Tanıtım yazıları satarak gelir elde edebilirsiniz!

02 Nisan, 2019
Tanıtım yazıları satarak gelir elde edebilirsiniz!
Tanıtım yazıları satarak gelir elde edebilirsiniz!
Biz blog yazarlarının tercih edebileceği bir diğer gelir modeli ise tanıtım yazılarıdır dostlarım. AdSense reklamları ile elde ettiğimiz gelirin daha fazlasını tanıtım yazıları satarak elde edebiliriz. Peki ama nasıl? Gelin şu tanıtım yazısı konusuna detaylıca bakalım...

Denk geldiniz mi bilmiyorum ama SEO'nun tanımını yapan yaklaşık bir saatlik bir video yer alıyordu YouTube'da. En son baktığımda bulamamıştım, şimdi hala duruyor mu bilmiyorum. O videoda, SEO çalışmalarında büyük bir öneme sahip backlink konusuna bir market örneği ile değinilmişti. Düşünün bir marketiniz var ve müşteriler, çevrelerindekilere marketinizi öneriyorlar. Bu durum ister istemez marketinizi popülerleştirip müşteri sayısının artmasına vesile olacaktır. Backlink tanımı için güzel örneklerden biriydi bu.

Arama motorları da web sayfaları için buna benzer yollar izlerler. Kullanıcıların, sizleri sosyal medyada, bloglarda ya da web sayfalarında önerip önermediklerine bakarlar. Bunu da verilen bağlantılarla yani backlinklerle teyit ederler. Haliyle daha çok önerilen sayfalar ise arama sonuçlarında üst sıralarda yer alırlar. Ama parayı bastırıp bu süreci daha kısa sürede atlamak isteyen seocanlar için ise tanıtım yazıları birebirdir. Arama sonuçlarında hedeflenen anahtar kelimelerde üst sıralara çıkmak isteyen seocanlar, tanıtım yazıları satın alarak bu önerme işlemlerini hızlandırır ve arama motorlarını kandırırlar.🙂 Ee bu işler böyle...

Her ne kadar Google'un bu konu hakkında yeni güncellemeler getirdiğini ve backlinklerin eskisi gibi işe yaramayacağını açıklasalar da hala etkili bir yöntemdir backlink. Google, alınan backlinklerin doğal olmasına büyük önem vermekte. Bu da backlink inşaalarında gerekli titizliğin gösterilmesi halinde başarıya ulaşabileceği anlamına gelir. Doğal olmaktan kasıt nedir diye sorarsanız, hep otoriter sitelerden link almamak ya da sürekli dofollow link almamak demektir aslında.

İşte bu noktada blog sayfalarımızın aslında seocanlar için tercih edilebilir olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü paravan bloglar ya da sayfalar oluşturmak ta bir yere kadar. Ayrıca onlarca, yüzlerce web sitenin güncelliğini sağlayıp, belirli bir değere sahip olup o değerleri korumak ta güç olacağı için biz blog yazarlarına ihtiyaç duyacaklardır. Geriye tek bir sorun kalıyor, seocanlara ulaşmak!

Tamam hani bize ihtiyaçları var dedim ama seocanların da bizlerde arayacağı bazı kriterler olacaktır. Örneğin blogumuz güncel mi? DA (domain authority ), PA (page authority) değerleri nedir? Alexa TR değeri nedir? Hangi konularda paylaşımlar yapıyoruz? Bizlere ne kadar güvenebilirler? Spam skorumuz kaç? gibisinden bazı hususlara dikkat etmemiz gerekir. Bu hususlar ve değerler blogumuzun tercih edilmesini sağlayacağı gibi aynı zamanda fiyat belirlemede de oldukça önemlidir. Örneğin şu an Yenisafak.com bir tanıtım yazısı için tam 1.304.10 TL istiyor. Alexa TR'de ilk 20 site arasında olan bir site için gayet makul bir fiyat aslında.🙂

Tabi bu gereklilikleri yerine getirdikten sonra bulunabilir, ulaşılabilir olmamız gerekir. Yani raflarda bizim de yer almamız gerekir. Hani dükkan, hani raf gibi sorular belirdi sanırım.🙂
Webmasterların en çok bulunduğu alanlar aslında bizim satış yapabileceğimiz en ideal yerlerdir. Bunlarda tahmin edeceğiniz üzere forum siteleridir.

Wmaraci.com: Yaklaşık 90 bin aktif üyeye sahip olan Wmaracı, webmaster forumları arasında en ideal olanıdır. Teknik konularla ilgili ihtiyaç duyabileceğiniz tüm konulara buradan ulaşabilir ve aynı zamanda sorularınızla ilgili başlıklar açarak tecrübeli ve alanında uzman kişilerden yardım talep edebilirsiniz. Tanıtım yazıları ve backlink satışları konusunda ise ticaret kısmında gerekli ilanları oluşturarak satış yapabilirsiniz.

R10.net: Referans yoluyla üye olabileceğimiz bir diğer webmaster forumu. Şu an hala öylemi bilmiyorum ama bu taktik üye çekmek için gerçekten başarılı bir yöntem. Belki de popüler olmasının en büyük nedenlerinden biridir. Ama sonuç olarak aktif üye sayısı oldukça fazla. Bu da R10.net'i de tanıtım yazıları satışı konusunda tercih edilebilir kılıyor. Yanılmıyorsam ticari ilanlar için premium üyeliğe gerek yok R10.net de.
Forum
Forum
Hizlibul.com: Forumların dışında tamamen webmasterların satış yapabilecekleri bir alan olarak oluşturulan sayfalardan biri Hizlibul.com. Bu konuda yapılan başarılı girişimlerden biri. Bu sayfaya üye olarak tanıtım yazıları satabilir ve gelir elde edebilirsiniz. Yaptığınız satışlardan küçük komisyonlar kesen sistem, bunu reklam çalışmaları için kullanıyor ve ilanların daha çok müşteriye ulaşmasını sağlıyor. Bu başarılı girişim ve istikrarlı yönetim için kendilerini tebrik ediyorum. Mutlaka üye olun derim!

Backlink.com.tr: Tercih edilebilir bir diğer başarılı girişim ise Backlink.com.tr. Bu sayfada da ilanlarınızı paylaşabilir ve müşteriler edinebilirsiniz. Şu ana kadar sadece bir tanıtım yazısı satabildim bu sayfada ama zamanla bu sayının artacağını düşünüyorum.

22 yorum:

  1. Ümit hocam görüyorum ki siz de Google Adsense reklamlarını bırakmışsınız.

    Yukarıda da anlattığıniz üzere tanıtım yazılarından gelir elde etmek lazım.

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Evet, AdSense reklamlarını bir süreliğine kaldırmaya karar verdim. Tabi, tanıtım yazıları da gelir elde etmek için tercih edilebilecek yöntemlerden biri.

      Sil
  2. Bir gün bu mecraya katılmaya karar verirsem kesinlikle önerdiğin yerlere bakar ama sonuçta yine senden destek alırım ben sevgili Ümit :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi, dilediğiniz zaman yardımcı olmaya çalışırım Sezer Hanım. Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.

      Sil
  3. Çok faydalı bir yazı olmuş, çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Mükemmel görünüyor, hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  5. evt aslinda,ben de pek reklamlarla falan ilgilenmiyom ama ilgilenirsem ,bu yazilardan yardım almayaı düşünürüm.. çok faydalı bi yazıydı,elinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
  6. Hiç anlamıyorum bu işlerden.Bilgilendirici bir yazı olmuş.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog yazarak az da olsa gelir elde etmek isteyenlere ufak bir tavsiye sadece. Ben teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil
  7. Merhaba;
    Blog adresime askerde olduğum sebepten dolayı giremiyordum. Askerden geldim ve bloğu düzene koydum. Ziyaretinizi ve takibinizi beklerim. Konuyla alakalı değil ama kusuruma bakmayın. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, estağfurullah ne kusuru. Hayırlısıyla bitirmişsiniz, ne güzel. Tabi hemen takibe alıyorum.

      Sil
  8. Webmaster siteleri web bilgilerinin ve paylaşımlarının oldukça yüksek olduğu yerler, birçok faydalı bilgiyi bulmak mümkün teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, wmaracı favorilerim arasında. Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.

      Sil
  9. Bence de r10 en kral yerdir. Bir sürü müşteri bulunmaktadır. Wm aracı biraz basit kalıyor. Sosyal İçerikler Adlı siteme de beklerim.

    YanıtlaSil
  10. Tanıtım yazıları satarak gelir elde etmek gerçekten karlı bir iş. Bizzat yapmışlığım vardır. Bence yazabilen herkes yapmalı bu işi. Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, ben teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil
  11. Vay canına, böyle şeylerin olduğunu hiç bilmiyordum.
    Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.