2020'de Google'da en çok neler arandı?

27 Aralık, 2020
2020'de Google'da en çok neler arandı?
2020'de Google'da en çok neler arandı?
Arama motoru Google tarafından her yılsonu yaklaşırken o yıl içinde yapılan Google arama trendleri paylaşılır. Bu paylaşımlar sayesinde insanlar yıl içinde arama motorunu kullanan kişilerin neleri merak ettiklerini öğrenirler. Google tarafından 2020 yılı boyunca en çok neler arandı kamuoyuyla paylaşıldı. Google aramalarında Türkiye ve Dünya tarafından aranan kelimeler arasında şunlar yer aldı. İşte cevapları:

2020 Yılı Google Türkiye Genel Aramalarında Arananlar

Türkiye’de Google arama motorunu kullanan kişilerin arama motoru üzerinde yaptıkları aramalarda ilk sırada uzaktan eğitim için kullanılan EBA vardır. EBA uygulamasının ardından ise en çok yapılan 10 arama şunlardır; Dolar kaç TL, deprem, koronavirüs, hes kodu alma, sokağa çıkma yasağı, kandilli rasathanesi, sağlık bakanlığı, zoom ve ABD seçimleri aramalardır. Dünya genelindeki en çok arama ise koronavirüs ve neden kelime aramaları olarak açıklanmıştır.

2020 Yılında Google’da Yapılan Kişi Aramaları

Türkiye’den yapılan arama motoru aramalarında kişilerde yer alır. Her yıl ünlü, siyasetçi veya oyuncu gibi isimler arama trendlerinde yer alarak ilgi gören isimler arasında bulunurlar. 

2020 Google aramalarında Türkiye kullanıcıları tarafından aranan isimlerde ilk 10 şunlardır;

  1. Fahrettin Koca
  2. Ebru Şallı
  3. Berat Albayrak
  4. Alaattin Çakıcı
  5. Lütfü Elvan
  6. Fatih Terim
  7. Nihat Hatipoğlu
  8. Ellen Page
  9. Halil Sezai
  10. Sercan Yıldırım

Kişiler listesinin ilk sırasında ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yer alır. Fahrettin Koca’dan sonra ise eski Maliye Bakanı Berat Albayrak vardır.

Google’da 2020 Yılında En Çok Aranan Diziler

Türk halkının dizi tutkusu her yıl arama motorunda yapılan aramalarda diziler kategorisinin bulunmasını da sağlar. 2020 yılında Türk halkı tarafından Google üzerinde en çok aranan diziler arasında ilk 10’da şu diziler vardır; Sadakatsiz, Masumlar Apartmanı, Mucize Doktor, Bir Başkadır, Alev Alev, Sen Çal Kapımı, Kırmızı Oda, Menajerimi Ara, Aşk 101 ve Bay Yanlış vardır. Diziler listesinin en çok aranan dizisi ise Cansu Dere ve Caner Cindoruk’un başrollerinde yer aldığı Sadakatsiz dizisi vardır.

Türkiye Tarafından 2020 Yılında En Çok Aranan Tarifler

Google arama motorunda yapılan arama kategorileri arasında tariflerde yer alır. Yemek yapmasını bilmeyen veya yeni lezzet denemek isteyenler yapabilecekleri tarifleri ararlar. 2020 yılında Türkiye tarafından en çok aranan tarifler ise şunlardır; Ekmek, çökertme kebabı, aşure, ramazan pidesi, pide, lahmacun, güllaç, ezogelin, kalburabastı ve İzmir bombası vardır. Trend listesindeki ilk tarif ise ekmektir.

2020 Yılında Google’da Yapılan Nasıl Aramaları

2020 yılında Google üzerinde nasıl aramaları da kullanıcılar tarafından çok fazla yapılmıştır. Kullanıcıların nasıl aramalarında ilk sırada koronavirüs sebebiyle kullanılan Hes Kodu nasıl alınır, araması vardır. Hes kodu nasıl alınır aramasını ise şu aramalar takip etmiştir; 1000 TL yardım başvurusu yapılır, bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir, zoom programı nasıl kurulur ve uzaktan eğitim nasıl oluyor? şeklindeki aramalar takip etmiştir.

3 yorum:

  1. Doğru valla, ben de kaç kez hes koronavirüsle ilgili aratma yaptım. :) eline sağlık bu çalışma için.

    YanıtlaSil
  2. Google arama trendleri çıktıktan bir süre sonra ilk olarak haber bültenlerinin google arama trendlerine göre düzenlendiğin farkettim.
    Onun dışında televizyon programları, diziler internette yapılan yayınlar, yazıların google arama trendleri etrafında döndüğünü farkettim.
    Bir zamanlar internette arama trendlerinin kullanılması hakkında yazılar yazıldı. Bu furya ondan sonra başladı. Eskinde hangi konuların işleneceğine editörler karar verir hatta topluma yön falan verirdi.
    Sonradan bu işi kullanma açısından uzmanlaştılar.
    İşi renklendirdiler falan bu olayda reytinglerin falan artmasını sağlıyor. Mantık basit aslında; Millet en çok neyi aratıyorsa onun üzerinden içerik üret. Herkese soramıyorsun sen internette ne arıyorsun diye. Google arama trendleri yayıncılık sektöründe taze kan oldu.
    Arama trendleri bir süre sonra ücretli olabilir.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.