar etme maksadi tasidigimizi belirtiriz.  B003
Aynı mesaj son üç ay içerisinde birkaç defa bana da iletildi. Mesajda yurt dışında yaşayan kardeşimin ismi yer alıyordu. İlk başta şaşırdım daha sonra ise mesajda yer alan 02165153400 telefon numarasını aradım. Ama kimseye ulaşamadım ve sonra ise bir dolandırıcılık girişimi olduğunu düşündüm. Bir süre sonra aynı mesajı tekrar alınca internetten reelalacak ile ilgili araştırmalar yapmaya başladım ve konunun Turkcell ile ilgili olduğunu öğrendim.
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Disiplin Kurulu Başkanı Haşmet Atahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, durumun vahim olduğunu belirterek, büyük şirketlerin, tahsil edemedikleri ve kapatılmayan bazı alacakları için muhasebesinde zarar yazıp çok düşük bir bedelle bu alacaklarını toptan devrettiğine dikkat çekti. Haberin devamı...
İşte Turkcell'inde tahsil edemediği alacakları için ise Reel Alacak Yönetim A.Ş. adlı firma yetkilendirilmiş. Firmanın web sayfasında yer alan 02129880333 telefon numarasını aradığımda ise 2012 yılından kalma bir borcun olduğunu öğrendim. Daha sonra E-devlet ve Turkcell.com.tr'den kontrol ettiğimde ise gerçekten böyle bir borcun varlığından emin oldum. Tabi faiz, masraf bedeli gibi eklemeler de söz konusu. Ama Allah'tan 100 TL gibi cüzi bir rakamdı ve Vakıf Bank'tan ödemeyi yaparak konuyu kapatmış olduk.

İşin garip yanı ise geçmişte kullanılan bu Turkcell hattı, faturasız bir hattı. Kısa bir süreliğine faturasız (kontörlü) olarak kullanılmış ve daha sonra kapatılmıştı. Aradan geçen altı yıl sonra böyle bir borcun ortaya çıkması gerçekten çok garip.

Aynı konudan muzdarip olan bir arkadaşımız da konuyla ilgili yaşadıklarını YouTube'da paylaşmış. Videoyu izleyerek te konuyla ilgili detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

4 yorum:

  1. e-devlete sık sık girer hem kendimin hem de ailemin özellikle de telefon operatörlerine olan borçlarını sorgularım ve hiçbir borcumuzun olmadığını öğrenirdim..Şimdi bir daha kontrol edelim bakalım şimdi durum nasılmış..Çıkarsa bir borç ki ne kadar çıkar orasını bilmiyorum ödeyebileceğimiz miktarsa öderiz değilse itiraz hatta şikayet ederiz borç çıkartan kurumu..

    şimdiye kadar ne diye istemedin bu borçları,borç istediniz de ödememezlik mi yaptık diye? ziraa benim bildiğime göre artık firma/kurumlar "borçlarını 3 ay içinde tahsil etmedikleri sürece bu borçlar artık ödenmiş olarak lanse edilecek" diye bir kanun/kararnamenin olduğunu duymuştum..tabii nasıl birşey orasını pek anlayamadım..icra yolu da dahil 3 ay içinde tahsil etmek zorundalardı,yoksa borçluların borçları ödeme yükümlülüğü ortadan kalkmış oluyordu yanlış anlamadıysam böyleydi..şimdi böyle birşeyin olması şaşırtıcı ve kızgınlık verici aslında..Çok önemli bir konuya değinmişsin,eline sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumunuz için. E-devlet te bu konuda eksik kalıyor aslında. Mesela E-devlet'ten Turkcell borç sorgulama şeklinde arama yapmadığım sürece hiçbir yerde borç bilgisi görünmüyor. Halbuki bu türden, E-devlet'e yansıyacak kadar önemli olan ödemeleri, borç bilgilerini bize bildirse, ana sayfada listelese daha iyi olabilirdi.

      Sil
  2. Sahibi kim bunu bilen var mı....???
    Bu Şirketin Sahibi Kim...???

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.