Organik trafik nedir?

16 Kasım, 2019
Organik trafik nedir?
Organik trafik nedir?
İnternet'in gelişmesi ve insanlar arasında bilgisayar kullanımının artmasıyla birlikte sanal dünyada oluşan etkileşimde hızlı bir şekilde artış göstermeye başlamıştır. Özellikle bu alanlarda hizmet veren internet sitelerinin de yayın hayatına başlamasıyla birlikte bu talep giderek artmıştır. Bu noktada internet sitelerinin daha fazla kullanıcıya ulaşarak sitesine olan organik trafik akışını arttırma çalışması son zamanda giderek yaygınlaşmaya başlamıştır. Burada söz konusu olan aslında internet sitesini ziyaret eden kullanıcıların sayılarında olan artıştır. Bu artış aynı zamanda paralel bir şekilde site ile olan etkileşimin de artmasını sağlayacak en büyük etkenlerden birisidir.

Organik trafik nedir?


Organik trafik, herhangi bir müdahale olmadan ilgili internet sitesine giriş yapan kullanıcılar için kullanılan bir tabirdir. Bu tabir aynı zamanda internet sitesinin günlük ya da aylık organik kullanıcıların sayısının belirlenmesinde yardımcı olacaktır. Bu durum aynı zamanda sitenin daha çok faal olmasına ve buralarda ki etkileşiminde artmasına yardımcı olmaktadır.

Organik trafik, aynı zamanda en güvenilir trafiklerden birisi olarak kabul edilmektedir. İnsanlar, ihtiyaçları olan bir şeyi arama motorlarına yazarak arama yapmakta ve burada karşılarına çıkan sonuçlar üzerinden internet sitelerine giriş yapmaktadır. İşte bu yolla sitenize giriş yapan bir kullanıcı organik trafik olarak değerlendirilmektedir. Farklı şekilde yönlendirmeler ile ya da zorunlu tıklamalar sayesinde siteye yapılan girişler organik trafiğe nazaran daha az değerlidir.

1 yorum:

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.