Bilgisayarlarımızdan ne kadar radyasyon sızıyor?

11 Temmuz, 2017
Radyasyon
Radyasyon
Hemen hemen hepimiz, günümüzün büyük bir kısmını bilgisayar başında geçirmekteyiz. Tabi bu durumda ister istemez vücudumuza zarar verebiliyor. Örneğin uzun süre ekrana bakmak göz bozukluğuna ya da bilgisayar koltuğunda uzun süre oturmak omurga bozukluğuna neden olabiliyor. Tabi bunların dışında dikkat etmemiz gereken bir şey daha var, radyasyon.

Her elektronik cihazda olduğu gibi bilgisayarlarda kullanılırken radyasyon yayıyor. Tabi sadece bilgisayarlar değil oyun konsolları da işin içinde. Peki bu cihazların kullanım esnasında yaydıkları radyasyonlar, insanlara zarar verebilir mi?

BTK'nın, söz konusu cihazlar için belirlediği yasal sınır, 6.1 v/m değerinde.

Bu içerikte ise YouTube kanallarından Webtekno'nun hazırlamış olduğu videoyu sizlerle paylaşmak istedim. Videoda Webtekno ekibi bilgisayarların ve oyun konsolların ne kadar radyasyon yaydığını ölçüyor. İşte o video:
Videonun ardından şöyle bir bilgiye de yer vermek istiyorum. günlük yaşantımızda bir çok elektronik alet radyasyon yayıyor. Yani sadece cep telefonları, bilgisayarlar değil. Peki nedir bu elektronik aletler? 

Elektrikli süpürge, tost makinası, ütü, mikser ampul buzdolabı, saç kurutma makinesi, çamaşır makinesi, televizyon ve ekmek kızartma makinesi ve rondo gibi tüm küçük mutfak aletleri ve elektrikli ev aletleri elektro manyetik radyasyon yayan cihazlar grubuna girmektedir.

3 yorum:

  1. Biz diz üstü bilgisayar kullananlar rahatlıkla kullanabilir o zaman :)

    YanıtlaSil
  2. En çok ben yiyorum bilgisayar yazılımcısı olarak ama mecburum :/

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.