Hacklink nedir, nasıl yapılır?

03 Ocak, 2018
Hacklink nedir?
Hacklink nedir?
Daha önce backlink ile ilgili içerikler paylaşmıştım. Backlinkin ne anlama geldiğini, nasıl alınabileceğini ve SEO ile arasındaki ilişkiden de tabi. Bu yazımda ise izinsiz olarak alınan backlinkten yani hacklinkten bahsettim. Hacklink nedir? Hacklink nasıl alınır? Haklinkler zararlı mıdır?

Hacklink nedir?


Hacklink, açıklardan faydalanılarak ele geçirilen web sitelerden farklı web sitelere, izinsiz olarak yapılan linkleme işlemidir. Evet aslında backlinktir ama link veren site yöneticisinin bundan haberi yoktur.

Backlink inşası ile anahtar kelimelerde üst sıralara çıkmak mümkün. Özellikle değeri yüksek olan sitelerden backlink almak, arama sonuçlarında ciddi yükselmeler sağlayabiliyor. Hatta forum sitelerinde bu türden web sitelerin yer aldığı backlink paket satışları bile mevcut.

Hacklink konusu da aslında kaliteli siteleri hedef alınarak yapılır. Edu ve gov uzantılı özellikle devlet kurumlarının kullandığı web siteler hacklenir ve fark edilmeyecek şekilde linkler yerleştirilir sitelere. Bu sayede istenilen siteye kaliteli backlink sağlanmış olunur. Linklerin görünmemesi için de bir çok yöntem mevcut. Örneğin:
kişisel blog 
Hemen üst satırda bir link var. Fontu arka planla aynı renkte yaparsanız bu görünmez. Bu ve buna benzer teknikler kullanılarak hacklinkler gizlenebilir.


Hacklink zararlı mıdır, yararlı mıdır? soruları ise:


Sonuç itibari ile kaliteli sitelerden backlink sağlandığı için faydalı ama ne zamana kadar fark edilmez bu durum bilinmez. Sonuç itibari ile backlink dediğimiz işlem uzun süreli konumlanma ile fayda sağlamaktadır. Bu yüzden pek tavsiye edilmez hacklink. Ayrıca Google gibi arama motorları bu durumdan hiç haz etmez. Fark edilirse cezası ağır olur.

Hacklink diye adlandırılan bu gizli linkleme olayı ile ilgili bahsedeceklerim bunlar dostlarım. Konuyla ilgili sorularınız olursa yorum yaparak bildirebilirsiniz. Siz siz olun her zaman doğal yollardan backlink almaya bakın. Konuk yazarlık mesela...

12 yorum:

  1. Hacklink'i gov. edu gibi uzantılı sitelere koyacak kadar bilgim varsa, zaten o kadar küçük şeylerle uğraşmam işi ticarete, webtasarıma, vs... gibi konulara dökerim diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Backlink paket satışlarında güzel kazanç elde etmek mümkün ama..

      Sil
  2. Bu bilgilendirme için teşekkürler. Senden öğreneceğim çok şey var. Konularını merakla takip ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. Açıkçası GOV ve EDU sitelerinden alabileceğim bir backlink listem var (1 ₺'ye bile satan var) iken bunlara bulaşmak saçma olur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi. Ama kolayca backlink alınan gov ve edu uzantılı siteler de pek etkili olmayacaktır. Link çıkışlarının az olduğu siteler daha etkili her zaman.

      Sil
  4. www.mynakliyat.com.tr Bu site İçin Yorumlarınız Ve Önerilerinize İhtiyacımız Var, Saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Halil Bey, bence harika bir web siteniz var. Hızlı, mobil uyumlu, görünümü oldukça şık, SEO için gerekli çalışmalar da yapılmış sanırım. Bundan sonrası için ise sitenizi güncel tutmanızı öneririm. En azından haftada bir iş alanı ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı bir blog kısmının olması oldukça etkili olacaktır. Ayrıca kaliteli sitelerden ya da bloglardan tanıtım yazısı veya banner reklam satın alırsanız kısa sürede işiniz ile ilgili aramalarda üst sıralarda görünebilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.

      Sil
  5. Abi peki senin faydalı bağlantılar listende bir backlink oluyor mu?

    YanıtlaSil
  6. Hacklink etik değil bu şekilde destekler açıklamalar yapmak bile doğru değil şahsi görüşüm budur. Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, yazımı daha dikkatli okumanızı öneririm.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.