'Google Özel Arama' eklentisi nasıl eklenir?

04 Şubat, 2017
"Google Özel Arama" eklentisi nasıl eklenir?
"Google Özel Arama" eklentisi
İnternet sitenize ya da blogunuza site içi arama eklentisi nasıl oluşturulur? Blogger (blogspot) bloglarına "Google Özel Arama" eklentisi nasıl eklenir?

Kendi kişisel blogumda da kullandığım ve ziyaretçiler için oldukça faydalı olduğunu düşündüğüm bir eklentiden bahsettim bugünkü yazımda. Bu eklenti Google Özel Arama eklentisi. Bu eklenti sayesinde ziyaretçiler blogunuzda ya da internet sayfanızda kolay ve hızlı bir şekilde site içi arama yapabilirler.

Blogger'ın hazır eklentileri arasında site içi arama yapan bir eklenti mevcut. Yalnız ben Google Özel Arama eklentisini daha çok sevdim açıkçası. Ayrıca AdSense hesabı olanlar bu eklenti sayesinde ekstra reklam yayını da yapabiliyorlar. Tabi konumuz bu değil😊. Şimdi, aşağıdaki videoyu izleyerek Google Özel Arama eklentisinin ne işe yaradığına bi' bakalım...

Google Özel Arama eklentisi nasıl oluşturulur ve Blogger'a nasıl eklenir?


1. Oldukça basittir bu eklentiyi Blogger'a eklemek. Öncelikle google.com.tr/cse adresine ulaşın ve Google hesabınızla oturum açın.

2. Giriş yaptıktan sonra açılan sayfada ilk olarak "Arama yapılacak siteler" kısmına sitenizin ya da blogunuzun adreslerini ekleyin. Ardından dil seçeneğini seçin ve arama motorunuzu isimlendirerek "Oluştur" butonuna tıklayın.
"Google Özel Arama" eklentisi
"Google Özel Arama" eklentisi
Bu işlemle birlikte özel arama motorunuz oluşturulmuş olacak. Daha sonra bu arama motorunu Blogger bloglarına eklemek için yukarıda yer alan resimde gördüğünüz gibi "Kodu Al" butonna tıklayın. Ve karşınıza Blogger sayfanıza eklemeniz gereken bir kod çıkacak. Kodu kopyalayarak...

1. Blogger kullanıcı panelinde sol tarafta yer alan "Yerleşim" sekmesine tıklayın.

2. Ardından Google Özel Arama eklentinizi eklemek istediğiniz alan için "Gadget Ekle" seçeneğine tıklayarak "HTML/JavaScript" i seçin.

3. Açılan pencereye, kopyaladığınız Google Özel Arama eklentisinin kodlarını ekleyin ve kaydedin.
"Google Özel Arama" eklentisi
"Google Özel Arama" eklentisi görünümü
Bu işlemle birlikte, blogunuza ya da sitenize eklediğiniz Google Özel Arama eklentisi yukarıdaki gibi görünecektir. Ayrıca bu eklentinin görünümünü de özelleştirebilirsiniz.
"Google Özel Arama" eklentisi
"Google Özel Arama" eklentisi
Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi Özelleştir ve Temalar seçenekleri ile eklentinin görünümü konusunda dilediğiniz değişikliği yapabilirsiniz. Ayrıca bu değişikleri yaptıktan sonra kodları yeniden blogunuza ya da sitenize eklemeniz gerekmez. Kaydet seçeneği ile yaptığınız değişiklikler anında kaydedilir ve otomatik olarak sayfanızda görünür.

Sonlara doğru...

Bu yazımda bu kadardı sevgili dostlar. Umarım işinize yarar. Açıkçası ben kendi blogumda kullanıyorum ve gayet memnunum. Konuyla ilgili sorularınız olursa yorum yaparak bana bildirebilirsiniz..

8 yorum:

  1. Hazır sitede Google varken adam burdan arama yapayım diyebilir :) İyi fikir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece belirlediğiniz sitelerin dizine eklenen sayfalarını gösterir bu eklenti.

      Sil
    2. Bu cümleyi anlamadım ben Blog Tecrübem :/

      Sil
    3. Şöyle anlatayım: Bu eklentiyle her hangi biri bir konuyu arattığında karşılaşacağı sonuçlar sadece bizim blogumuzda olan içerikler olacak. Yani Google un normal araması gibi diğer bilmediğimiz siteleri karşımıza çıkarmayacak. Örneğin benim blogumda sağ tarafta ekli bu eklenti, her hangi bir kelime aratarak deneyebilirsiniz.

      Sil
    4. Ah şimdi oldu :) Çok teşekkürler..

      Sil
  2. Ben daha önceki bloglarımda kullanıyordum. Hatırlattığın iyi oldu. Bu bloga da ekleyeyim ben.

    YanıtlaSil
  3. En çok merak ettiğim konulardan bir tanesi ve ayrıca ziyaretçi içinde faydalı olacaktır bu eklenti.

    YanıtlaSil
  4. Daha önce kullanıyordum, yazını görünce tekrar oluşturdum ama kodu ekledikten sonra görüntü kayıyor..Bakalım düzeltmeye çalışıyorum..Teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.