Google AdWords dolandırıcılık girişimi

15 Mayıs, 2018
Google AdWords dolandırıcılık girişimi
Google AdWords dolandırıcılık girişimi
Google'un işletme sahipleri için reklam hizmeti verdiği Google AdWords sistemi ile ilgili bir dolandırıcılık girişiminden bahsetmek istedim bu yazımda sizlere. AdWords'ten aradıklarını belirten dolandırıcılar bir kaç ufak işlemle hesabınıza el koyuyor ve sizi kısa sürede saf dışı bırakabiliyorlar.

Konuya başlamadan önce dolandırıcılık girişiminde bulunanların bilgilerini paylaşmak istiyorum. Zira bu bilgiler farklı mecralarda yer almıyor.

Telefon numaraları: +1 320-412-1872 (+13204121872, +1 320 412 1872)
AdWords kullanıcı ismi: reklam adwords
Adwords Müşteri Kimliği: 748-424-0339
E-posta adresleri: adwords.reklam.tturkey1986@gmail.com

Google'un AdWords sistemini ben de farklı projelerim için kullanıyorum. Gayette memnun olduğum ve başka firmalara da danışmanlığını yaptığım bir sistem. Bu sistemde oluşturduğunuz kampanyalarla arama sonuçlarında üst sıralara çıkıyor ve belirlediğiniz anahtar kelimelerle trafik çekebiliyorsunuz web sayfanıza. Ödemeyi ise kredi kartınızla kolayca yapabiliyorsunuz. Hatta sistemin şöyle bir özelliği de var, günlük belirlediğiniz bütçeyi kredi kartınızdan otomatik olarak ta çekiyor. Yani hesabınızın tanımadığınız bir insanın eline geçmesini istemezsiniz. Ki bu tür sistemlerde kredi kartından para çekildiğinde hiçbir şekilde uyarı alamıyorsunuz.

Hal böyle olunca bizim güzel ülkemizin kurnaz dolandırıcıları yine kendilerine buradan da iş çıkarmışlar. Kendilerini AdWords'ten arıyor gibi gösterip hediye bakiye vereceklerini iddia ediyorlar. Müşteri kimliğinizi sizden isteyip hesabınıza yönetici davetinde bulunuyorlar. Tabi siz kabul ettiğiniz taktirde hesabınızı kısa sürede ele geçirebiliyorlar. Bir de otomatik ödeme talimatı verdiyseniz değmeyin adamların keyfine.
AdWords
AdWords
Başıma gelen bu dolandırıcılık girişimine ilk başta inandım. Çünkü arayan kişi bir ofiste ve sesler geliyor. Ayrıca Adwords sık sık bu tür e-postalar atıyor. Ama belirli kullanımda hediyeler veriyor. Daha sonra yönlendirmelerle yönetici kısmına girip isteği kabul etmemi söyleyince dolandırıcı olduğunu anladım. Çünkü Adwords ekibi zaten benim sayfama erişebiliyor, neden yönetici davetinde bulunsun ki?

Durumu anlayan kadın daha sonra lafı değiştirmeye başladı. Tabi ben hiç bozuntuya vermeden bunu onaylayamayacağımı belirterek konuşmayı sonlandırdım. Bir dolandırıcılık girişiminden de bu şekilde kurtulmuş oldum.

İşin ilginç yanı ise Adwords ekibinin bana verdiği yanıttı. Kendilerine durumu izah edip gerekli bilgileri vermek istedim ama ellerinden bir şeyin gelemeyeceğini söylediler. Bir dolandırıcılık girişimi olduğu için suç duyurusunda bulunabileceğimi söylediler sadece. Açıkçası daha ilgili olmalarını beklerdim. En azından dolandırıcıların hesaplarını kapatabilirlerdi.

Umarım çok kişi dolandırılmadan önlemini alırlar bu sorunun. Yazıyı paylaşarak bir çok insanın bilgilenmesini sağlayabilirsiniz. Konuyla ilgili düşüncelerinizi de yorum yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz.

Güncelleme: 21.08.2018

Bugün gelen bir mail ile artık Google yönetim ekibinin de durumdan haberdar olduğunu anladım dostlarım ve yazımı güncelleyerek sizlere de bildirmek istedim.

Google'dan Merhaba,

Türkiye'de Google reklamverenlerinin bir kimlik avı saldırısının hedefi olabileceğini bildiren raporlar aldık. Bu raporlara göre, Google Ads'den olduğunu iddia eden bir kişi reklamverenlerle iletişime geçerek Ads hesaplarına kupon eklemeyi teklif ediyor ve bu amaçla, ya hesabın kullanıcı adı ve şifresini ya da yönetici hesabı eklenmesini istiyor. Google ve çalışanlarının Ads Hesabınızın şifresini kesinlikle istemeyeceğini lütfen unutmayın. Hesabınızın kimlik avı saldırısına uğradığını düşünüyorsanız, hesap güvenliğinin sağlanmasına yardımcı olabilmemiz için lütfen bu durumu Google'a hemen bildirin.

6 yorum:

  1. inan hoçam bunu çok yabna var bilmeyen ler yeni başlayan lar ne olursa olsun hersey de hemen hemen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi her alanda bu tarz dolandırıcılarla karşılaşmak mümkün. Dikkatli olmakta fayda var.

      Sil
  2. Bu yöntemlere karşı otomatik tedbir alabilmek için bu işlere ayrılmış özel telefon hattı kullanmak gerekir. Yapılan bu iş sanırım size yönelik bir girişim olmalı.
    Adwords veya adsense ile ilgili birisi aradığında en azından bu numaradan aramayacağını bilip en baştan duruma ayarsınız.

    Hırsızlık ve dolandırıcılık sadece Türkiyede değil dünyada çalışma alanı haline gelmiş.

    Bununla geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Farklı hat kullansak ta bir şekilde ulaşmayı başarabiliyorlar. Kullandığımız sistemin nasıl işlediğini bilmemizde her zaman fayda var. Kimse kimseye karşılıksız olarak para vermez bu devirde. Adamlar neden 250 tl versin ki karşılıksız. Maalesef bu tuzağa düşen arkadaşlarımız olmuş. Wmaracı'nda gördüm bir çok kişiyi aynı yalanla dolandırmaya çalışmışlar. Yazık, ne denir ki başka...

      Sil
  3. merhaba benim hesabım dsa çalındı ve hesabımdan 15 bin doalr lık harcama yapmışlar..ancak bankadakı lımıtım o kadar olmadıgı için bankadan çekilemeyen bu miktarı acaba google bizden tahsil etmeye calışırmı ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, bildiğim kadarıyla AdWords ödeme almadan işlem gerçekleştirmiyor. Eğer bakiyeniz yeterli değilse muhtemelen işlemi gerçekleştirmemiştir.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.