2016 kapanış...

31 Aralık, 2016
Muğla Akyaka sahili
Muğla, Akyaka sahili 2016
Acısıyla tatlısıyla koca bir yılı geride bıraktık. 2017 yılına girmeye saatler kala, bir şeyler karalamak istedim. Ve bundan sonra inşallah uzun seneler boyunca her yılın sonunda, o yılın kapanış yazısını yazma imkanı bulurum. (Hayal etmesi bile güzel😊)

İnanın paylaşmak daha güzel hissettiriyor...

Bu yazımla birlikte toplamda 47 yazı paylaşmış oldum. 10.000'e yakın gösterim ve 170'den fazla yorum aldı blogum. Toplamda 43 yada 44 günlük süre içerisinde. Tabi bu değerlerin pekte önemi yok. Zaten sizinle, eklediğim istatistik eklentisiyle paylaşıyorum bu değerleri. Blogumu açtığım ilk 2 gün dışında her gün bir tane yazı paylaştım. Benim için bu da sorun olmadı. Ayrıca gelen emailler de oldu. Elimden geldiğince herkese yardım etmeye çalıştım. Bundan sonra da aynı şekilde devam etmeye çalışacağım.

Artık okumayı daha çok seviyorum...

Bu 44 günlük süre içerisinde bir çok bloggerla da tanıştım. Zaten işin en önemli kısmı da bu. Blogumu açtığım günden beri sağ olsunlar yorumlarıyla, paylaşımlarıyla beni yalnız bırakmadılar. Buradan hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum (Onlar kendilerini biliyorlar😊). Güncel olarak takip ettiğim bloglar da var artık. Severek okuduğum, takip ettiğim... İlk yazdığım hakkımda sayfasında, "okumayı değil de yazmayı daha çok seviyorum" cümlesini silmeme neden oldular.

90'lı yılları yaşamak bir ayrıcalıktır...

(1993) Sağdaki benim :)
Hakkımda sayfasında az çok kedimden bahsettim. Ama kim bir sayfaya sığdırabilir ki hayatını, 26 yıllık bir yaşam olsa bile...

Kendimi bildim bileli okuyorum. Her ne kadar günümüz eğitim sisteminde okul okumanın hiç bir faydasını olmadığını bile bile. Ama sürekli methedilen 90'lı yılların çocuğu olmaktan da mutluyum. Yeni neslin ilgisini özellikle çekiyor bu konu.

Az kaset sarmadım çay kaşığıyla. Walkmanim vardı ama😉. Kontür kartları ise hiç aklımdan çıkmaz. O zamanlar yaptığım en ilginç şeydi.

Pencere önlerinde umutla geçen yılbaşı geceleri...

Nedense çocukluğum unutulmayan anlarla dolu. Özellikle yılbaşı geceleri... Yılbaşı geceleri, hep beraber yenilen akşam yemeğinden sonra, yeni yıla dakikalar kala pencere önlerinde biterdi. Evdekiler genelde uyuyakalırdı. Bense İstanbul'un yaklaşık 4 ilçesini görebileceğim bir pencere önünde, yeni yıla girerken patlayan havai fişeklerini izlerdim. Şimdilerde...

Tek rakamları pek sevmem...

Sebebini galiba asla öğrenemeyeceğim bir konudur bu. Tek rakamları nedense hiç sevmem. 2016 yılı büyük kazançlarla ya da büyük başarılarla dolu bir yıl olmadı benim için. Bu da ayrı bir tezat.
karakalem portre, karikatür,
Jim Carry karikatür, karakalem portre ve Will Smith karikatür çalışmalarım...
Hayat tecrübelerden ibaret...

Açıkçası yeni yıl için hiç bir beklentim yok, huzur dışında. Bu genç yaşta edindiğim tecrübeler, huzur ve mutluluğun yerini hiçbir şeyin tutamayacağını öğretti. Ne büyük kazançlar nede havalı meslekler...

Elimizdekilerin değeri ne kadar biliyoruz? Hastayken sağlığın önemini, açken tokluğun önemini, yalnızken ailenin önemini? Bence yeteri kadar bilmiyoruz.

Hayatımda belki de yaptığım en büyük yanlışlardan biride, konu fark etmeksizin tecrübeli olan insanların tavsiyelerini dinlemememdi. Bu yüzden siz siz olun, tavsiye veren bir çocuk bile olsa dinlemekten vazgeçmeyin.
karakalem portre çizimi
Çizimlerim arasında çok beğenilenlerden biri, karakalem portre çalışmam.
Bu yazımda bu kadardı :)

Yeni yılda hepinize huzurlu bir yıl diliyorum. Umarım sevdiklerinizle birlikte huzurlu mutlu bir koca yıl geçirirsiniz.

2014 yılında, sildiğim bir blogumda paylaşmıştım bu, türünü bilmediğim yazıyı. Şiir olsa gerek...

Kapat ışıkları!
Tükendi umutlar, bitti iki yüzlü küfürlü gösteriler.
Ağlama sakın!
Dinlensin gözler, unutulsun bu kötü illüzyonlar.
Gülümse tekrar!
Kayboldu çaresizlikler, boğuldu dumanında yorgun kalemler.
Kalk artık!
Söndü ışıklar, göründü seni bekleyen umutsuz karanlıklar.
Bakma arkana!
İşlensin günahlar, bırak geride kalsın yeni gösterileri bekleyen palyaçolar.
Git hadi!
Bak kapandı perdeler, ne çabuk da unutuldu kahkahalar…
Ümit B/2014

10 yorum:

  1. Ne sevimli çocukmuşsun sen :)İyi ki tanıdık seni :) Hoş geldin aramıza :) Mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim, sağ olun.. Mutlu yıllar:)

      Sil
  2. Kısa sürede kendini sevdiren nadir bloglardansınız. 2017 yılında da başarılarınızın devamını diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olduğu musmutlu bir yıl diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha bir de bana da destek oldunuz. Bunun için ayrıca teşekkür ederim :)

      Sil
    2. Asıl ben size ayrıca teşekkür etmek isterim, bu süreçte desteklerinizi hiç esirgemediniz benden, çok çok teşekkür ederim... Mutlu, huzurlu, başarı dolu bir yıl geçirmeniz dileğiyle.. :)

      Sil
  3. Bu şekilde devam ettiğin sürece başarı zaten seni bulacak. Bende 90'lı yılların nimetlerinden faydalanan bir insan olarak çok şanslıyım. Bu arada çizim yaptığını bilmiyordum, ortak noktamız daha varmış. Muğla akyaka resmini paylaşmışsın bende muğlada yaşadığım için görünce heyecanlandım:) Sana da mutlu yıllar dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Çizerim arada :) Muğla'da okudum bende...

      Sil
  4. çok keyif aldım. yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Teknik konularda bilgili ve deneyimli olduğun kadar,el yeteneğin de pek bir marifetliymiş.Kara kalem çizimlerini çok beğendim.Ben de 2017 için aynı güzellikleri diliyorum.Biraz huzur...

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.